Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Συντελεστές (για τον υπολογισμό προστίμων)


Recommended Posts

Η πιο απλά, πας κατευθείαν με τα ΤΜ.

Αφού αν ΤΜ<% ή ΤΜ>% πάμε με ΤΜ και αν ΤΜ=% με όποιο κι αν πας ίσα είναι. Άρα πάμε παντού κατευθείαν με τα ΤΜ. ;)

 

Ναι αν τα τμ αναγράφονται στον πίνακα ποσοστών.

 

Αν είναι όμως χώρος εκτός άδειας και δεν έχει και χιλιοστά ακόμα ακόμα, εκεί τότε με τι συγκρίνουμε.

 

 

Επίσης ένα μέγεθος είναι τα χιλιοστά ιδιοκτησίας.

 

το άλλο μέγεθος είναι ο συντελεστή δόμησης που αντιστοιχεί στην ΟΙ --> ΣΔ * Ειδιοκτησίας / Εδόμησης;

 

το ποοστό δόμησης τελικά ποιο θα είναι;

 

Ο παρανομαστής στις συγκρίσεις θα είναι (ΣΔ * Ειδιοκτησίας / Εδόμησης) * Εδόμησης= ΣΔ*Ειδιοκτησίας;

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξέραμε ποσοστό ιδιοκτησίας και συντελεστή δόμησης, τώρα μάθαμε το ποσοστό δόμησης και απομένει πλέον να μας πουν στην επόμενη εγκύκλιο για τον συντελεστή ιδιοκτησίας για να συμπληρωθεί το παζλ.

 

Προκύπτει τώρα και άλλο ένα θέμα. Έστω κτήριο με ΟΑ και με υπόγεια αποθήκη 30τμ (με δικά της χιλιοστά) που δεν μετρούσε στη δόμηση. Η αποθήκη γίνεται κατοικία οπότε έχουμε 30τμ υπέρβαση δόμησης ΚΧ. Στον πίνακα της σύστασης λέει 30τμ, όσο είναι. Πως υπολογίζω συντελεστή για το πρόστιμο? Αν διαιρέσω τα τμ του χώρου με τα τμ της σύστασης είναι 30/30=1 άρα 100% υπέρβαση? Δεν στέκει γιατί το ποσοστό δόμησης που δικαιούται είναι 30τμ άρα ουσιαστικά δεν το έχει υπερβεί.

Link to comment
Share on other sites

Προκύπτει τώρα και άλλο ένα θέμα.

 

Έλα ρε, δε το πιστεύω!

 

Πέρα από την πλάκα, πες μου πως θα υπολογίσει αυθαίρετη κατασκευή η οποία δεν υπήρχε καν στην άδεια και τα τμ δε φαίνονται στον πίνακα ποσοστών. Φαντάσου ότι ούτε ποσοστά ιδιοκτησίας στο οικόπεδο κάποιες φορές δεν είχε...

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχ! Σίγουρα προκύπτουν περισσότερα θέματα, αυτό που ανέφερα μου έτυχε πριν λίγο και επειδή είχε θολώσει το μυαλό μου με όλα αυτά είπα του πελάτη ότι θα το κοιτάξω και θα του απαντήσω από αύριο!

Και τώρα σκέφτηκα και άλλο ένα. Όταν γίνεται σύσταση οριζόντιας αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση. Οπότε ακόμα και να έχει κάποιος αυθαίρετα τμ αυτά θα μπουν κανονικά στον πίνακα ποσοστών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτά τα τμ, είναι το ποσοστό δόμησης που δικαιούται.

Δηλαδή κάποιος έχει με ΟΑ 70 τμ. Χτίζει αυθαίρετα 50τμ επιπλέον και πάει στα 120. Κάνει σύσταση ΟΙ. Στον πίνακα ποσοστών τα χιλιοστά του παραμένουν τα ίδια αλλά πλέον στην επιφάνεια αναγράφεται 120. Μετά αυτός χτίζει αυθαίρα άλλα 30 και έρχεται τώρα να τακτοποιήσει. Συνολικά αυθαίρετα τμ = 50+30=80. Συντελεστής προστίμου? Σύμφωνα με την εγκύκλιο 80/120=67% ενώ στην πραγματικότητα έχει υπέρβαση δόμησης 80/70=114%.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια ο συντελεστής αλλαγής χρήσης σε κτήριο γραφείων εκτός σχεδίου που γίνεται κατοικία, όταν ρυθμίζεται τμήμα του κτηρίου, σε ποια τμήματα μπαίνει;

 

ΓΙατι να μην θεωρήσω τα δικά μου τμ της ΟΙ ως αυτά των 200τμ που αναφέρειστο παραδειγμα αρθρου 19 η εγκύκλιος 4;

 

 

 

 

@letom

 

Κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους;

 

Κάνω μια αίθουσα συνελεύσεως κατοικία.

 

Εκεί τι κάνω;;;;;;

έχω αποκλεισιτκή χρήση του χώρου και μπορώ να το τακτοποιήσω μόνος...

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Διαβάζοντας την νέα εγκύκλιο μου δημιουργήθηκε το εξής ερώτημα (που κατα τ'άλλα το θεωρούσα απαντημένο....)   : Τελικά τι κάνουμε σε εκτός σχεδιου γήπεδα, μη αρτια και μη οικοδομησιμα με πλήρως αυθαιρετο κτισμα ( αδεια λυομένου του '73, συμβατικη κατασκευη, με μεταγενεστερες αυθαιρεσιες) ? Υπολογίζουμε συντελεστές υπερβάσεων ως προς κάτι ή οχι? Μεχρι τώρα ήξερα οτι εφοσον δεν εχουμε συντελεστές δεν έχουμε και σύγκριση, όμως με μπερδεψαν οι διευκρινισεις του αρ.18 στην νέα εγκύκλιο. Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου απαντήσει..

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

αν το λυόμενο κατασκευάστηκε ως συμβατικής κατασκευής κτίριο, θεωρείς ότι στο ακίνητο δεν υπάρχει άδεια και δεν βάζεις συντελεστές. Ελέγχεις μόνο για το ύψος, αν αυτό υπερβαίνει ή όχι το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν λάθος να εκλάβουμε το "ποσοστό δόμησης" ίσο με τα εγκεκριμένα τμ της ιδιοκτησίας μας από την άδεια? Τα νόμιμα δλδ.

Έχω πχ διαμέρισμα 70τμ νόμιμα και 10τμ ο κλεισμένος η/χ, με χιλιοστά 10% που έστω είναι διάφορο του 70.

Ε, θα πάρουμε τα 70τμ.

Τώρα γιατί το είπαν "ποσοστό δόμησης" και όχι "εγκεκριμένη δόμηση"....

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο.. Αυτό ουσιαστικά είναι..Αυθαίρετα τετραγωνικά προς τετραγωνικά πραγματοποιούμενης δόμησης της Ο.Ι.! εκτός αν τα χιλιοστά "βγάζουν" περισσότερα τ.μ. από τα αναλογούντα τ.μ. της Ο.Ι..

Δεν μας λέγαν και "πραγματοποιούμενη κάλυψη της Ο.Ι." να τελειώναμε και με αυτήν; Αν και πάλι θεωρώ ότι αλλιώς πρέπει να υπολογίζουμε το θέμα συντελεστών όσον αφορά κάλυψη & ύψος..

Edited by leo_and
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.