Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Συνιδιοκτησία ακινήτου και ένταξη στο Ν. 4178/13


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απ οσο εχω ρωτησει στο help desk ήταν "καθετοι" οτι οι μειωτικοι συντελεστες υπολογιζονται μονο αν τους εχεις ο υψηλος κυριος....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επί κοινοχρήστων χώρων έχει κατασκευαστεί κατοικία τμήμα της οποίας έχει υπαχθεί στο Ν. 3843 και έχει συσταθεί γι αυτή και Ο.Ι. Για την υπαγωγή στο 4178 προφανώς θα απαιτηθεί συναίνεση. Επί των κοινοχρήστων χώρων της οικοδομής υφίστανται και άλλες αυθαιρεσίες ανεξάρτητες της Ο.Ι. (κοινόχρηστη αποθήκη, κλειστή θέση στάθμευσης) που παραβιάζουν πολεοδομικά μεγέθη.  Μπορεί να γίνει η υπαγωγή αγνοώντας πλήρως της λοιπές κοινόχρηστες αυθαιρεσίες? Προφανώς υπό άλλες συνθήκες δεν θα γεννιόταν τέτοιο ερώτημα αλλά μήπως λόγω του ότι εξετάζουμε αυθαιρεσίες επί κοινοχρήστων και παίρνουμε συναίνεση γι' αυτές αλλάζει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

η σύσταση τι λέει για το ιδιοκτησιακό της κατοικίας? είναι κοινόκτητη επί κοινοχρήστου χώρου? είναι όλη αυθαίρετη ή έχει και νόμιμο τμήμα?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Η οριζόντια ιδιοκτησία είναι εν όλο αυθαίρετη και βρίσκεται στην πυλωτή της οικοδομής. Ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη ο οποίος κατέχει και τον Α όροφο και μάλιστα έχει συνενώσει την ισόγεια αυθαίρετη κατοικία  με τη κατοικία του Α ορόφου σε μια ενιαία μεζονέτα. Το τμήμα της ισογείου κατοικίας που βρίσκεται εντός όγκου έχει υπαχθεί στο Ν.3843 και τα τμήματα που παραβιάζουν κάλυψη και βρίσκονται επί κοινοχρήστου χώρου (ήτοι ακάλυπτος κλπ) θα υπαχθούν τώρα στο Ν.4178 μαζί με την παράβαση συνένωσης με τον Α όροφο σε ενιαία μεζονέτα.

Link to comment
Share on other sites

δλδ εννοείς οτι,

 

ιδιοκτητης διαμερισματος Α' οροφου

εχει συνενωσει με εσωτερικη σκαλα το διαμερισμά του εμβαδου ....τμ

με εναν χωρο στην πυλωτη , εμβαδου....... τμ

ο οποιος του ανηκε σαν αποθηκη-ΘΣΑ  ανοιχτή...κλειστη...με χιλιοστα...ή σαν παρακολουθημα...

 

εχει οικογενεια αποτελουμενη απο....ατομα

 

ειναι κυρια και μοναδικη κατοικια...με το 19...

ή δικαιουται καποιον μειωτικο συντελεστη του αρθρου  17...

 

 

 

τα λεμε

Link to comment
Share on other sites

Εκλαμβάνω το μήνυμα ως το σωστό τρόπο ( με λίγη υπερβολή) παράθεσης ενός θέματος..

Έτσι λοιπόν ιδιοκτήτης του Α ορόφου (πράξη αποδοχής κληρονομιάς το 2008) έχει συνενώσει με εσωτερική σκάλα το διαμέρισμα του με άλλο δικό του διαμέρισμα ισογείου ορόφου.

Το ισόγειό διαμέρισμα είναι εν όλο αυθαίρετο κατασκευασμένο το 1991  επί κοινοχρήστων χώρων πυλωτής και με ιδιοκτησιακό καθεστώς που προκύπτει από αποδοχή κληρονομιάς (εκ διαθήκης το 1994).

Στα σχέδια της σύστασης Ο.Ι. (πράξη η οποία έγινε με την διαθήκη) το ισόγειο δεν ταυτίζεται με την πραγματικότητα. Αν ταυτίζονταν προφανώς δεν θα χρειάζονταν συναίνεση. Τα τμήματα που δεν ταυτίζονται λοιπόν και καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο θα απαιτήσουν συναίνεση. Το ερώτημα λοιπόν έρχεται για αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες υφίστανται και δεν έχουν σχέση με την Ο.Ι. του ισογείου (κλειστή θέση στάθμευσης επί της πρασιάς, αποθήκη στον πίσω ακάλυπτο κτλ). 

π.χ. θα πρέπει να καταγραφούν στο Δ.Κ. ή εφόσον δεν υπάρχει ανάθεση για αυθαιρεσίες επί κοινοχρήστων θα αγνοηθούν?

 

Ευχαριστώ.

Edited by Chris Fragkos
Link to comment
Share on other sites

πρακτικά: κατά τη γνώμη μου από τη στιγμή που τακτοποιείς οριζόντια ιδιοκτησία και όχι τους κοινόχρηστους χώρους ασχολείσαι με αυτή μόνο. 

θεωρητικά: πρόκειται για θέμα που αν το εξετάσουμε σε βάθος δε θα βγάλουμε άκρη...

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.