Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ιασονα μιας και το ανεφερες, εχω κι εγω μια περιπτωση με μπολικες αποριες που προεκυψαν....

 

Περιπτωση απωλεσθεντος φακελου ΟΑ

Εχω στα χερια μου τοσο το στελεχος οσο και λοιπα σχεδια, στατικα, τομες, οψεις κλπ ενω μπορω να βρω και μια κατοψη του ισογειου, εργολαβικη

Το επιπεδο που με ενδιαφερει ειναι ο 1ος οροφος σε τριωροφη οικοδομη με τυπικους οροφους.

 

Κανω την ανασυσταση, τουλαχιστον ως προς την κατοψη (διδεται η δυνατοτητα και μερικης ανασυστασης)

Απο εκει προκυπτει ενας φαγωμενος φωταγωγος στο ενα διαμερισμα και ενα κλεισμενο μπαλκονι στο αλλο.

Ολες αυθαιρετες κατασκευες προ 28.7.2011

Ομως η ανασυσταση γινεται στα εγκεκριμενα μεγεθη, οποτε το σχεδιο που θα προκυψει θα απεικονιζει τοσο το μπαλκονι οσο και το φωταγωγο ανοικτα κανονικα.

 

Ειναι αποτρεπτικο να τα δηλωσω μετεπειτα ως αυθαιρετα λογω ημερομηνιας?

Δηλαδη η αποτυπωση της κατοψης του οροφου κατα την ανασυσταση με ημερομηνια 2014, ως προς τα εγκεκριμενα, θα αποδεικνυει πως οι οποιες αυθαιρετες κατασκευες, εντος και εκτος κτηριακου ογκου, πραγματοποιηθηκαν μεταγενεστερα η οχι?

Σε οσες ανασυστασεις εχω κανει ως τωρα, μου εχει ζητηθει να αναγραψω στην ΤΕ μου πως εφαρμοστηκε το περιτυπωμα της αδειας. Στην πραγματικοτητα δεν εχει εφαρμοστει αυτο οταν υπαρχουν αυθαιρετες κατασκευες...

 

Τι παιζει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια λύση θα ήταν ν' αποτυπώσεις την υπάρχουσα κατάσταση, με τις αυθαιρεσίες δηλαδή, τις οποίες π.χ. βάζεις με άλλο χρώμα διαγραμμισμένες και την αναφορά ότι, πρόκειται για π.χ. "αυθαίρετες κατασκευές". Θα το κάνουν δεκτό.

 

Mεταφέρω χαρακτηριστικό απόσπασμα του 4178 όπως αυτός "διορθώθηκε" από τις εγκυκλίους:

 

"......γ. Στις περιπτώσεις απώλειας του φακέλου της οικοδομικής άδειας, βεβαιωμένης από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφισταμένου κτιρίου είναι δυνατή η υποβολή στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης φακέλου αποτύπωσης κτιρίου, ανεγερθέντος με βάση οικοδομική άδεια πριν τις 28.07.2011 που έχει απολεσθεί. Για να γίνει αποδεκτός ο φάκελος από την οικεία Υπηρεσία Δόμησης πρέπει να περιλαμβάνει τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης κατά τις προδιαγραφές του από 08.09.1983 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ.394/Δ΄), κατόψεις αποτύπωσης όλων των ορόφων, τομή, φωτογραφίες όλων των όψεων, υπεύθυνη δήλωση μηχανικού, ότι στο διάγραμμα κάλυψης οι υπολογισμοί και ο έλεγχος του υφισταμένου κτιρίου έχει γίνει σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας, για την οποία υποβάλλεται ο φάκελος αποτύπωσης, καθώς και κρατήσεις και εισφορές κατά τις κείμενες διατάξεις. Τα σχέδια κατατίθενται εις διπλούν και θεωρούνται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης. Η μία σειρά σχεδίων χορηγείται στον ενδιαφερόμενο και ο φάκελος συμπληρώνει την απωλεσθείσα οικοδομική άδεια στο αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης.

 
40. Οι εισφορές και κρατήσεις αφορούν μόνο στην αμοιβή αποτύπωσης.
 
