Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Εχω σε εκεινη την πλευρα βαθος 10.20μ αρα το 5% μου φτανει στο περιγραμμα εφοσον εχω 0,40(<10,20*0,05=0,51μ.) ποντους αυξηση.. Τωρα η επιφανεια του διαμερισματος ειναι 80τ.μ. και εχει εμβαδον αυτο το και καλα ερκερ 1,32τ.μ. που ειναι κατω του 2%(1,60τ.μ.) της συνολικης επιφανειας. Αρα πιστευεις μπορω να το τακτοποιησω ετσι? και ας ειναι και πανω απο κοινοχρηστο?

 

πρεπει να ελεγξω και την αλλη πλευρα περα απο αυτην των 40 ποντων?

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ειναι οπως στα περιγραψα παραπανω. το βλεπεις να μπορει? το 9Γ δε το καταλαβα καλα μονο. και αυτο που λεει ο ΚΑΝΑ οτι πρεπει και στην αλλη πλευρα του 3.30 να εχω το 5% της συνολικης διαστασεις του κτιριου τι γινεται?

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 9 παράγραφος Γ υποπαράγραφος στ.

Δεν μπορώ να πω εγω αν η κατασκευή πληροί τις προυποθέσεις. Ελέγχεις προσεκτικά όλες τις διαστάσεις, και αποφασίζεις.

Link to comment
Share on other sites

δεν πληρη αυτο που ειπε ο ΚΑΝΑ μονο στην πλευρα που ειναι το 0,40 ειμαστε οκ και στο εμβαδον.. Αν ομως ο νομος εννοει και την αλλη που ειναι 3,30 ενω η οψη ειναι 8,1 ειμαι πολυ πανω απο το 5%... αρα δεν τακτοποιειται ουτε ετσι? αν ισχυει αυτο παντως οντως δεν τακτοποιειται καμια περιπτωση με αυτο το τροπο αφου στην οψη αποκλειεται να εχει το 5% στη διασταση αυτη

 

Σορυ αν σε εχω ζαλισει

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

αυτή η διάταξη θα σε κάλυπτε  αν το έρκερ σου ήταν πέρα για πέρα 

δηλ σε όλη την όψη και όχι μόνο σε τμήμα της με μια προεξοχή 5-7-10-15εκ

(τηρώντας  συνάμα  το 5% των διαστάσεων και το 2% του εμβαδού) 

Link to comment
Share on other sites

kostavros, δεν μ έχεις ζαλίσει καθόλου 

Συμφωνώ με τον ΚΑΝΑ, αυτή η διάταξη αναφέρεται σε  αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου, εσύ όμως έχεις αλλαγή περιγράμματος κτηρίου. Είναι λιγάκι ριψοκίνδυνο να χρησιμοποιήσεις την διάταξη.

Θα σε συμβούλευα να δεις πιο προσεκτικά την περίπτωση της νομιμοποίησης. Ίσως με μικρές μετατροπές καταφέρεις να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις του ΓΟΚ73. 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον γυρνωντας μολις απο ΥΔΟΜ της περιοχης που ανηκει το ακινητο ρωτησα αν ετρωγε καταγγελια και προστιμο αν θα μπορουσε να το τακτοποιησει και να δεχτει η ΥΔΟΜ την διαγραφη του προστιμου μου ειπαν... Πιθανον να εκαναν για επιβεβαιωση ερωτημα στη ΔΟΚΚ αλλα πιθανοτατα θα το δεχονταν οπως ειπαμε παραπανω στην κατηγορια 3(κατω απο 5% της διαστασης και 2% του εμβαδου) και για την μεγαλη διασταση δε το εξεταζουν γιατι δεν εχουμε υπερβαση.. δηλαδη η = της οψης μου ειπαν δεν μεγαλωνει(τα 3,30 που εχω ειναι στα ηδη 8,10 δεν εγιναν 11μ.) οποτε και εκει ειμαι στο 5%

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη συν/φε

αλλά τα πιστεύω της ΥΔΟΜ

πρέπει να μας τα ξαναγράψεις λίγο πιο αναλυτικά!

Link to comment
Share on other sites

Μου απαντησαν οτι θα το δεχονταν σαν κατηγορια 3 εφοσον η 0,40μ υπερβαση στη μια πλευρα ειναι στο 5% και (απο 10,20 πηγα στο 10,60 και ειμαι στο 5%) και εχω εμβαδον συνολικα μικροτερου του 2% που εχω. Στην αλλη διασταση μου ειπαν δεν υπαρχει υπαρβαση γιατι δε μεγαλωσε το 8,10μ. που υπηρχε στην οψη. Απλα μου ανεφεραν οτι πιθανον να εκαναν και ενα ερωτημα στη ΔΟΚΚ για επιβεβαιωση

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.