Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάγραμμα Χάραξης Εκσκαφών


Recommended Posts

Συνάδελφοι Καλησπέρα,

 

Δεν έχω συντάξει στο παρελθόν Διάγραμμα Χάραξης Εκσκαφών και επειδή απαιτείται για την έκδοση Ο.Α. θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος συνάδελφος το ανέβαζε. Γνωρίζω ότι δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο αλλά θέλω να έχω έναν μπούσουλα.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Υ.Γ : Αν κάποιος το ανεβάσει παρακαλώ να είναι σε Autocad 2007

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται περί ενός σχεδίου που δείχνει πως θα κατασκευαστεί το σκάμμα που πρέπει να δημιουργηθεί για να κατασκευαστεί η θεμελίωση.

 

Συνήθως είναι ένα τοπογραφικό που έχει το περιτύπωμα του κτηρίου και γύρω από αυτό μία γραμμή που απεικονίζει τον πόδα του μετώπου εκσκαφής (και ενδεχομένως ακόμη μία που απεικονίζει το φρύδι). Περιλαμβάνει διστάσεις και άλλα ενδεχομένως στοιχεία που είναι αναγκαία για την χάραξη. Φυσικά, περιλαμβάνει την στάθμη του αδιαμόρφωτου εδάφους και την στάθμη του πυθμένα εκσκαφής.

Link to comment
Share on other sites

AlexisPap ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά αυτό που λες "συνήθως είναι ένα τοπογραφικό" με μπερδεύει. Στο λέω αυτό γιατί αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα τεράστιο οικόπεδο π.χ 2 στρεμμάτων και το κτίριο που θες να κατασκευάσεις είναι 50 τ.μ. (αποθήκη), τότε γιατί να χρειαστείς να εκτυπώσεις ολόκληρο σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλο το οικόπεδο ενώ στην ουσία πρέπει να δείχνεις μόνο την εκσκαφή για κτίριο 50 τετραγωνικών ; (μεγαλύτερα σχέδια, κόστος εκτυπώσεων κλπ)

 

Για αυτόν τον λόγο ζητάω να ανεβεί αρχείο dwg που θα βοηθούσε καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να εντάξεις το περίγραμμα της εκσκαφής και του κτιρίου σου μέσα στο οικόπεδο/γήπεδο.

Επομένως χρειάζονται οι πληροφορίες που περιέχονται στο τοπ/κό διάγ/μμα για να κάνεις αυτή την ένταξη όπως πχ οι αποστάσεις του κτιρίου/εκσκαφής από τα όρια, αφετηρία μέτρησης του βάθους εκσκαφής κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για 2 στρ. οικόπεδο δεν χρειάζεται να κάνεις κλίμακα 1:50. Έτσι κι αλλιώς το σκάμα είναι μία γραμμή γύρω από το περίγραμμα. Μίκρυνε την κλίμακα και παρέθεσε και λεπτομέρειες ή στάθμες αν θες.

Link to comment
Share on other sites

ορθών, βάλε

το κτίριο σου και την κάτοψη,

καταρχήν πόσα μέτρα οικόπεδο έχεις?

γιατί άλλο είναι για τα 2στρ. κι άλλο για τα 400μ.

Link to comment
Share on other sites

.... τότε γιατί να χρειαστείς να εκτυπώσεις ολόκληρο σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλο το οικόπεδο ενώ στην ουσία πρέπει να δείχνεις μόνο την εκσκαφή για κτίριο 50 τετραγωνικών ; (μεγαλύτερα σχέδια, κόστος εκτυπώσεων κλπ)

.....

Συγγνώμη το πρόβλημα σου είναι στο πώς να σχεδιάσεις το διάγραμμα εκσκαφών ενός κτιρίου, ή το εστιάζεις στην οικονομία που θα κάνεις στο μέγεθος του χαρτιού που θα εκτυπώσεις και την μισή σταγόνα μελάνι που θα καταναλώσεις περισσότερο?

 

Το αν θα κάνεις διπλοκαλούπωμα ή όχι, οπότε θα έχεις διαφορετικές διαστάσεις από το περίγραμμα του κτισμένου και πόσο, το αν θα προβλέψεις την θέση και την κλίση της ράμπας για τα σκαπτικά μηχανήματα και αρκετά ακόμα που αφoρά αν θα προβλέψεις εκσκαφές για δίκτυα απορροής υδάτων κλπ, αυτά τα έλυσες?

 

 

Παρακαλώ  βαλε και την ειδικότητα στο προφίλ σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.