Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Συνιδιοκτησία ακινήτου και ένταξη στο Ν. 4178/13


Recommended Posts

..............Πως ειναι δυνατον η πρασια να συμπεριλαμβανεται στον ακαλυπτο χωρο οικοπεδου (αρα κοινοχρηστος), ενω εχει ξεχωριστη εισοδο? Μπορει?

 

Γιατί να μην μπορεί;;;;

 

 

Στην περιπτωση μου ειναι 2 συνιδιοκτητες που, συμφωνα με τη συσταση,   εχουν και οι 2(!)  "αποκλειστικη χρηση" επι ακαλυπτου χωρου.

Μπορω να θεωρησω οτι εμπιπτω στο αρθ.11, διι   ή  "ετερος συνιδιοκτητης" =   καποιος αλλος κατοχος οριζοντιας ιδιοκτησιας που δεν εχει αποκλειστικη χρηση?

 

Δεν μπορεί ο ένας από τους δύο να τα ρυθμίσει μόνος του, διότι αφορούν αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους κι όχι σε χώρους στους οποίους ο ίδιος έχει αποκλειστική χρήση. Χρειάζεται και η συναίνεση του άλλου και σε ξεχωριστή δήλωση. και να μην το κάνει δεν επηρεάζει την οριζόντια ιδιοκτησία του. Θ' αναγκαστούν να το κάνουν εκ των υστέρων και οι δύο για την απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Τον επηρεαζει δυστυχως γιατι στην πρασια παταει εξωτερικη μη στεγασμενη σκαλα ανοδου στον Α' οροφο, ο οποιος ειναι οριζοντια ιδιοκτησια που θα μπει στον 4178  (δεν εχει αλλη προσβαση εισοδου αυτος ο οροφος)

 

2) Ισως να μην προσεξες της "ιδιαιτεροτητα" της συστασης:     "Εχουν και οι 2  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ του ακαλυπτου χωρου"

Ειναι παλια η συσταση και αναφερει ακριβως αυτο που εγραψα. Μπορω να πατησω στο δ.ιι?

Link to comment
Share on other sites

1. Τότε για να ρυθμίσει τη σκάλα χρειάζεται τη συναίνεση του έτερου συνιδιοκτήτη.

2. Αυτό σημαίνει ότι, "κανένας από τους δύο δεν έχει την αποκλειστική χρήση"...... Μπαρούφες συμβολαιογράφων..... Ίσως ο dimitris GM το ξέρει καλύτερα....

Link to comment
Share on other sites

Τι νόημα έχει να ορίζεται αποκλειστική χρήση κοινόχρηστου χώρου και στους 2 συνιδιοκτήτες? Ουσιαστικά παραμένει κοινόχρηστος...

Link to comment
Share on other sites

Τι νόημα έχει να ορίζεται αποκλειστική χρήση κοινόχρηστου χώρου και στους 2 συνιδιοκτήτες? Ουσιαστικά παραμένει κοινόχρηστος...

 

Οντως ειναι ΚΟΥΦΟ, αλλα η ουσια παραμενει.

Εχω ενα διαμερισμα Α' οροφου, η μονη προσβαση στο οποιο ειναι απο εξωτερικη σκαλα που παταει σε κοινοχρηστο χωρο!!!

Πως θα δωσω μελλοντικα βεβαιωση για μεταβιβαση αυτου του διαμερισματος, οταν δεν υπαρχει συναινεση για να ρυθμιστει αυτη η σκαλα?   (η οποια στην αδεια ηταν στεγασμενος κλειστος χωρος που μετραγε στον Σ.Δ. και στην πραξη εγινε σε αλλο σημειο και μη στεγασμενη, ανοιχτη απ'ολες τις πλευρες)

Link to comment
Share on other sites

Ναι να δώσεις βεβαίωση 4178 (αν το μόνο πρόβλημα είναι η σκάλα).

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ναι να δώσεις βεβαίωση 4178 (αν το μόνο πρόβλημα είναι η σκάλα).

 

Ποιο ειναι το σκεπτικο σου?

Οτι η σκαλα ειναι ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ αυθαιρεσια και οτι δεν μας νοιαζει το πως θα μπαινουν στο σπιτι τους? 

Υπο την εννοια οτι ειναι δικη τους (των συνιδιοκτητων δηλαδη) εκκρεμοτητα και οτι εγω δινω βεβαιωση για τα μ2 της οριζοντιας ιδιοκτησιας και μονο?

Link to comment
Share on other sites

Στις βεβαιώσεις ελέγχουμε μόνο τις Ο.Ι. και δεν μας ενδιαφέρουν αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους. Αν στη σύσταση η Ο.Ι. είναι μόνο το διαμέρισμα και δεν περιλαμβάνεται η σκάλα (που έτσι θα είναι αφού πατάει σε κοινόχρηστο έδαφος όπως είπες) τότε δίνεις άφοβα βεβαίωση για το διαμέρισμα αν είναι ΟΚ. Εννοείται ότι η σκάλα παραμένει αυθαίρετη και θα πρέπει να τακτοποιηθεί κάποτε (για να εξασφαλίσει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος την πρόσβαση σε αυτό) αλλά δεν εμποδίζει την έκδοση βεβαίωσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ζευγάρι αγοράζει εξ αδιαιρέτου οικόπεδο το 87. Χτίζουν μονοκατοικία 118 τ.μ. το 90, χωρίς οικοδομική άδεια και με τα 19 τ.μ εντός πρασιάς και ο άντρας πεθαίνει.

Σήμερα ενώ στο συμβόλαιο φαίνται οτι το χει το ζευγάρι εξαδιαιρέτου, δηλώνουν στο Ε9 χωρίς να χει γίνει αποδοχή κληρονομιάς ότι η μητέρα έχει 62,5% και τα τρία ενήλικα τέκνα από 12,5% το καθένα.

Στο σπίτι μένει η μάνα και η μία κόρη που το δηλώνουν στο Ε1 σαν κύρια κατοικία και τα άλλα αδέρφια μένουν σε άλλη πόλη.. Η μάνα στο Ε9 έχει πλήρη κυριότητα 100% σε άλλη μια κατοικία 40 τ.μ. σε χωριό και που τη δηλώνει στο Ε1 σαν πρωτη δευτερεύουσα ενώ η κόρη που μένει μαζί της έχει ένα οικόπεδο σε χωριό.

 

θέλω μια άποψη γιατί με όσους και να το συζητήσω μου λέει κάτι διαφορετικό.

 

Μπορώ να το δηλώσω σε ένα όνομα της μάνας ή της κόρης(μάλλον όχι αφού δε φαίνεται στο συμβόλαιο?) που μένουν εκεί και να γράψω στην τεχνική έκθεση ή την υπέυθυνη δήλωση της ότι δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς? Οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν μια εξουσιοδότηση στη μάνα οτί δέχονται να το ρυθμίσει με το ν.4178 ή δεν είναι αναγκαίο. Συμπληρώνω τα στοιχεία και τα ποσοστά τους στο σύστημα και αν ναι τότε πώς γίνεται να φαίνονται οι δόσεις και το παράβολο μόνο στο όνομα μόνο αυτής που θα το δηλώσω?

 

Η΄

 

δηλώνεται σε όλους ανεξαρτήτως συμβολαίου με διαφορετικά φύλλα καταγραφής με τα ποσοστά καθενός και υπευθηνες δηλώσεις όλων?

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.