Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

ΦoνικήΤομάτα και Δημήτρη ευχαριστώ για την επιβεβαίωση και +1.Άντε γιατί με αυτά που ακούμε θα ξεχάσουμε και αυτά που θεωρούμε οτι ξέρουμε στάνταρ... :P

Edited by Greenick
Link to comment
Share on other sites

σε  διοροφο με ΟΑ 84  που κατασκευαστηκε αυθαιρετος τριτος οροφος,γινεται το 98 ΑΠΟΔΟΧΗ   ενος απο τους 2 γιους της κληρονομουμενης ,της ΨΙΛΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ(η επικαρπια παρεμενε στο πατερα οσο ζουσε),   του τριτου οροφου (  τμημα του βρισκοταν εντος ακαλυπτου που βρισκεται στην ιδια σταθμη λογω     κλισης εδαφους) ) κ του ισογειου

 Ταυτοχρονα ο ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ  κανει κ συσταση ΟΙ

(ειχε το δικαιωμα )???? (ισως μπορει κ ο Δημητρης GM να βοηθησει στη προκειμενη περιπτωση)

 

ερωτησεις

 

1.στο τριτο οροφο  το 2005 κανει προσθηκη λειτουργικα εναια με το διαμερισμα δηλ επεκτεινεται κ αλλο στον ακαλυπτο του οικοπεδου   ,χωρις στους τιτλους να εχει αποκλειστικη χρηση

α)Η πρωτη επεκταση στον ακαλυπτο πριν την αποδοχη κ την συσταση θεωρειται οτι εγινε σε μη κοινοχρηστο σωστα?

β)η δευτερη επεκταση μετα την συσταση θεωρειται οτι εγινε σε κοινοχρηστο?

 

2.τα χιλιοστα οροφου ειναι 356 βασει τιτλου (πριν την προσθηκη του 2005).

   α)ΜΕ ΑΥΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ  συντελεστες? η με οσα πλεον        αναλογουν μετα τις υπερβασεις

   β)η υπερβαση καλυψης που εγινε σε 2 σταδια το 1984 κ το 2005 , ανηκει εξολοκληρου στον οροφο ...θα την επιμερησω? θα κανω ξεχωριστη δηλωση για κοινοχρηστα αφου λειτουργικα ειναι ενας χωρος με τον τριτο οροφο?

   γ)το επιτρεπομενο υψος λογω κλισης εδαφους ειναι 9μ  αρα για ΥΥ =3.00(υψος οροφου)/9.00*356%

   δ)ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ειμαι 5  ?  λογω του οτι ο οροφος δεν εχει ΟΑ  η εξεταζω σε σχεση με τα ποσοστα που αναλογουν στην     ιδιοκτησια???

 

 

σε μενα τυχαινουν ολα??????????????

 

υγ ΔΗΜΗΤΡΗ αυτο που αναφερεις στο#339<<[για το υγ του νικ

ξεχωριστη δηλωση για τα κοινοχρηστα θα εκανες αν ολοι οι συνιδιοκτητες τακτοποιουσαν ενα "κοινης χρησης" αυθαιρετο  σε κοινοχρηστο χωρο]>>  .με μπερδεψε  ..δηλ αν κατι ειναι στα κοινοχρηστα κ δεν ειναι κοινης χρησης ..απο που προκυπτει οτι γινεται μια δηλωση???

post-54459-0-21025500-1391844319_thumb.jpg

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω στην περίπτωση που γίνει μια δήλωση για αυθαιρεσίες σε κατοικία και κατάστημα ιδίου ιδιοκτήτη με τη βεβαίωση τι γίνεται ? Θα είναι μια που θα περιλάμβάνει και τις δύο ιδιοκτησίες ? δλδ ένας ηλεκτρονικός αριθμός ? και αν κάποια στιγμή θέλει να πουλήσει πχ την κατοικία ?τη βεβαίωση θα πάρει? Sorry αλλά έχει κολλήσει το μυαλό μου !! :sad:

Link to comment
Share on other sites

Σε συγκρότημα εντός οικισμού,έχουμε σύσταση Ο.Ι με 3 ιδιοκτησίες από 33% περίπου ο καθένας επί του οικοπέδου Ο ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο ισόγειο,έχει κάνει αυθαίρετα προσθήκη κατ επέκταση στον ακάλυπτο σε χώρο αποκλειστικής του χρήσης και έχει κατασκευάσει ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο.Επίσης έχει κάνει μιά άλλη αυθαίρετη αποθηκούλα στον ακάλυπτο,σε χώρο όμως που στο επισυναπτόμενο σχέδιο της σύστασης δεν περιγράφεται ούτε σαν αποκλειστική του χρήση,αλλά ούτε και σαν κοινόχρηστος (είναι προφανώς "ορφανός" ο έρμος ο χώρος ... :P )Από την άλλη,το κείμενο της σύστασης αναφέρει πως "ό,τι δεν έχει δωθεί με αποκλειστική χρήση είναι κοινόχρηστο,εφόσον χρησιμοποιείται από περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες.Σκέφτομαι να το προχωρήσω με μία δήλωση,στην οποία θα δηλωθεί και η αποθηκούλα,ζητώντας όμως καλού-κακού και συναίνεση από έναν ώστε να έχω άνω του 51%,κινούμενος προς τη μεριά της "ασφάλειας" και να μην το τραβήξω από τα μαλλιά θεωρώντας οτι επειδή η αποθήκη χρησιμοποιείται μόνο από τον πελάτη μου,ο χώρος δεν είναι κοινόχρηστος.

