Μετάβαση στο περιεχόμενο

Β.Κ. Εύβοια: Πολιτικό Σκάνδαλο Καταστροφής


NEADERTAL

Recommended Posts

Έτσι, να μην γίνει εργοστάσιο ρεύματος σε καμία άλλη περιοχή πλην Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, περιοχές στις οποίες γίνεται καύση λιγνίτη, ο οποίος είναι δεκάδες φορές πιο ρυπογόνος από το φυσικό αέριο. Θα πέσουν θερμά νερά στην θάλασσα των εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού αλλά δεν μας νοιάζει διόλου η μόλυνση του Αλιάκμονα και άλλων ποταμών και λιμνών. Μ'αρέσει πολύ αυτή η λογική. Μακριά από τον κ...ο μας κι όπου θέλει ας είναι. Φανταστείτε μόνο τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που θα είχε η χώρα εάν οι κάτοικοι των ως άνω περιοχών αντιδρούσαν επιμόνως στην κατασκευή των εργοστασίων.

 

Στάλθηκε από το κινητό μου.

Link to comment
Share on other sites

1. Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι σαν τους νόμους. Όποιος έχει την ισχύ τον καταστρατηγεί. (και συνήθως αυτό είναι το κράτος)

2. Δεν είχα γνώση και άποψη επί της περιοχής αλλά το βίντεο που παρουσιάζει όλες τις απόψεις είναι απολύτως κατατοπιστικό και τα κείμενα αναλυτικότατα και πειστικότατα επί της άποψης που εκφράζει το άρθρο.

3. Λαμόγια και κομματόσκυλα ευδοκιμούν συνήθως παρά την εξουσία

4. Το να αποφασίζουν 4-5 βάσει των προσωπικών ιδιοτελών ωφελειών τους (και μάλιστα κάποιοι με διττές ιδιότητες - Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει) εις βάρος των πολλών είναι σύνηθες και γίνεται καθημερινά

5. Το να αντιδρά μια μειοψηφία από τους θιγόμενους είναι επίσης σύνηθες στην Ελλάδα των καναπέδων. Και αν πείσουν την πλειοψηφία έχει καλώς άν όχι πάλι καλώς έχει.

6. Η πειθώ βασίζεται σε επιχειρήματα και όχι σε αφορισμούς

...

αυτά και ίσως επανέλθω

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είδα λοιπόν και το περιβόητο βίντεο . Είδα που γιά τους τυπάκους αυτούς η ΒΙΠΕ είναι καταστροφή , πέταξαν και ένα Σεβέζο , αλλά ο Σκαλιστήρης στον οποίο δουλεύουνε κάποιοι από αυτούς όχι , δεν είναι καταστροφή , γιατί είναι μέσης όχλησης :shock: .

 

Ας πάνε μιά βόλτα στο δρόμο Ψαχνών -Πολιτικών εκεί που βγαίνει το μετάλλευμα στην θάλασσα και φορτώνεται στα πλοία και θα δούμε αν η κόκκινη γη ενοχλεί τους ντόπιους . Αλλά οι Ψαχνιώτες είναι μακρυά και όχι τόσο υψηλού επιπέδου σαν τους Μαντουδιώτες , οπότε δεν πειράζει . :mrgreen:

 

Από την άλλη ξεχνάνε πως οι "μικρής ὀχλησης" βιοτεχνίες και βιομηχανίες , ρίχνουν τα απόβλητα τους στα ποτάμια και ρύπαναν τον κάμπο των Ψαχνών .

Αλλά οι "μικρής όχλησης" ανήκουν και εργάζονται , δικοί μας , τις στηρίζουν τα δικά μας κομματόσκυλα και γενικά γιά αυτούς δεν μιλάμε .

