Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (γενικά)


Recommended Posts

Μεταφορά θα κάνεις της υπάρχουσας από τον 4014

δήλωσης.

Δεν κάνεις νέα δήλωση.

 

Δηλαδη λες οτι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρεπει να εχω 1 δηλωση και στον καινουργιο νομο, αφου 1 δηλωση ειχα και στον παλιο, σωστα?

Link to comment
Share on other sites

 

Εχω 3 αυτοτελεις ανεξαρτητες οριζοντιες ιδιοκτησιες οι οποιες στην πραγματικοτητα εχουν συνενωθει και εχουν γινει 1 ενιαιο καταστημα.

 

- Στον 3843/2010:  Εκανα 3 διαφορετικες δηλωσεις (μια για καθεμια οριζοντια ιδιοκτησια)

- Στον 4014/2011:  Εκανα 1 μονο δηλωση (συμψηφιζοντας τα ηδη πληρωθεντα προστιμα του 3843 και αναφεροντας στην τεχνικη μου εκθεση οτι πλεον εχω ενα ΕΝΙΑΙΟ κατηστημα και γι’αυτο κανω 1 μονο δηλωση)

- Στον 4178/2013:  Πρεπει υποχρεωτικα (υπαρχουν ληξιπροθεσμες οφειλες)να μεταφερω στον 4178, εως 6.2.2014, την 1 και μοναδικη δηλωση που ειχα κανει στον 4014.

 

Το ερωτημα ειναι: 

Ειμαι υποχρεωμενος να κανω ΚΑΙ στον 4178 μια μονο δηλωση ή, βασιζομενος στο αρθρο 1 του ν.4178/2013, μπορω να κανω 3 δηλωσεις (μια για καθεμια οριζοντια ιδιοκτησια)?

Στην περιπτωση που κανω 3 δηλωσεις μπορω να αντιστοιχισω αυτη που θα μεταφερθει απο τον 4014 σε οποιαδηποτε απο τις 3 νεες δηλωσεις? (αναφεροντας το στην τεχνικη μου εκθεση)

 

Κανονικά έπρεπε να μπει μία διαμερισμάτωση στον 4014 ή να μπει τώρα στον 4178 για να μπορούν να μεταβιβάζονται αυτές οι ιδιοκτησίες. Αν το κάνεις αυτό μετά δεν χρειάζεσαι ξεχωριστές δηλώσεις.

 

Κατά τα άλλα μεταφορά της 1 δήλωσης λέω και εγώ και ξεχωριστό φ.κ. για κάθε μία από αυτές. Γιατί θες ξεχωριστές δηλώσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη μία δήλωση του 4014 να την μεταφέρεις στον 4178 και τελείωσες.......

Link to comment
Share on other sites

Ας υποθεσουμε οτι στο μεσοδιαστημα 1 απο τις 3 ιδιοκτησιες αλλαξε ιδιοκτητη...  (συνεχιζουν βεβαια οι 3 οριζ. ιδιοκτησιες να αποτελουν ενα ενιαιο, λειτουργικα, καταστημα).

Το εγχειριδιο χρησης ΤΕΕ ξεκαθαριζει οτι μπορει να συνεχισει τη δηλωση ο νεος ιδιοκτητης, αλλα θα ηθελα να ξερω αν μπορω να κανω 3 δηλωσεις (εκ των οποιων η μια αναγκαστικα θα ειναι συνδεδεμενη με αυτη του 4014 και οι 2 νεες υποχρεωτικα θα εχουν αναφορα στην τεχνικη εκθεση/σχολια σ'αυτη που θα μεταφερθει).

Εκανα και ερωτημα στο ΤΕΕ.

Αν δω οτι δεν ειναι ξεκαθαρη η απαντηση, θα προχωρησω αναγκαστικα σε 1 δηλωση.

 

 

υ.γ. Εχει μπει διαμερισματωση στην δηλωση του 4014. 

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά μην τα κάνουμε όλα ίσωμα.

Οι δηλώσεις του 4178 γίνονται ανά ιδιοκτησία, ΕΚΤΟΣ, αν είναι οριζόντιες του αυτού ιδιοκτήτη επί της αυτής καθέτου / ανεξάρτητης.