 

Κάθε άποψη καλοδεχούμενη... :)

 

Y.Γ.Σε σημερινή συζήτηση με συνάδελφο,μου έλεγε οτι πρέπει να κάνω ξεχωριστή δήλωση για την Ο.Ι και ξεχωριστή για ΟΛΑ τα κοινόχρηστα,στην οποία θα συμπεριλάβω την αποθήκη.Εγώ επέμενα οτι γίνεται με μία δήλωση,αυτή του διαμερίσματος και οτι απλά θέλω να έχω συναίνεση για να είμαι διασφαλισμένος και νόμιμος,ενώ στη δήλωση σαν ιδιοκτήτης μπάινει μόνο ο πελάτης μου με ποσοστό 100% και ας είναι και η αποθήκη μέσα στη δήλωση.Καλά δε λέω?

nikosantonakas,

 

στο ανω ερωτημα  του νικ,

υπαρχει συσταση ΟΙ

και υπαρχει συμφωνια για αποκλειστικες χρησης

 

αρα καθε ιδιοκτητης διηρημενου χωρου τακτοποιει τα του ...οίκου του [διαμερισμα και κατασκευες στα κοινοχρηστα οπου εχει αποκλειστικηχρηση]

χωρις συναινεση

 

το ΥΓ αφορουσε την συζητηση που ειχε ο νικ με  " παλαιο συναδελφο",

και διευκρινισθηκε οτι  απαιτειται συναινεση των συνιδιοκτητων για "κοινοχρηστες" κατασκευες σε κοινοχρηστο χωρο [πχ. στεγαστρο αυτοκινητων  στον ακαλυπτο  που εξυπηρετει ολους...]

 

ή για την μεταβολη της αιθουσας κοινωνικων εκδηλωσεων σε χωρο κατοικιας με σκοπο την εκμισθωση και την πληρωμη  των κοινοχρηστων  της οικοδομής....... :grin:

 

εντιτ

πολυ σωστα στο  #345

 

δυο βεβαιωσεις

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σε λειτουγικα ενιαιο καταστημα που αποτελειται απο υπογειο και ισόγειο μπορω να υπολογισω τα ποσοστα υπερβασης δομησης στο συνολο των χιλιοστων υπογειου -ισογειου;Το υπογειο εχει δικα του χιλιοστα (δεν εχει ανεξαρτητη προσβαση ), και περιγραφεται στο συμβολαιο σαν ανεξαρτητη ιδιοκτησια...

Link to comment
Share on other sites

Δημητρη καλημερα στη περιπτωση του νικ η αποθηκουλα αποτι βλεπω δεν ειναι καταποκλειστικη χρηση....ειναι λεει ορφανος..εκει δεν χρειαζεται ξεχωριστη δηλωση?.η κατι δεν καταλαβαινω?

 

το δικο μου που με καιει πως το εκτιμας καταρχας ειχε δικαιωμα συστασης ο ενας γιος μαζι με την αποδοχη?μονομερως?

 Η υπερβαση στον ακαλυπτο οσο ανηκε στη μητερα ηταν υπερβαση σε ενιαια ιδιοκτησια?ενω η επιπλεον καταπατηση ακαλυπτου μετα τη συσταση ειναι σε κοινοχρηστα, αρα αλλη δηλωση κ ας ειναι λειτουργικα ενιαιο?

η επικαρπια του θανοντος πατερα παιζει πουθενα?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

εκεινος ο γ' οροφος, τμημα του οποιου  βρισκεται "εντος του ακαλυπτου"......με μπερδευει...

 

κατα τα λοιπα

δεν ειναι ευκολο να κρινουμε, με βαση τα στοιχεια που δινεις,  αν εκανε νομιμη συσταση ΟΙ κλπκλπ

 

Νομιζω οτι θα πρεπει να δεις με τον συμβ/φο το "ιδιοκτησιακο"

 

τα υπολοιπα  βρισκονται...

 

σωστα για την αποθηκουλα του νικ

το ειχε πει στην αρχικη του ερωτηση... απο μονος  του,   οτι  "δεν εχει αποκλειστκη χρηση"..."θα το παω με συναινεση"

 

[και βεβαια...δεν υπηρχε αντιρηση για αυτη την σωστη αντιμετωπιση.....απο κανεναν...]

 

εντιτ

δεν υπαρχει "επικαρπία του θανοντος πατερα"..

 

με τον θανατο του, η επικαρπία  συνενωθηκε  "αυτοματως"  με την ψιλη  κυριοτητα...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ξεχωριστη βεβαιωση για καθε οριζοντια

 

Επειδη δεν εχω δωσει ακομα βεβαιωση με ν4178 , στον 4014 οταν εκτυπωνες την βεβαιωση σου "επαιρνε την περιγραφη" π.χ ι1 ισογειο διαμερισμα  ......."Τωρα για μια δηλωση με 2 ο.ι. (κατοικια και καταστημα που θα περιγραφω και τις δυο ο.ι) )  αν θελησω να δωσω βεβαιωση για την μια ,  τι κανω ? θα ριξω  εκ νεου νεα δηλωση στο συστημα μονο για την μια ο.ι. και θα δηλωσω οτι εχουν ρυθμιστει οι αυθαιρεσιες ? δηλαδη θα εχω νεο ηλεκτρονικο κωδικο ?

Edited by dorita2271
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.