Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυσάρεστες εκπλήξεις στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος


pantrian1988

Recommended Posts

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε από την Τρίτη και μέχρι τις 8 Ιουλίου, ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος. Στόχος είναι να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή έως τις 15 Ιουλίου.

Και μάλιστα από την πρώτη κιόλας ανάγνωση γίνεται σαφές ότι κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, παρά τις διαβεβαιώσεις από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα επιφέρει αλλαγές στη φορολογία και νέες επιβαρύνσεις.

Δυσάρεστα νέα, για παράδειγμα, φέρνει ο νέος κώδικας για απολυμένους σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ενώ αλλαγές επέρχονται και για όσους έχουν εισόδημα από ακίνητη περιουσία έως 12.000 ευρώ. Επίσης ανοίγει παράθυρο για αλλαγές στον τρόπο και στο ύψος της παρακράτησης φόρου στους μισθούς, κάτι που μπορεί να φέρει νέες εισοδηματικές απώλειες, καθώς και στο ποσοστό της έκπτωσης 1,5% που έχουν σήμερα οι φορολογούμενοι στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου.

Επίσης, δεν έχει περιληφθεί η υποχρέωση των φορολογούμενων να συλλέγουν αποδείξεις γεγονός που εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την κατάργηση της από το 2014, οπότε και θα ισχύσουν όλες οι ρυθμίσεις του νέου κώδικα.

Διαβάστε τον Κώδικα

 

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις

 

Επιβαρύνσεις εμπεριέχει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, που ρυθμίζει τον τρόπο φορολόγησης για όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων, καθώς και τον τρόπο απόδοσης των φόρων με την υποβολή της δήλωσης, την προκαταβολή του φόρου και την παρακράτησή του.

Οι διατάξεις του Κώδικα θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν και τις δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

 

Αν και οι κλίμακες φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων δεν αλλάζουν, μικρές επιβαρύνσεις προκύπτουν για απολυμένους και επέρχονται αλλαγές για όσους έχουν εισόδημα από ακίνητη περιουσία έως 12.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του φόρου για όσους λαμβάνουν αποζημιώσεις απόλυσης μεταξύ 100.001-150.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 25%, έναντι 20% σήμερα. Οι υπόλοιποι συντελεστές παραμένουν ως έχουν.

 

Ακόμη, σήμερα το εισόδημα από ακίνητη περιουσία έως 12.000 ευρώ φορολογείται με 10%, ενώ ο νέος Κώδικας προβλέπει πως από το 2014 θα φορολογείται με 11%. Ταυτόχρονα όμως καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% που προβλέπεται σήμερα για τα ενοίκια από κατοικίες ο οποίος είναι 3% για τα ενοίκια από επαγγελματικά ακίνητα και τις κατοικίες άνω των 300 τμ.

 

Ο Κώδικας δεν αναφέρεται στην έκπτωση 1,5% που υπολογιζόταν στη διενέργεια της μηνιαίας παρακράτησης στους μισθούς, καθώς αυτή θα ορίζεται πλέον με απόφασή του υπουργού Οικονομικών. Πάντως κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι η έκπτωση δεν θα μεταβληθεί.

Ακόμη, δεν γίνεται αναφορά στο πώς θα παρακρατείται ο φόρος από όσους πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και σήμερα ανέρχεται στο 20% των εσόδων, από το πρώτο ευρώ. Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι το ποσοστό της παρακράτησης δεν θα αλλάξει.

Καμία αναφορά δεν γίνεται στο τι θα ισχύσει για τη συλλογή των αποδείξεων, γεγονός που εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την κατάργηση της από το 2014 οπότε και ισχύσουν όλες οι ρυθμίσεις του νέου κώδικα.

 

Πάντως με βάση τις διατάξεις του νόμου 4110/2013, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο ποσού συλλογής αποδείξεων τις 10.500 ευρώ. Στην περίπτωση διαφοράς μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκέντρωσαν, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22%.

