Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεκμήρια - παγίδες για 500.000 επαγγελματίες. Θα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ


pantrian1988

Recommended Posts

Να το θυμάστε, μετά από ένα χρόνο δεν θα υπάρχει τεχνικό γραφείο του ενός έως πέντε μηχανικών. Θα απορροφηθούν από τις μεγάλες εταιρίες (και μόνο όσοι θα είναι οι τυχεροί). Και αφού προσληφθούν με 1000x14, μετά από δύο χρόνια θα παίρνουν καθαρά 700x12. Οι υπόλοιποι που δεν ψάχνονται ήδη (φτασμένοι μηχανικοί γαρ) ή έχουν κάποιες αποταμιεύσεις που θεωρούν ότι τους φτάνουν έως τέλος του 2014, θα παρακαλάνε για 500x12 μαύρα για δουλειά 60 ωρών/εβδομάδα σε οποιαδήποτε εργασία, σεκιούριτι, γκαρσόνια, κτλ. Ξυπνήστε όσο είναι νωρίς και αντιδράστε!!! Μην πληρώνεται ΤΣΜΕΔΕ, ακόμα κι αν τα έχετε! Ψάξτε μισθωτή εργασία ΤΩΡΑ!!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Τα περί φόρων τα λέμε εδώ και χρόνια στο forum, χαίρομαι που επιτέλους κάποιοι το καταλάβανε και εκτός forum.

 

Δεν γίνεται να μην πληρώσουμε ΤΣΜΕΔΕ, όσο ακόμα μπορούμε.

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, το ΤΣΜΕΔΕ έχει δικαίωμα να βάλει επιτόκιο "ίσο με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, προσαυξημένο με 800 μονάδες βάσης (δηλαδή 8%)."

 

Αυτή την στιγμή το σύνολο βγαίνει 8.5%. Στους άνω 5ετίας με την προσαύξηση οι τόκοι βγαίνουν 435,2€ τον χρόνο, δεν μας παίρνει να χρωστάμε τόσα παραπάνω τον χρόνο.

 

Επιπλέον ελάχιστες είναι οι εταιρείες που θα προσλάβουν μηχανικούς. Αφού μπορούν να έχουν μηχανικούς με μπλοκάκι, γιατί να τους προσλάβουνε; Ο υπάλληλος πληρώνεται την άδειά του, τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα. Ο μηχανικός με μπλοκάκι πληρώνεται μόνο για όσες μέρες εργάζεται αφού πληρώνεται με την δουλειά και όχι με τον μήνα. Αν πέσει η δουλειά και πρέπει να απολύσουνε υπαλλήλους θα πρέπει να δώσουν αποζημίωση. Αντίθετα αν έχουν μηχανικούς με μπλοκάκι απλά δεν αναννεώνουν τις συμβάσεις έργου. 

 

Μισθωτή εργασία μηχανικού δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Όσοι γνωρίζω που προσλήφθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια προσλήφθηκαν με επιδοτούμενα προγράμματα και κατά 99% θα φύγουν μόλις λήξει η επιδότηση.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Και τι μπορει να γινει δηλαδης αν παψουν να ψηφιζουν τα γεροντια, ή παψει ο κομματικος στρατος? θα βγει καποιο εναλλακτικο κινημα και θα μας σωσει? οι υπογραφες που βαλανε τα λαμογια ειναι υπογραφες και ισχυουν για οποιον κυβερνησει μετα. Δυστηχος μπηκαμε σε ενα λουκι που μονο ενα μπαμ θα μας σωσει ή μαλλον θα μας βγαλει απο το αδιεξοδο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με το επιτόκιο τι παπαριά είναι πάλι; Δεν χρωστάω ΤΣΜΕΔΕ αλλά αν θέλουν να καταλήξουν σε ένα "νομιμο επιτόκιο καθυστερουμένων" για κάθε έτος (π.χ. Ν.Ε.Κ. 2012 = 6%) το οποίο να ισχύει ΠΑΝΤΟΥ (σε οφειλές προς το κράτος *ΚΑΙ* οφειλές του κράτους προς τρίτους)

Link to comment
Share on other sites

Ας μην πανηγυρίζουμε με την ανάλωση κεφαλαίου.

