Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Μόλις ξανάστειλα αίτηση και θα ξαναπαρω την δευτέρα, να τους σπάσω τα νεύρα, γιατί και στην φόρμα αιτημάτων λέει ότι 

το αίτημα Α2 αναφέρεται στην παρ.4 του αρ.13 που λέει ότι αρκεί να υποβάλεις τα δικαιολογητικά στην επιτροπή, δεν μιλάει για έγκριση.... :confused:  :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν έχω νέα:

μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και ανταλλαγή email μου δώσαν την εξής απάντηση:

 

Στην περίπτωση που αναφέρετε, εφόσον έχει καταβληθεί το 30% του συνολικού ποσού προστίμου, μπορείτε να εκδώσετε βεβαίωση μηχανικού (περ. 1iii άρθρου 3) μέσω του συστήματος, αλλά ανεξάρτητα από την δήλωση ένταξης, "κατ'εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 4 άρθρου 13 και στην παρ. 2ζ άρθρου 1  Ν. 4178/2013", κάτι που θα πρέπει σαφώς να αναφέρετε τόσο στην περιγραφή όσο και στην τεχνική έκθεση που συνοδεύει τη βεβαίωση.

 

Την περαίωση της διαδικασίας ένταξης αναλαμβάνει ο νέος κύριος με ειδική μνεία στο συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο που πάλι δεν κατάλαβα.
Σύμφωνα με το αρθ 12 παρ 4 η μεταβίβαση γίνεται με πληρωμή του 30% και υποβολή ΜΟΝΟ των δικαιολογητικών 1,10,11 του άρθρου 11.συμπεράινω λοιπόν οτι όλα τα υπόλοιπα (ΑΙΤΗΣΗ στην επιτροπή με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται,ΕΓΚΡΙΣΗ από την επιτροπή και στη συνέχεια καταβολή του υπολοίπου 70%) τα αναλαμβάνει ο νέος ιδιοκτήτης.
Σύμφωνα με το αρθ 13 παρ 4 η μεταβίβαση γίνεται με πληρωμή του 30% και υποβολή των δικαιολογητικών της παρ 2α του αρθ 13,δλδ ΕΚΤΟΣ από την υποβολή των δικαιολογητικών 1,10,11 του άρθρου 11 απαιτούνται και η αίτηση στην επιτροπή με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά της παρ 2 του αρθ 12 από τον πωλητή?Αυτό έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με το παραπάνω σχετικά με το ποιός έχει την υποχρέωση της ΑΙΤΗΣΗΣ στην επιτροπή με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.Στο Ν4014 πιστεύω ήταν πιο ξεκάθαρο οτι ακόμα και η ΑΙΤΗΣΗ ήταν υποχρέωση του αγοραστή (αρθ24,παρ 24γ),εδώ τα έχουν κάνει πάλι σ#$$#% μου φαίνεται...
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα έχει τεράστια σημασία,γιατί πέραν των άλλων έχει να κάνει και με τη δουλειά που απαιτείται από εμάς + την αμοιβή που πρέπει να ζητήσουμε αντιστοίχως από των πωλητή ή τον αγοραστή για τις 2 "φάσεις" του έργου και σε ποιόν οφείλουμε να επιμερήσουμε το κόστος της επιτροπής...
Εκτός και δεν καταλαβαίνω τα Ελληνικά...

Edited by Greenick
Link to comment
Share on other sites

για να εντοπίσω τις αυθαιρεσίες σε παραδοσιακό οικισμό, με ποιους όρους δόμησης συγκρίνω? με το ΓΟΚ, με το ΝΟΚ, με τους ορους δομησης που ισχυαν στον οικισμο μεχρι το 2011?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 3 (1-10-2013),στο παράρτημα 1,στην παράγραφο ΣΤ,το σημείο1 αναφέρει οτι η διαπίστωση ύπαρξης αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης γίνεται κατ'εφαρμογή των άρθρων του ΓΟΚ που ίσχυε στις 28/7/2011 και όχι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΟΚ.Επομένως με ΓΟΚ ελέγχεις.Τώρα,αν ο οικισμός σου είναι παραδοσιακός που χαρακτηρίστηκε με το ΠΔ του '78,σήμερα σε αυτόν νομίζω ισχύουν τόσο το ΠΔ 78 για αρτιότητα και κάποιους όρους δόμησης,όσο και το ΠΔ<2000 κατοίκων για οικοδομησιμότητα και κάποιους άλλους όρους δόμησης.Έτσι τουλάχιστον καταλαβαίνω από το Αρθ9 παρ3 του ΠΔ<2000 κατοίκων.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω, κατι τετοιο καταλαβα και εγω...

θα ρωτησω και στην πολεοδομια, μη τυχον και βγαλω καμια ακρη....και αν τα καταφερω θα ενημερωσω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα!!

 Τωρα ξεκινησα να μελετω το Νομο κι εχω μια περιπτωση:

 Για οποιον γνωρίζει και ειναι απο Θεσσαλονικη. Η Ανω Πόλη είναι παραδοσιακός οικισμός?? Απ όσο ξερω ναι.. Σε οικοδομή του 2006 έχει γίνει επέκταση του υπογειου χώρου στάθμευσης κάποιων τετραγωνικών εκτος περιγραμματος.

Χρειάζεται να περάσει απο διαδικασία επιτροπής???

Ή τσεκάρω εντος παραδοσιακου οικισμου ΧΩΡΙΣ διαδικασία επιτροπης??

Ευχαριστω πολύ..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλημερα 

 

προχειρη κατασκευη θεωρειται μια κατασκευη μεταλλικη σε μη παραδοσιακο οικισμο;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

η προχειρη κατασκευη περναει απο καποια επιτροπη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ερώτηση: Σε περίπτωση που οι αυθαιρεσίες είναι εσωτερικά του κτιρίου, και εξωτερικά δεν έχει γίνει κάποια αυθαιρεσία, απαιτείται και πάλι σύνταξη τεχνικής έκθεσης? Εσωτερικές διαρρυθμίσεις, πατάρια κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.