25. Στις περιπτώσεις που μετά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης κατά τη σύνταξη του διαγράμματος κάλυψης προκύψουν αυθαίρετες κατασκευές, αυθαίρετα τμήματα κτιρίου κ.λ.π., αυτά διαγραμμίζονται ή/και αναφέρονται ευκρινώς στο διάγραμμα κάλυψης με ειδική μνεία στην υπεύθυνη δήλωση μηχανικού, σχετικά με την υπαγωγή των τυχόν αυθαιρέτων στις διατάξεις του Ν.4178/2013. Ακολουθεί η κατάθεση εις διπλούν στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και η θεώρησή τους. Η μία σειρά σχεδίων χορηγείται στον ενδιαφερόμενο και ο φάκελος συμπληρώνει την απωλεσθείσα οικοδομική άδεια στο αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής στο ν. 4178/13 συμπληρώνεται ο φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά.....".
Link to comment
Share on other sites

Μιλωντας σημερα με αρμοδιο Μηχανικο της οικειας Πολεοδομιας, μου ζητησε ακριβως αυτο.

Δηλαδη πανω στην κατοψη του οροφου να φαινεται διαγραμμισμενη η αυθαιρετη κατασκευη προς ρυθμιση, κατα παραβαση των εγκεκριμενων μεγεθων και επισης μου ζητηθηκε, επισης παραλληλα, να ανοιξει δηλωση των αυθαιρετων που θα συμπληρωνει την αιτηση ανασυσυστασης σε προσωρινη υπαγωγη και να πληρωθει το παραβολο.

 

Ο οροφος μου εχει 2 διαμερισματα, της ιδιας ιδιοκτητριας-πελατισσας μου.

Δεδομενου οτι και τα δυο εχουν παραβασεις (καταληψη φωταγωγου το ενα και κλεισιμο πισω εξωστη το αλλο) μπορει να γινει ΜΙΑ υπαγωγη και για τις δυο ιδιοκτησιες ή η καθε υπαγωγη αφορα μια και μονο Οριζοντιο Ιδιοκτησια?

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστω Faethon

 

Και μια ακομα απορια.

Βρηκα, οπως προειπα στελεχος και λοιπα στοιχεια εγκεκριμενα απο συγγενη του εργολαβου (αδεια 1971, ο εργολαβος απεβιωσε)

Το περιγραμμα του τοπογραφικου μου δινει εμβαδον, περνωντας το στο Autocad ιδιο με του οικοπεδου κανονικα.

Το περιγραμμα του κτηριου μου δινει καλυπτομενη επιφανεια κατα 2,58τ.μ. μικροτερη απο την αναγραφομενη στο στελεχος.

 

Και επισης, το περιγραμμα του τοπογραφικου δε συμπιπτει με το περιγραμμα των ξυλοτυπων που βρηκα σε ιδιωτικη ερευνα (εγκεκριμενα σχεδια) καθοτι συμπεριλαμβανει και ενα μπαλκονι περιπου 1,00Χ1,00, προσμετρωντας το τοσο σε καλυψη οσο και σε δομηση.

 

Επειδη θελω να κανω και διαγραμμα καλυψης, παρα το οτι δεν απαιτειτο κατα τη χρονολογια εκδοσης της ΟΑ με τις τοτε ισχυουσες διαταξεις, με τι νουμερα θα το κανω?

 

Με τα του περιγραμματος του τοπογραφικου?

Με τα νουμερα του στελεχους (που δεν ξερω πως προεκυψαν)?

Με τα πραγματικα?

 

Μπερδευτηκα... Σπαω το κεφαλι μου να καταλαβω πως προεκυψαν τα νουμερα αυτα αλλα ακρη δε βγαζω, ισως να υπηρξε καποιο υπολογιστικο λαθος κατα τους υπολογισμους το 1971...

 

Οπως επισης.... τι σοι υπερβασεις ειναι

α. η καταληψη φωταγωγου

β. η καταληψη του εξωστη πισω

οταν και τα δυο εχουν προσμετρησει τοσο στην καλυψη οσο και στη δομηση?

Link to comment
Share on other sites

Με τα του περιγραμματος του τοπογραφικου?

Με τα νουμερα του στελεχους (που δεν ξερω πως προεκυψαν)? ME AYTA

Με τα πραγματικα?

 

Οπως επισης.... τι σοι υπερβασεις ειναι

α. η καταληψη φωταγωγου ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΊΜΟΥ ΩΣ ΥΔΚΧ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

β. η καταληψη του εξωστη πισω ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΊΜΟΥ ΩΣ ΥΔΚΧ 

οταν και τα δυο εχουν προσμετρησει τοσο στην καλυψη οσο και στη δομηση?