 

Ο Κώδικας προβλέπει πως το εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου φορολογείται με συντελεστή 15%, ενώ σήμερα η υπεραξία που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτου ή ιδανικού μεριδίου επί αυτού ή εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου ή ιδανικού μεριδίου επί αυτού, το οποίο αποκτάται με οποιονδήποτε τρόπο μετά την 1 Ιανουαρίου 2013 φορολογείται με συντελεστή 20%, με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης.

Γ. Μαυραγάνης: στόχος η απλοποίηση

 

«Βασικοί μας στόχοι είναι η απλοποίηση των διατάξεων του ΚΦΕ και ο δραστικός περιορισμός του πλήθους των ρυθμίσεων προς διευκόλυνση των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

 

«Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής όπως είναι οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων» πρόσθεσε.

 

«Το υπουργείο καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν με προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα εξεταστούν κατά τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, που θα κατατεθεί στη Βουλή» σημείωσε ακόμη ο κ. Μαυραγάνης.

 

«Να σημειωθεί ότι η συμβολή των μελών της Επιτροπής για την διαμόρφωση του σχεδίου αποδείχθηκε πολύτιμη και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της σε σύντομο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο υφυπουργός.

 

Πηγή: http://news.in.gr/

 

Αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου για μισθούς, συντάξεις

 

Ο νέος Κώδικας προβλέπει την κατάργηση συλλογής αποδείξεων και επαναφορά του πόθεν έσχες. Σφίγγει ο κλοιός για τις offshore που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014 προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογίας

 

Εισοδήματος (ΚΦΕ), ενώ επανέρχεται το πόθεν έσχες για την αγορά ή ανέγερση ακινήτων. Επίσης, προβλέπει την κατάργηση συλλογής αποδείξεων από όλους τους φορολογούμενους το νέο έτος, ενώ αυξάνεται από το 10% στο 11% ο φόρος για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ που προκύπτουν από την εκμετάλλευση ακινήτων.

 

Ταυτόχρονα καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα. Στον νέο Κώδικα περιλαμβάνεται αναλυτικός κατάλογος των δαπανών των επιχειρήσεων που δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα.

 

Επιπλέον αυξάνεται στο 25% από 20% που είναι σήμερα ο συντελεστής στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, ενώ επανέρχεται το πόθεν έσχες για τα ακίνητα. Ο νέος Κώδικας δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση και θα παραμείνει έως την ερχόμενη Δευτέρα 08/07/2013.

 

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι «βασικοί μας στόχοι είναι η απλοποίηση των διατάξεων του ΚΦΕ και ο δραστικός περιορισμός του πλήθους των ρυθμίσεων προς διευκόλυνση των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου. Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος, περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένες από τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, όπως οι εξωχώριες εταιρείες με την εισαγωγή του κριτηρίου της χώρας πραγματικής διοίκησης αλλά και άλλων διατάξεων».

 

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος:

 

1. Αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση για μισθωτούς και συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον Κώδικα καταργείται η μείωση φόρου 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση. Στο σχέδιο νόμου ορίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών με αποφάσεις του μπορεί να καθορίζει τον τρόπο αναγωγής του μηνιαίου εισοδήματος σε ετήσιο καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

2. Καταργείται το καθεστώς συλλογής των αποδείξεων. Από το 2014 οι φορολογούμενοι δεν θα συγκεντρώνουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, όπως προβλέπεται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να έχει κάποιος την έκπτωση των 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ δεν χρειάζεται να συγκεντρώσει αποδείξεις.

3. Αυξάνεται από 10% στο 11% ο φόρος για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ που προκύπτουν από την εκμετάλλευση ακινήτων. Πάνω από το ποσό αυτό διατηρείται ο συντελεστής 33%.

4. Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται με συντελεστές 1,5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα.

5. Καθορίζονται οι δαπάνες που εκπίπτουν για τις επιχειρήσεις καθώς και αυτές που δεν αναγνωρίζονται από την εφορία.

6. Αυξάνεται στο 25% από 20% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι συντελεστές παραμένουν ως έχουν.

7. Μειώνεται από 20% σε 15% ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις από ακίνητα.

8. Επαναφορά του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση ή ανέγερση ακινήτων και επέκτασή του για την αγορά μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, ομολόγων καθώς και για τα κεφάλαια που διαθέτει κάθε φορολογούμενος για να συστήσει οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση ή να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο οποιασδήποτε εταιρείας.

