Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σενάρια στα Π.Ε.Α.


AristidisZ

Recommended Posts

Εμένα ότι και να έβαζα μου εμφάνιζε το 1ο και αναγκαστικά έβαλα σαν 1ο αυτό που ήθελα να φαίνεται....

Link to comment
Share on other sites

Κατά την δημιουργία συστάσεων ενεργειακής αναβάθμισης ζητείται να τοποθετηθούν οι συστάσεις ιεραρχημένες σε σχέση με το κόστος - ενεργειακό όφελος που επιφέρουν.

 

Κατά την γνώμη μου λοιπόν οι παράγοντες κόστος και εν. όφελος είναι αντίθετοι , γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να το ερμηνεύσει κανείς. Δηλαδή να είναι πρώτο στη σειρά το δίδυμο 

 

1) Ελάχιστο κόστος και μέγιστο εν. όφελος 

 

ή 

 

2) Ελάχιστο κόστος και ελάχιστο εν. όφελος ;

 

Ιεραρχημένες από το δυσμενές προς το ευμενές ή αντίθετα? 

 

Επιπροσθέτως στην πρώτη σελίδα του ΠΕΑ αναφέρεται η δυνητική Ενεργειακή Κατηγορία, δηλαδή όπως γράφει από κάτω, μετά την εφαρμογή των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης σύμφωνα με τη βέλτιστη (1η) σύσταση. Χμμ, η πρώτη είναι η βέλτιστη, εδώ το ξεκαθαρίζει μάλλον. Αλλά βέλτιστη για ποιον και με ποια κριτήρια, οικονομικά ή και ενεργειακά?

 

Δεν μου φαίνεται τόσο ξεκάθαρο, τόσο καιρό έβαζα ιεράρχηση από το χαμηλό κόστος & όφελος προς τα μεγαλύτερα αλλά όπως φαίνεται είναι μάλλον λάθος αλλά υπάρχει μια ασάφεια γενικά. Πως το αντιμετωπίζετε αυτό εσείς? 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχει κάποιος εικόνα; Το 1ο σενάριο τραβάει το ΒuildingCert σα δυνητική ότι και να βάλουμε;

Έχω την εντύπωση πως πρέπει να τα έχεις εσύ ιεραρχημένα με την βέλτιστη σύσταση στην πρώτη θέση, τώρα τι εννοεί ο ποιητής βέλτιστη ένας θεός ξέρει.

 

Επειδή συνάδελφοι βέλτιστη για μένα σημαίνει το μικρότερο κόστος με την μεγαλύτερη εξοικονόμηση και την μικρότερη περίοδο αποπληρωμής που επιφέρει την μεγαλύτερη δυνατή μείωση εκπομπών του CO2. Γιατί σε λίγο θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε. 

 

Παραθέτω και τον ορισμό της ιεράρχησης (που ζητάνε να κάνουμε στις συστάσεις)

"Η πράξη της ιεραρχίας είναι η ιεράρχηση, που μπορεί ν΄ αφορά διαβάθμιση αντικειμένου, ή συστήματος, ή διάστασης, κ.λπ. με κατάληξη μία ταξινόμηση, ή συλλογή, κ.λπ. Η ιεράρχηση εκδηλώνεται είτε κάθετα, κατ΄ ανιούσα ή κατιούσα σειρά, είτε οριζόντια κατά επίπεδο. Συνηθέστερα απεικονίζεται κατά σχήμα πυραμίδας ή ως οργανόγραμμα και σπανιότερα ως γράφημα"

 

Όταν σου ζητούν ιεράρχηση πρέπει να ξεκαθαρίζεται εαν είναι ανιούσα ή κατιούσα. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Sw0rdf1sh δε θέλει να βάλει το ιατρείο στο εξοικονομώ. Ρωτάει γιατι θέλει να κάνει την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω του Ν.4495/17, στην οποία δεν αποκλείει τις άλλες χρήσεις εκτός κατοικιων...

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που βγήκε στα πλαίσια του νόμου πάντως τις τιμές των δαπανών τις παίρνουμε από το ισχύον εξοικονομώ

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Μία απορία: 

 

Έχει αλλάξει κάτι με τον νέο ΚΕΝΑΚ ή εφόσον τα σενάρια δεν "έχουν νόημα" μπορούμε να ανεβάσουμε ΠΕΑ χωρίς κάποια πρόταση ;

Link to comment
Share on other sites

Μία απορία: 

 

Έχει αλλάξει κάτι με τον νέο ΚΕΝΑΚ ή εφόσον τα σενάρια δεν "έχουν νόημα" μπορούμε να ανεβάσουμε ΠΕΑ χωρίς κάποια πρόταση ;

 

Οφείλεις να βάλεις κατ'ελάχιστο 1 σενάριο. Δεν μπορείς αλλιώς να εκδόσεις το ΠΕΑ. Όταν λες οτι ''δεν έχουν νόημα'' τι ακριβώς εννοείς συνάδελφε? 

Link to comment
Share on other sites

Π.χ. εάν ένα σπίτι έχει φτιαχτεί με ΚΘΚ, έχει ηλιακό, έχει αέριο και βγαίνει Γ, τι να προτείνεις ; 

 

Αντικατάσταση κουφωμάτων (που είναι ήδη διπλά) με θερμοδιακοπτόμενα για να κερδίσεις 2% σε ενέργεια και να τα αποσβέσεις σε 100 χρόνια ή μεγάλωμα του συλλέκτη κατά μισό μέτρο ;

Edited by AristidisZ
Link to comment
Share on other sites

Αριστειδη: Αλλα συστηματα πιο αποδοτικα θα προτεινα. Για να εχεις το κελυφος σε μια σχετικα καλη κατασταση (εχει τηρησει πληρως τον ΚΘΚ), να κερδιζεις και στο ΖΝΧ σε σχεση με το Κ.Α. αλλα να μην υστερει και εκει.

Link to comment
Share on other sites

Δε κατάλαβα τι εννοείς Swordfish...

 

Τι εννοούμε με τον όρο "πιο αποδοτικά" συστήματα σε ένα διαμέρισμα που έχει μόνωση, έχει ηλιακό, αυτονομία ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.