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ο φωταγωγός είναι πιθανόν να έχει μετρήσει δόμηση και κάλυψη. Είναι όμως κοινόχρηστος χώρος. Άρα αφενός μεν απαιτεί συναίνεση για τη ρύθμιση, αφετέρου δε τώρα "προσμετράται" ως χώρος υπέρ μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας και για τον υπολογισμό του προστίμου πρέπει να μπει ως ΥΔΚΧ.

 

Ο εξώστης είναι κατά πάσα πιθανότητα απίθανο να έχει μετρήσει στη δόμηση και γι' αυτό το λόγο κι αυτός ως ΥΔΚΧ.

 

Από την άλλη, αν στη συγκεκριμένη δήλωση υπολογίσεις και τους συντελεστές παλαιότητας (π.χ. πριν το 1983) θα δεις ότι, βάζοντάς τους όπως λέω, το συνολικό πρόστιμο θα βγει πάρα πολύ μικρότερο έναντι οποιασδήποτε άλλης λύσης.

 

Ας το δει ο συνάδελφος Ιnzaghi που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του θέματος καλύτερα και θα μας πει....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Τοσο ο εξωστης οσο και ο φωταγωγος εχουν μετρησει και σε καλυψη και σε δομηση....

Το πως εγινε αυτο, μη με ρωτατε.

Συντελεστες παλαιοτητος δε μπορω να λαβω γιατι δεν εχω αποδεικτικα παλαιοτητος των αυθαιρετων κατασκευων, οποτε θα πανε ως Κατηγορια 4 λογικα, ανευ παλαιοτητος, μετα 2004

 

Ιασονα, συμφωνω κι εγω οτι πρεπει το ΔΚ να πραγματοποιηθει με τα νουμερα του στελεχους!

Ελα ομως που τα νουμερα του περιγραμματος δε συμπιπτουν με αυτα του στελεχους και δεν εχω ιδεα πως προεκυψαν αυτα....

 

Πως να κανω ΔΚ με νουμερα που δε γνωριζω πως προεκυψαν?

 

Και αντε πες, βρισκω πως προεκυψαν. Αφου δε θα μου κανουν δεκτη κατοψη στην ανασυσταση της οποιας το περιγραμμα δε συμπιπτει με το περιγραμμα του Τοπογραφικου

Πως να κανω ΔΚ και Κατοψη με διαφορετικα περιγραμματα εκαστο?

 

Μυλος

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Και ανεβαζω και ενα print screen του οικοπεδου με το κτισμα μεσα

Το οικοπεδο ειναι 215,16 τ.μ. εμβαδον και η καλυπτομενη επιφανεια στο στελεχος 146,85 τ.μ.

 

Το περιγραμμα του κτηριου οπως φαινεται και στο σκαριφημα αλλα και στο τοπογραφικο, δινει 2,60τ.μ. λιγοτερο εμβαδον (2,58τ.μ. για την ακριβεια αλλα κομματια να γινει), ακριβως οσο το τμημα αριστερα διαστασεων 2,60Χ1,00

 

Στη διασταση 10,51μ εχει προσμετρηθει ΚΑΙ ο εξωστης που ειναι κλειστος (φαινεται πεντακαθαρα στον ξυλοτυπο οτι μετρησε), ενω τοσο σε καλυψη οσο και σε δομηση εχει μετρησει και το τμημα μετα τον εξωστη, διαστασεων 2,60Χ1,00 που ειναι ακτιστο.

 

Πιθανοτατα προκειται για αριθμητικο λαθος, καθως πολλες φορες σε Εμβαδομετρικα ΟΑ δεκαετιας 1970 για να μην υπολογιζουν το εμβαδος καλυπτομενης επιφανειας, υπολογιζαν το αντιστοιχο της ακαλυπτης επιφανειας του οικοπεδου και το αφαιρουσαν απο το συνολικο εμβαδον του για να προκυψει η καλυπτομενη. Οποτε πιθανολογω "ξεχαστηκε" να αφαιρεθει αυτο το τμηματακι. Δεν εξηγειται αλλιως. Ετσι κι αλλιως ειναι κατω του 70% η καλυπτομενη επιφανεια...

 

Τι λετε?

post-47080-0-28348800-1389648278_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.