1ον: πως πουλήθηκε "μέρος" του καταστήματος εν τω μεταξύ; με τι βεβαίωση; με τι κάτοψη;

2ον: πως θαγίνει μία δήλωση για 3 ιδιοκτησίες διαφορετικών ανθρώπων; με τι ποσοστά ιδιοκτησίας στον σχετικό πίνακα ιδιοκτητών;

η πολεοδομική αντιμετώπιση αυθαιρεσιών ΔΕΝ επιλύει και τα ιδιοκτησιακά / νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τις αυθαιρεσίες.

Να σας πω ένα παράδειγμα;

Δήλωσα υπέρβαση σε χώρο αποκλειστικής χρήσης.

Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα απέκτησα και τα χιλιοστά που αναλογούν στην υπέρβαση; επαύξησα την ιδιοκτησία μου επί του οικοπέδου;

ΟΧΙ βέβαια.

Το γεγονός λοιπόν ότι αντιμετωπίστηκε πολεοδομικά η συνένωση των 3 οριζοντίων που συναποτελούν το κατάστημα,

δεν σημαίνει ότι αυτόματα έγιναν και οι τροποποιήσεις / μεταβολές των εμπραγμάτων.

Link to comment
Share on other sites

1) Δεν πωληθηκε ιδιοκτησια. Ηταν θεωρητικη η ερωτηση μου.

2) Ακομα ομως και αν ειχε πωληθει, δεν βλεπω που υπαρχει το προβλημα. Στην μια και μοναδικη δηλωση του 4014 κατατεθηκε σχεδιο κατοψης που αποτυπωνει την πραγματικη κατασταση (που δειχνει δηλαδη οτι οι 3 ανεξαρτητες οριζοντιες ιδιοκτησιες εχουν συνενωθει και εχουν πλεον γινει ενα ενιαιο λειτουργικως καταστημα).

Ταυτοχρονα στα ΣΧΟΛΙΑ της δηλωσης αναφερθηκε οτι ο ιδιοκτητης ειναι ενας και μοναδικος (στην πραγματικοτητα ειναι λιγο πιο μπλεγμενη η κατασταση γιατι υπαρχουν επικαρπιες και ψιλη κυριοτητα στη μεση...). Αναφερεται μαλιστα οτι εκκρεμει και συμβολαιογραφικη πραξη (τροποποιηση συστασης κλπ.)

 

Το πιο σωστο ομως θα ηταν κατα τη γνωμη μου στον 4178 να γινουν 3 ανεξαρτητες δηλωσεις.

Σε καθε δηλωση θα επισυναφθει η κατοψη που απεικονιζει το ενιαιο λειτουργικως καταστημα και θα αναφερθει αναλυτικα τι εχει γινει.

Το μονο προβλημα ειναι οτι θα πρεπει να μεταφερθει η μια και μοναδικη δηλωση απο τον 4014................  Σε ποια απο τις 3 νεες δηλωσεις θα αντιστοιχει?

Εγω προσωπικα δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα.

Αντιστοιχιζω την παλια δηλωση σε μια απο τις 3 καινουργιες και στις υπολοιπες 2 αναφερω τι εχει γινει.

Περιμενω απαντηση και απο το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Αφού λοιπόν είναι ένας ιδιοκτήτης (ή έστω ψιλός κύριος) καλώς έγινε μία δήλωση και αυτή θα μεταφερθεί ως έχει στον 4178. Τα σχόλια και η τ.ε. κλπ κλπ είναι για να κουβεντιάζουμε. Η "λειτουργική" ενοποίηση δεν έχει κανένα έννομο αποτέλεσμα ούτε τροποποιεί τις ιδιοκτησίες, οι οποίες μόνο ανεξάρτητα μπορούν να πουληθούν, μέχρι να γίνει τροποποίηση της σύστασης. Ολ' αυτά αν πράγματι είναι ένας και μόνο κύριος και στις 3. Αλλιώς πρέπει. Να μεταφέρεις τη δήλωση να ζητήσεις να στην ανοίξουν, να τη διορθώσεις ώστε να αντιστοιχεί σε μία οριζόντια και να κανείς άλλες 2 καινούριες που θα λένε όλο το ιστορικό και θα περιλαμβάνουν η κάθε μία τα δικά της

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα του ΤΕΕ ώστε να αρχίσουμε να ανεβάζουμε τα δικαιολογητικά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.