Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Κολυμβητικές δεξαμενές


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Έχω περίπτωση πισίνας (κατηγορία 4, παλαιότητα 1992), επιφάνεια 50τμ με μέσο ύψος 2μ., το πρόστιμο υπολογίζεται στα 5.000€.

Τα ερωτήματα μου είναι :

 

α) Κατ' αρχήν,  οι πελάτες μου ζήτησαν την νομιμοποίηση της πισίνας και μόνο, η οποία ανήκει στον κοινόχρηστο χώρο συγκροτήματος κατοικιών. Στις  Υ/Δ που ετοιμάζω λέω ξεκάθαρα και υπογραμμίζω ότι μου ζητήθηκε η νομιμποίηση την πισίνα και μόνο εντός του κοινοχρήστου χώρου (και συνεπώς δεν εξετάζω τις υπόλοιπες, πιθανές παραβάσεις, πχ πλακοστρώσεις, φυτεύσεις κλπ). Ξέρω ότι αυτό κρύβει κάποιο ρίσκο, αλλά θεωρώ αφού οι πελάτες είναι ενημερωμένοι, εις διπλούν και τριπλούν από εμένα ξανά+ξανά και το αναφέρω ρητά στις Υ/Δ, τις οποίες θα υπογράψουν, είμαι καλυμένη .... 

 

β) Τελικά τι εξετάζουμε στις πισίνες : Δεν έχουμε (δεν εξετάζουμε) υπέρβαση δόμησης / κάλυψης / απόστασης Δ, σωστά ?  Εάν εξετάζουμε υπέρβαση κάλυψης, τότε το πράγμα μπλέκει πολύ γιατί η πίσινα βρίσκεται σε ΚΧ συγκροτήματων κατοικίων με διαφορετικές αυθαιρεσίες σε κάθε ιδιοκτησία, τις οποίες οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να νομιμοποιήσουν, όχι στην παρούσα φάση τουλάχιστον .... έαν ληφθεί υπόψη η υπέρβαση κάλυψης, τότε μπορεί η κατηγορία του αυθαιρέτου να αλλάξει και σε κατηγορία 5 ... όχι ότι αυτό αλλάζει το ύψος του προστίμου, αλλά αλλάζει πολύ την μετέπειτα κατάσταση (δηλ. Τράπεζα Γης, συντελεστής δόμησης, κλπ) ...

 

γ) Τέλος, τα απαιτούμενα δικαιολογιτικά είναι σύμφωνα με το άρθρο 18, δηλαδή όχι κάτοψη / όχι τομή / όχι διάγραμμα κάλυψης ?

 

 

οι σκέψεις σας ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με μία πισίνα που έχει οικοδομική άδεια και έχει κατασκευασθεί σε διαφορετική θέση από αυτή της άδειας. Επίσης είναι και λίγο μικρότερη. Δε μπορώ να βρω κάτι ξεκάθαρο για την περίπτωση αυτή.

Έχει γίνει υπαγωγή στον 4014 για υπόγεια-σοφίτες και τώρα θα το βάλω στον 4178, αλλά έχω κολήσει στο θέμα της πισίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι, νομίζω υπάρχει και άλλη μία εκκρεμότητα.

Ο 4014 ήθελε τετραγωνικά, ο 4178 θέλει όγκο. Όταν κάνεις τη μεταφορά, βάζει το σύστημα αυθαίρετα ένα μέσο βάθος 1,6μ και υπολογίζει τον όγκο.

Αν όμως αλλάξεις τον όγκο στον πραγματικό, θεωρείται αλλαγή πολεοδομικών μεγεθών και επηρεάζει το συνολικό πρόστιμο?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Υπάρχει χώρος κάτω από τη στάθμη της πισίνας όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της πισίνας, γύρω από την εκσκαφή της. Αυτός ο χώρος θα μετρήσει στην κάλυψη επειδή εξέχει από το περίγραμμα του ισογείου. Όμως θαμετρήσει και η εκσκαφή της πισίνας στην κάλυψη?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

συνάδελφοι, μόλις επικοινώνησα με την πυροσβεστική, η οποία δηλώνει πλήρη άγνοια για την εγκατάσταση πισίνας με κρουνό. Ούτε πως γίνεται, ούτε προϋποθέσεις ούτε τπτ. Η βασική σκέψη είναι αν το κόστος συμφέρει, να εγκατασταθεί έστω και τώρα (κουτοπονηριά, αλλά γιατί όχι), αλλά κανείς δεν ξέρει τπτ. Ιάσονα που είσαι και ο μόνος στο φόρουμ που το έχει κάνει ξέρεις κάτι παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Για τον 4014 τα πράγματα ήταν πιό απλά απ' ότι στον 4178.


 


Έφτανε ένας "πυροσβεστικός κρουνός" εγκατεστημένος (πωλούνται τέτοιοι στην αγορά) κι αν υπήρχαν και "καλές σχέσεις" με την οικεία πυροσβεστική έπαιρνες και μια βεβαίωση ότι "....εκεί ....είναι εγκατεστημένος πυροσβεστικός κρουνός ....ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις .....".


 


Ήμουν τυχερός γιατί ο ιδιοκτήτης της αυθαίρετης πισίνας ήταν στέλεχος της οικείας πυροσβεστικής κι εγώ δεν έκανα σχεδόν τίποτα.....


 


Τώρα που το ξανασκέφτομαι και ο εγκατεστημένος πυροσβεστικός κρουνός μπορεί να θεωρηθεί ως  σύστημα πυρόσβεσης....


 


Μπορεί και να μην χρειάζεται καν η βεβαίωση της πυροσβεστικής (δεν το λέει ο νόμος).


Link to comment
Share on other sites

Σε οικόπεδο εντός οικισμού με κτίσμα, πότε θεωρούμε ότι πληρούνται οι προυποθέσεις νομιμοποίησης (και όχι τακτοποίησης) μιας πίσινας?

Αρκεί η απόσταση της πισίνας να είναι > 1μ. από τα όρια και το κτίριο ή εξετάζουμε την επάρκεια και στα λοιπά πολεοδομικά μεγέθη του οικοπέδου (δόμηση - κάλυψη - φύτευση κτλ) ?

Link to comment
Share on other sites

Πισίνα, έχει κατασκευαστεί σε εκτός σχεδίου οικόπεδο και με Ο.Α. Στην κατασκευή:

α) έχει αυξηθεί η επιφάνειά της, έχει προστεθεί και κυκλικό τμήμα που δεν προβλεπόταν στην Ο.Α.

β) έχει αλλάξει θέση, έχει περιστραφεί. Ηνέα της θέση δεν παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις.

Για μεν την αύξηση της επιφανείας της, πιστεύω ότι υπολογίζω τα επιπλέον κυβικά νερού και φυσικά δεν είμαι στην περίπτωση του συντελεστή 0,5.

Όμως για την αλλαγή θέσης της και την περιστροφή της τι πρόστιμο θα υπολογίσω?

 

Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο και κολλητά στο όριο ιδιοκτησίας, προβλεπόταν από την Ο.Α. πέργκολα.Τελικά κατασκευάστηκε αποθήκη για τα μηχανολογικά της πισίνας και αποδητήρια.Αυτή η κατασκευή υπολογίζεται : ΥΚ, ΥΔ, και πλάγια απόσταση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.