 

Είδαμε και τι κακό είναι να έχεις ΒΙΠΕ και γενικά Βιομηχανία . Τότε θα παράγεις και δεν θα θέλεις να μπείς στο Δημόσιο , ώστε και εμείς τα λαμόγια να κατέβουμε υποψήφιοι να σε διορίσουμε και να κονομήσουμε από τα κρατικά κονδύλια και τις προμήθειες .

 

Τοπικά λαμόγια λοιπόν , ανάλογα με την κομματική τους ταυτότητα η την μίζα που επιζητούν , ιδρύουν "συλλόγους πολιτών" . 

 

Συμφωνώ λοιπόν μαζί τους , που ζητάνε ενημέρωση . Αλλά ενημέρωση με θετικό τρόπο και με διάθεση να γίνει η επένδυση . Αλλιώς ας πληρώνουν το ρεύμα 2 και 3 φορές παραπάνω σαν αποζημίωση στους Αλιβεριώτες , στους Βολιώτες και στους άλλους που δεν υπήρξαν τόσο "έξυπνα λαμόγια"

Edited by BAS
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν καθόλου άδικο οι συνάδελφοι για την άρρωστη κατάσταση που επικρατεί στην Έυβοια όπου μικροσυμφέροντα και η (εξαιτίας αυτών) έλλειψη πολιτικής βούλησης για πρόοδο κρατάει τον τόπο αιώνες πίσω, όμως εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σκάνδαλο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνω κουραστικός, μια αναζήτηση στο internet θα σας δώσει όλες τις απόψεις και όλα τα στοιχεία, απλά να συμπληρώσω πως αυτό που μεθοδεύεται,

 

- αντιβαίνει σε όλα τα σχετικά εγκεκριμένα χωροταξικά (Στερεάς Ελλάδας, Εθνικού Χωροταξικού για τη Βιομηχανία κ.τ.λ.).

- Θα θίξει παρακείμενη περιοχή Natura

- Θίγει το άρθρο 24 του Συντάγματος

- H ΜΠΕ όχι απλώς κάνει λανθασμένη και σκοπίμως επιλεκτική αναφορά στο υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο, αλλά εγκρίθηκε χωρίς να είναι καν πλήρης ως προς το περιεχόμενό της (πλήρης απουσία υδρογεωλογικής μελέτης ή προμελέτης)

- Υπάρχει γνωμοδοτική έκθεση από υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ η οποία ήταν ΚΟΛΑΦΟΣ για το σχεδιαζόμενο έργο.

- Σχεδιάζεται σε μια περιοχή η οποία ύστερα από τον συνεχιζόμενο μαρασμό και υποβάθμιση στηρίζεται αποκλειστικά στον Τουρισμό, ο οποίος και προφανώς θα δεχτεί γερό πλήγμα.

Link to comment
Share on other sites

Από όλα που γράφεις , το σημαντικότερο είναι ότι καταγγέλεις σαν σκοπίμως λανθασμένη την ΜΠΕ . Σε αυτή την περίπτωση , να απευθυνθείτε στην Δικαιοσύνη . Βιντεάκια και μπροσούρες δεν βοηθούν .

 

Τουρισμός στην περιοχή που θα λύσει το πρόβλημα ανεργίας , δεν μπορεί αντικειμενικά να γίνει γιά κάποιες δεκαετίες , γιατί η περιοχή στερείται κάθε είδους υποδομής , όπως και η υπόλοιπη Εύβοια .

 

Αν λοιπόν νομίζεις ότι 20 μέρες τουρισμός τον χρόνο θα δώσουν ψωμί γιά 12 μήνες σε όλο αυτόν τον κόσμο , τότε δεν γίνεσαι πιστευτός .

 

Και 20 μέρες γιά την περιοχή ίσως είναι και πολύ .