9. Σφίγγει ο κλοιός για τις offshore που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στο άρθρο 4 που προβλέπει τη φορολογική κατοικία των νομικών προσώπων αναφέρεται ρητά σε ποιες περιπτώσεις μία νομική οντότητα θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και με βάση αυτές ακριβώς τις διατάξεις θα φορολογείται ή όχι στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αναγκάσει τις υπεράκτιες εταιρείες να φορολογηθούν στην Ελλάδα για τα εισοδήματα που εισπράττουν. Ειδικότερα, μία νομική οντότητα θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για οποιοδήποτε φορολογικό έτος, εφόσον:

• Συστάθηκε ή ιδρύθηκε σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.

• Εχει την καταστατική έδρα του στην Ελλάδα, ή

• Ο τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης είναι στην Ελλάδα οποιαδήποτε περίοδο στη διάρκεια εκείνου του φορολογικού έτους.

του Προκόπη Χατζηνικολάου

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μερικά πράγματα που μου μείνανε

 

Επιβάλλουν έμμεσα και όριο αγορών μέσω τραπέζης ή επιταγής τα 500€. Αν πληρώσεις με μετρητά δεν εκπίπτει η δαπάνη.

 

Δεν εκπίπτει το τέλος επιτηδεύματος.

 

Η ζημιά από κούρεμα ομολόγων μεταφέρεται ισόποσα στις ζημιές των επόμενων 30 ετών.

 

Η αντικειμενική αξία των αυτοκινήτων μου φαίνεται κάπως τσιμπημένη. 4.000€ έως 1200 κυβικά εκατοστά, +600€/100κ.ε. έως τα 2.000κ.ε. Δηλαδή ένα τυπικό αυτοκίνητο πόλης 1300κ.ε. θα έχει τεκμήριο 4.600€ ενώ ένα 1600κ.ε. θα έχει τεκμήριο 6.400€!!!

Οι πισίνες θα έχουν τεκμήριο από το πρώτο τ.μ. 160€/τ.μ. τα πρώτα 60τ.μ. κααι 320€/τ.μ. τα επόμενα.

Μια τυπική πισίνα 50τ.μ. θα έχει τεκμήριο 8.000€.

 

Μπορεί μειωθεί η ετήσια αντικειμενική δαπάνη αν φιλοξενείται κάποιος σε συγγενείς Α' βαθμού. Η διαφορά αυτή επιβαρύνει τους συγγενείς!

 

Στις μισθώσεις, αν ο εκμισθωτής ή ο παραχωρών είναι φυσικό πρόσωπο εκπίπτει το 5% για πάγιες δαπάνες του ακινήτου. Αν είναι νομικό πρόσωπο εκπίπτει το 75% !!!

 

Ο φόρος από τα ενοίκια φορολογείται αυτοτελώς. 11% έως τα 12.000€ και 33% στην συνέχεια.

 

Για τον υπολογισμό της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ακινήτου, αν δεν μπορεί να προσδιοριστεί η τιμή κτήσης τότε θεωρείται μηδέν.

 

Το εισόδημα από υπεραξία κεφαλαίου φορολογείται με 15%.

 

Παρακράτηση φόρου για αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, κτλ, 20% πλην εξαιρέσεων (3% ...)

 

Για παροχή υπηρεσιών από νομικά πρόσωπα προς το δημόσιο παρακρατείται 8%.

 

Προκαταβολή φόρου 55%.

Ειδικάγια τους μηχανικού ο προκαταβλητέος φόρος είναι 4% ή 10% ανάλογα με την περίπτωση επί της συμβατικής αμοιβής.

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε και τι από όλα αυτά θα υπάρχει ή θ' αλλάξει μέχρι να ψηφιστεί και να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.....

