Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα μελετήσεις μια πλάκα σκυροδέματος, προσθέτοντας στα μόνιμα φορτία το βάρος του χώματος = 0,3*25 = 7,5 kN/m2 (+ ίδιο βάρος)

Και στα κινητά φορτία το ωφέλιμο βάρος αυτοκινήτου  = 2,5kN/m2.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι δεν έχω γνώση των φορτίων υπολογισμού, αλλά 2,5ΚΝ/μ2 μου φαίνεται λίγο για τα σημεία που πατάνε οι τροχοί ενός ΙΧ...

Δημοσιεύτηκε

Αν μοιράσεις το βάρος στους 4 τροχούς, τόσο βγαίνει πάνω κάτω.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι δεν έχω γνώση των φορτίων υπολογισμού, αλλά 2,5ΚΝ/μ2 μου φαίνεται λίγο για τα σημεία που πατάνε οι τροχοί ενός ΙΧ...

Σωστά το αναφέρει ο Θανάσης παραπάνω και ο συνάδελφος ted78. Λαμβάνεις μια θεωρητική επιφάνεια 1Χ1=1 τμ στην οποία πατάει ο ένας τροχός. Οπότε ένα σύνηθες όχημα των 1000 κιλών θα δώσει 250 κιλά στον τροχό, δηλαδή στο 1 τμ.

Δημοσιεύτηκε

Βασικά το κινητό φορτίο σχεδιασμού δαπέδων λόγω κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων το ορίζει το ΕΝ1991 στην §6.3.3.2, και για τα κοινά κουρσάκια είναι -βάσει Ε.Π.- 2,5kN/m².  Τέλος.

Δημοσιεύτηκε

Συναδελφοι μη μεπαρεξηγειτε. Δεν αμφισβητω τις γνωσεις σας

Μια εξηγηση θελω γιατι η επιφανεια επαφης του τροχου ειναι σιγουρα πολυ μικροτερη του 1τμ.

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχει σημασία η τιμή του σημειακού φορτίου.
Ακόμη κι ο άνθρωπος -ιδίως όταν σταθεί στο ένα πόδι- ασκεί πραγματικό ανηγμένο φορτίο πάνω από 100kN/m²...

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχει σημασία η τιμή του σημειακού φορτίου.

Ευχαριστω πολυ

Φανταζομαι η ακαμψια της πλακας κατανεμει - απλωνει το φορτιο (συγνωμη για τους απλοικους ορους)

Δημοσιεύτηκε

Θα μελετήσεις μια πλάκα σκυροδέματος, προσθέτοντας στα μόνιμα φορτία το βάρος του χώματος = 0,3*25 = 7,5 kN/m2 (+ ίδιο βάρος)

Και στα κινητά φορτία το ωφέλιμο βάρος αυτοκινήτου  = 2,5kN/m2.

Σ΄ευχαριστώ Θανάση και επίσης

ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που συμεττείχαν σ΄αυτόν τον εύφορο διάλογο.

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.