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι και απο οτι φαινεται συχωριανοι

 

ναι οι κατοικοι του νησιου φερονται απο διαφορα λαμογια σε διαφορα θεματα (αναρυθμιτα παραδειγματα ηλιθιοτητας στην περιοχη μου - αλιβερι) 

 

ωστοσο

 

1100mw στο μαντουδι σε περιοχη που σε αντιθεση με την νοτια ευβοια ειναι πυκνοφυτη, σε περιοχη με κατοικημενα χωρια και παραλιες εξαιρετικης ομορφιας , τη στιγμη που στο ιδιο νησι 50-100 χιλιομετρα παρακατω εχει ακατοικητες περιοχες χωρις βλαστηση και χωρις επιπτωσεις σε παρακειμενους οικισμους με παραλια μηκους πολλων χιλομετρων χωρις δυνατοτητα προσβασης με αυτοκινητο (και μαλιστα περισσοτερο εκτεθημενες στα ρευματα του αιγαιου), ειναι τουλαχιστον γελοιο να το συζηταμε.

 

δεν υπαρχει σχεδιασμος δεν υπαρχει σκεψη και η κοινη λογικη τελικα δεν ειναι τοσο κοινη. το μερος ειναι απο τις χειροτερες επιλογες που μπορουσαν να γινουν και εξυπηρετει σκοπιμοτητες που δεν γνωριζουμε.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε ήδη απευθυνθεί στη δικαιοσύνη με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Δεν υπονόησα σε καμία περίπτωση ότι ο τουρισμός είναι ικανός να μας ταϊσει, απλά αυτός μαζί με την υποτυπώδη κτηνοτροφία και αγροτική παραγωγή είναι ότι έχουμε αυτή τη στιγμή και το μόνο που είπα είναι πως θα δεχθούν γερό πλήγμα και θα χαθεί σεβαστός αριθμός από της υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη σε μια ανάλυση κόστους-οφελειών. Και σαν δεδομένο είναι πολύ πιο χειροπιαστό από τις  υποτιθέμενες 1300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, που τελικά ήταν 84 (εκ των οποίων οι 60 για εξειδικευμένο προσωπικό)...

 

Οι προθέσεις των Ρώσσων για επενδύσεις στον ΕΟΤ της Αιδηψού, στο Αγρόκτημα Βαρβάρα έκτασης 5.000 στρεμμάτων και στην παραλία στο Πευκί για ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων θα δώσουν πιστεύεις συνάδελφε λιγότερες θέσεις εργασίας? Πιστεύεις πως αυτές οι επενδύσεις θα προχωρήσουν αν η ΤΕΡΝΑ μετατρέψει την περιοχή σε δεύτερη Πτολεμαϊδα?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω εάν θα υλοποιηθούν οι επενδύσεις, ξέρω όμως ότι θα ελαφρυνθεί ο φόρτος της Πτολεμαΐδας και άλλων, ήδη πολύ επιβαρυμένων, περιοχών. Βέβαια όλο αυτό δεν σας ενδιαφέρει μάλλον...

 

Στάλθηκε από το κινητό μου.

Link to comment
Share on other sites

να ελαφρυνθει η πτολεμαιδα και η μεγαλοπολη - ειναι αδικο να πεθαινει κοσμος σε δυο περιοχες για να εχουμε ρευμα σε ολη τη χωρα.

υπαρχουν μερη για αυτη τη δουλεια ακομα και πανω στο ιδιο νησι που θα κανουν πολυ μικροτερη ζημια αλλα τελικα δεν ηταν αυτο το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Και περιττό να σας πω ότι ένας από αυτούς που πολέμησαν  τη νέα λιγνιτική Μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι (την οποία ακύρωσαν) αλλά και τη νέα μονάδα Φυσικού Αερίου η οποία τελικά και ευτυχώς κατασκευάστηκε είναι Διπλωματούχος Τοπογράφος και επίσημος συνεργάτης της ΤΕΡΝΑ. Φαντάζεστε να έχει υπογράψει σχέδια και τοπογραφικά για τη Μονάδα στο Μαντούδι;;;; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.