Link to comment
Share on other sites

Τώρα είμαστε στην έκδοση:

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Starter

 

Ακόμα έρχονται:

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Home Basic

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Home Premium

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Proffessional

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Enterprise

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Ultimate

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενα αρχείο από το φορολογικό σεμιναριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Σεμινάριο Φορολογικών 2013.pdf

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Οδηγίες από το ΥΠ.ΟΙΚ. για το νέο σύστημα υποβολής του ΦΠΑ
Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ με βάση το νέο σύστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή δίνει με εγκύκλιο του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο η χρεωστική περιοδική δήλωση μπορεί να υποβληθεί και να γίνει αποδεκτή εάν καταβληθεί ποσό τουλάχιστον δέκα ευρώ (10,00), για τις εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται από 1.6.2013 και τις εκπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται από 1.7.2013.
H καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των χρεωστικών δηλώσεων είναι η 20η ημέρα που ακολουθεί τη φορολογική περίοδο και όχι η 26η που ήταν σε ισχύ έως σήμερα.
Στην περίπτωση εμπρόθεσμης δήλωσης, το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις.
Η πρώτη δόση ισούται με το πενήντα τοις εκατό (50%) του χρεωστικού υπολοίπου αφού αφαιρεθεί το ποσό που καταβλήθηκε με την υποβολή της δήλωσης και αυτή καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα για τις δημόσιες υπηρεσίες του μήνα υποβολής της δήλωσης.
Η δεύτερη δόση ισούται με το υπόλοιπο πενήντα τοις εκατό (50%) του χρεωστικού υπολοίπου, προσαυξημένο κατά δύο τοις εκατό και καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα για τις δημόσιες υπηρεσίες του επόμενου μήνα από αυτόν που υποβλήθηκε η δήλωση.
Τα ποσά των δόσεων που δεν καταβάλλονται καθίστανται ληξιπρόθεσμα την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μήνα κατά τον οποίο είναι πληρωτέα εκάστη δόση.
Σημειώνεται ότι εφόσον με την υποβολή της δήλωσης καταβάλλεται ποσό που καλύπτει ή υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του χρεωστικού υπολοίπου δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής ποσού στο τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης και το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό καταβάλλεται στο τέλος του επόμενου μήνα από αυτόν που υποβλήθηκε η δήλωση προσαυξημένο κατά δύο τοις εκατό (2%).
Το σύνολο του οφειλόμενου φόρου βεβαιώνεται μαζί με την προσαύξηση του 2% επί της δεύτερης δόσης με την υποβολή της δήλωσης καθώς και ότι εξακολουθεί να υπάρχει υποχρέωση καταβολής της προσαύξησης που υπολογίζεται για το οφειλόμενο ποσό της δεύτερης δόσης (στο τέλος του επόμενου μήνα από αυτόν που υποβάλλεται η δήλωση), ανεξάρτητα εάν το ποσό ή μέρος αυτού καταβληθεί έως το τέλος του μήνα υποβολής της δήλωσης.
Η υποβολή της χρεωστικής δήλωσης μέσω του ειδικού δικτύου ΤΑΧΙSnet οριστικοποιείται (γίνεται αποδεκτή) κατά το χρόνο που καταβάλλεται το ποσό που αναγράφεται στην ταυτότητα πληρωμής. Μέχρι τον ανωτέρω χρόνο η δήλωση μπορεί να διαγραφεί και να υποβληθεί εκ νέου. Μετά το χρόνο αυτό οποιαδήποτε διόρθωση γίνεται με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. Η πιστωτική ή μηδενική δήλωση οριστικοποιείται κατά το χρόνο υποβολής της στο ειδικό δίκτυο TAXISnet.
Στην περίπτωση που το ποσό του οφειλόμενου φόρου δεν υπερβαίνει το ποσό των εκατό ευρώ (100,00 ευρώ), το υπόλοιπο του μη καταβληθέντος με τη δήλωση φόρου καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μήνα υποβολής της δήλωσης.

http://www.iekemtee.gr/el/%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/6163-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80-%CE%BF%CE%B9%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%80%CE%B1

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση εμπρόθεσμης δήλωσης, το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε δύο δόσεις.

 

Συγχωρέστε με αν η ερώτηση είναι αφελής, αλλά αυτό είναι υποχρεωτικό? Δε μπορώ να πληρώσω εφάπαξ χωρίς προσαύξηση?

 

Επειδή πια φοβόμαστε και τη σκιά μας, η διατύπωση αυτή με μπερδεύει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.