Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

συνέβη το εξής καταπληκτικό :

 

έστειλα e-mail στη ΔΟΚΚ ΣΤΙς 8:18 με την παραπάνω απορία και έλαβα απάντηση στις 8:37

 

"Με την παράγραφο αυτή επιτρέπεται η χορήγηση παρέκκλισης (εφ' όσον προβλέπεται από σχετική διάταξη νόμου η χορήγηση παρέκκλισης) για την εκ των υστέρων νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών. Η εκ των υστέρων χορήγηση παρέκκλισης για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών απαγορευόταν με αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
μέχρι την ισχύ του ν. 4178/13."

 

Το οτι η "Η εκ των υστέρων χορήγηση παρέκκλισης για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών απαγορευόταν με αποφάσεις του Σ.τ.Ε." δεν το γνώριζα και για αυτό δεν έβγαζα και άκρη εν μέρη.

Link to comment
Share on other sites

Άδεια δόμησης πχ προσθήκη σε αυθαίρετο έχει βγάλει κανείς? Όχι φαντάζομαι..Στην ΥΔΟΜ περιμένουν λέει την εγκύκλιο...πότε θα βγει ξέρει κανείς? Εγώ μόνο 48ωρη έχω βγάλει σε αυθαίρετο..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ρε παίδες 

καλημέρα 

Αυτά τα είδατε σχετικά με την σύνδεση αυθαιρέτων με την ΔΕΗ;;

δηλ  

η εγκ 4 σε πηγαίνει στην  παρ Β2 εδαφ α και β

και αυτή  στο άρθρο 45 παρ 3 Ν 4030

που σε παραπέμπει μετά την 1-3-12 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  στον Ελεγκτή  Δόμησης 

 

Έλεος!!!

δείτε τα

 

Εγκ 4

 Παρ. 3 : Για τη σύνδεση κτιρίων ή αυτοτελών ιδιοκτησιών αυτών µε δίκτυα κοινής ωφέλειας έχουν ανάλογη εφαρμογή τα αναφερόμενα στα εδάφια (α) και (β) της παρ. Β.2. της Εγκυκλίου 1/7.2.2012 προσαρμοσμένα στις αντίστοιχες νέες διατάξεις.

 

 

Εγκ 1/7-2-12 παρ Β2

ΣΥΝ∆ΕΣΗ ΜΕ ∆ΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΗΣ ΦΕΛΕΙΑΣ :

Με την παρ. 9, του άρθρου 49, του ν. 4030/2011 συµπληρώνεται η παρ. 10 του άρθρου 24, του ν. 4014/11 και προκύπτουν τα εξής :

α) Για τη σύνδεση εξ ολοκλήρου αυθαιρέτων κτισµάτων ή αυθαιρέτων αυτοτελών λειτουργικά ιδιοκτησιών µε τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, υποβάλλεται στον αρµόδιο οργανισµό βεβαίωση του ΤΕΕ, η οποία περιλαµβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής και µε την οποία βεβαιώνεται η καταβολή τουλάχιστον της α δόσης του ενιαίου ειδικού προστίµου. Ο ιδιοκτήτης υποβάλλει την παραπάνω βεβαίωση µε αίτησή του στην οποία περιγράφεται µε σαφήνεια το προς ηλεκτροδότηση κτίσµα ή χώρος (π.χ. διώροφη οικοδοµή µε πυλωτή και υπόγειο, διαµέρισµα α ορόφου, διαµέρισµα ή κατάστηµα σε υπόγειο κ.λ.π.), αναγράφεται η τοπική ή δηµοτική κοινότητα και η επιφάνεια του αυθαιρέτου κτίσµατος, η οποία πρέπει να συµπίπτει µε την αναφερόµενη στη βεβαίωση του ΤΕΕ.

β) Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί µε βάση οικοδοµική άδεια και έχουν αποπερατωθεί, αλλά δεν έχουν συνδεθεί µε τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και περιλαµβάνουν αποπερατωµένες αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκαταστήσει αυθαίρετες χρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθµιση του ν. 4014/11, προσκοµίζεται αίτηση του ενδιαφερόµενου προς την πολεοδοµική υπηρεσία, η βεβαίωση του ΤΕΕ µε συνηµµένα σχέδια κάτοψης και τοµής της πραγµατικής κατάστασης σε κλίµακα 1:100 στα οποία σηµειώνονται οι χώροι που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 4014/2011, υπεύθυνη δήλωση του µηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστηµα όταν ενεργοποιηθεί και εφαρµόζονται τα οριζόµενα στο άρθρο 9, του ν. 1512/85 (ΦΕΚ 4 Α’), την υπ αριθ. 39869/7379/85 ΥΑ (ΦΕΚ 375 Β’), την Εγκύκλιο 61/85, τα υπ αριθ. 28116/91 και 86808/9504/91 έγγραφα και από 1-3-2012 η παρ. 3, του άρθρου 45, του 4030/11 (ΦΕΚ 249 Β’).