 

Δεν είμαι ειδικός αλλά επειδή το είχα κοιτάξει για εμένα, στην ανάλωση εφαρμόζονται τεκμήρια (κατοικίας αυτοκινήτου κτλ) ακόμα και στα έτη που δεν υπήρχαν αυτά π.χ το 2006 υπήρχε τεκμήριο για κατοικίες άνω των 200τμ. Στην ανάλωση εφαρμόζεται από το 1ο τετραγωνικό. Πρακτικά άμα γίνουν υπολογισμοί λοιπόν για να δεί ο καθένας τι του μένει ως υπόλοιπο, νομίζω οτι οι περισσότεροι θα εκπλαγούν. Πιθανόν σε κάποιους λίγους θα μείνει ένα υπόλοιπο για να το κάνουν ανάλωση για 1 έτος. Αλλά ανάλωση για 2η συνεχόμενη φορά σε επόμενο οικονομικό έτος πολύ δύσκολα θα γίνει.

 

Πιστεύω οι περισσότεροι είτε θα κάνουν τερματισμό είτε θα δηλώσουν λιγότερα εισοδήματα για να τα βγάλουν πέρα.

 

Και τι μπορει να γινει δηλαδης αν παψουν να ψηφιζουν τα γεροντια, ή παψει ο κομματικος στρατος? θα βγει καποιο εναλλακτικο κινημα και θα μας σωσει? οι υπογραφες που βαλανε τα λαμογια ειναι υπογραφες και ισχυουν για οποιον κυβερνησει μετα. Δυστηχος μπηκαμε σε ενα λουκι που μονο ενα μπαμ θα μας σωσει ή μαλλον θα μας βγαλει απο το αδιεξοδο.

 

Όταν λές "να μας σώσει" τι ακριβώς εννοείς; Μήπως οτι άμα βγεί κάτι άλλο θα επιστρέψουμε στα επίπεδα 2004-2007; Η υπογραφή δεν δεσμεύει κανέναν και εναλλακτικές υπάρχουν, άμα θέλει η επόμενη κυβέρνηση (όποια και αν είναι), καταγγέλει την σύμβαση με το μνημόνιο και τελειώνουν όλα. Και για να το πάω ακόμα ποιό βαθιά, επιστρέφουμε σε εθνικό νόμισμα και ασκούμε την δική μας οικονομική πολιτική μακριά από Μέρκελ Τόμσεν Σοίμπλε και λοιπούς. Αλλά επειδή ξέρω οτι θα πέσει να με φάει το μισό φόρουμ πάλι οτι θα πεινάσουμε με τον πληθωρισμό και το ένα και το άλλο, ας νομίζει ο καθένας οτι θέλει.

Αυτό τον χειμώνα θα γεμίσουν όλα τα σπίτια μας με κάπνα από τις ξυλόσομπες μέχρι το κέντρο της Αθήνας, τα πάρκα της Αθήνας θα αποξηλωθούν και τα γεροντάκια από το 2015 θα πεθαίνουν από την πείνα το κρύο και γιατί δεν θα έχουν φάρμακα με τις συντάξεις των 350 και 450 ευρώ. Αλλά δεν βαριέσαι, τώρα βρισκόμαστε στην αγκαλιά της φιλεύσπλαχνης Μέρκελ και των αφεντικών που θα μας σώσουν με τα δανειάκια τους και θα μας κάνουν και την χάρη να δεχτούν κούρεμα του χρέους για να μας χαρίσουν μερικά δισεκατομυριάκια, τα οποία φυσικά θα τα δανειστούμε πάλι και τα φορτώσουμε στο χρέος για την επαν-ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Edited by Giorgos1987
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά θέλουν να καταστρέψουν τον Ελεύθερο Επαγγελματία γιατί είναι μια κατηγορία ψηφοφόρων ατίθαση κομματικά. Τα κόμματα πιο καλά ελέγχουν κάποιες λίγες εταιρίες παρά πολλούς ΕΕ.

Φυσικά εκτός από τη δική μας καταστροφή θα συμβάλει και στην εξαθλίωση της κοινωνίας αφού 10 ΕΕ βγάζουν περισσότερη, ποιοτικότερη και φθηνότερη (λόγω ανταγωνισμού) δουλειά από ότι αν αυτοί οι 10 γίνουν υπάλληλοι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.