Εάν οι αυθαίρετες κατασκευές δεν είναι αποπερατωµένες πρέπει να προηγηθεί η έκδοση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης ( της παρ. 17, του άρθρου 24, του ν. 4014/11 ) και µετά ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία.

γ) Επισηµαίνεται ότι σύµφωνα µε την παρ. 10, του άρθρου 24 «..Από τη δηµοσίευση του παρόντος καταργείται κάθε διάταξη που επιτρέπει την  κατ εξαίρεση σύνδεση αυθαίρετων κτισµάτων µε δίκτυα κοινής ωφέλειας και παύουν να ισχύουν βεβαιώσεις ή αποφάσεις που τυχόν έχουν εκδοθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί.». Ως εκ τούτου από τη δηµοσίευση του νόµου (21-9-11) έχει παύσει να ισχύει η υπ αριθ. 1208/13- 1-2004 απόφαση Υφυπουργού ΠΕΧ∆Ε «Απαιτούµενα δικαιολογητικά για την προσωρινή σύνδεση αυθαιρέτων κτισµάτων, µε τα δίκτυα ∆ΕΗ (ηλεκτροδότηση) και Ύδρευσης και σχετικές διαδικασίες (ΦΕΚ 64 Β’)

 

 

Άρθο 45 Ν 4030/11

παρ 3. Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται όλες οι άδειες δόμησης που εκδίδονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Οικοδομικές άδειες για τις οποίες έχουν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκδίδονται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις. Για τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφαρμόζονται τα άρθρα 6 και 7. δηλ Ε.Δόμησης

Αν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχει υποβληθεί φάκελος για την έκδοση οικοδομικής άδειας, η προθεσμία έκδοσής της είναι δύο έτη και αρχίζει από τη δημοσίευση.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ, ότι προβλέπονταν για τα αυθαίρετα του ν4014 τα προβλέπει και για τον ν4178.

Τι άλλαξε;

Link to comment
Share on other sites

Faethon

Τώρα (δηλ μετά την 1-3-12) θέλει YPOXREVTIKA ελεγκτή δόμησης!!

(ενώ μέχρι πριν την 1-3-12 γινόταν και με την Υ.Δ μηχανικού δηλ το έγγραφο 86808/9504/91

και απλώς συμπληρώναμε στην Υ.Δ μηχανικού ότι δηλώθηκαν οι αυθ εργασίες)

 

Πέραν του ότι ο Ν 4178 έλεγε:

3. Για τη σύνδεση κτιρίων ή αυτοτελών ιδιοκτησιών αυτών με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για τη λήψη βεβαίωσης  χώρου κύριας χρήσης υποβάλλεται, στον αρμόδιο οργανισμό και στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης, βεβαίωση του αρμοδίου φορέα για το πληροφοριακό σύστημα, με την οποία πιστοποιείται η καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής.

 

δηλ πήγαινε να καταργήσει την γραφ/τία

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

KANA, η ΕΓΚ 1 ισχύει από 7.2.2012...

Ο ν4178 λέει τι θα υποβληθεί στην ΥΔομ για την ρευματοδότηση ώστε να "ταυτοποιηθεί η άδεια" του κτίσματος. Ενώ ο ΕΔ για να ταυτοποιήσει τα κατατεθειμένα με τα κατασκευασμένα...

Δεν το θεωρώ παράλογο...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα & Καλή Χρονιά!

 

Γνωρίζετε αν χρειάζεται να γνωστοποιούμε τα ρυθμισμένα μέτρα στον αντίστοιχο Δήμο & ΔΕΗ για να αναπροσαρμόζουν τα δηλωμένα τετραγωνικά της οικίας?

 

Σας ενημερώνω πώς ναι... στον Δήμο και ο Δήμος το γνωστοποιεί στην ΔΕΗ...

Edited by m_chalm
Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΟΝΙΚΑ, θα πρέπει παντού να έχουμε τα ίδια τμ. Σε Ε9, δήμο, ΔΕΗ, σχέδια πολεοδομίας κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.