Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω τις κάτωθι ερωτήσεις :

 

1. Σε ποιό σημείο και σε ποιό νόμο (4014 ή 4178) προσθέτω τα αρχεία που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η Β' φάση του Ν. 4014/11?

2. Τι γράφω εκεί που λέει ¨Σχόλια για τον διαχειριστή¨?

 

Ευχαριστώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1. τα σχέδια θα ανεβαίνουν πλέον από τον 4178 όταν ανοίξει η πλατφόρμα.

2. εγώ έγραψα: ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ την ίδια απορία έχω... :| Με έχει μπερδέψει τόσο το θέμα των σχολίων προς τους διαχειριστές, όσο και τα τικ που πρέπει να βάλουμε απο κάτω ακριβώς στις χρήσεις.... Μήπως κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να μας βοηθήσει; Εσείς που έχετε μεταφερει ήδη κάποιες δηλώσεις του 4014 στον νέο νόμο, επιλέξατε κάποιο απο αυτά τα κουτάκια???? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή θα τρελλαθούμε εντελώς, ολοκληρωμένη υπαγωγή με 4014 (με σχέδια, πληρωμή, προστίμου, τεχνικές εκθέσεις, αναφορά στα σχόλια στον διαχειριστή ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ κλπ)
θέλει να εκδώσει βεβαίωση για σύσταση οριζ. ιδιοκτησίας.

Θα μπει στον 4178 και θα τυπώσει την βεβαίωση ή προκύπτει από κάπου η υποχρέωση μεταφοράς της στο νέο νόμο ολόκληρης της δήλωσης ?

Γιατι αν δεν προκύπτει (όπως πιστεύω προσωπικά) τι σχέδια θα δώσει για την σύσταση ?

Αυτά του 4014 ? Θα φέρουν κάποιο κωδικό ή αναφορά στην δήλωση 4014 ?

Γιατι για τον 4178 ζητά κωδικό και δήλωση μηχ/κου περί υποβολής ηλεκτρονικής και αναφορά στην τ.ε. περί υποχρεώσης μελέτης στατ. επάρκειας κλπ συμφωνα  με όσα λέει το άρθρο 2 του ΦΕκ 2184/2013

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που έχει ρυθμίσει με τον 4014 και θέλεις να βγάλεις βεβαίωση, πρέπει να μεταφέρεις τη δήλωση σου στον 4178 και να εκδώσεις από εκεί βεβαίωση.

Προκύπτει από την ΥΑ 2254 άρθρο 4 νομίζω παράγραφοι 4 και 8α (θα τρελαθώ, τα θυμάμαι από έξω, άι σιχτίρ).

Link to comment
Share on other sites

Τα παραπάνω αφορούν δηλώσεις 4014 που έχουν αιτηθεί την μεταφορά τους (παρ.4) ή πρόκειται να μεταφερθούν και δεν έχει αρχίσει η διαδικασία (παρ. 8α) επομένως εκδίδουν και μετά μεταφέρουν. 

Και γιατι στο παράρτημα 2 στις συχνές Ερωτήσεις 2 αναφέρουν: 

 

2.    Πώς εκδίδεται η βεβαίωση µηχανικού στις περιπτώσεις αυθαιρεσιών, που έχουν υπαχθεί στους προγενέστερους ν. 3775/09, ν. 3843/10 και ν. 4014/11 (εξόφληση του ειδικού προστίµου και υποβολή όλων των σχεδίων ακαι βφάση) και δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στο ν. 4178/13; Απαιτείται η καταβολή ποσοστού ανταπόδοσης ;

 

Όχι. ∆εν απαιτείται η καταβολή ποσοστού ανταπόδοσης. Η βεβαίωση εκδίδεται από το πληροφοριακό σύστηµα, µετά την υποβολή αίτησης στο ν. 4178/13, κατά τα οριζόµενα στο ν. 4178/13 και σύµφωνα µε την παρούσα

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη παράγραφο 4

Σε κάθε περίπτωση
για την έκδοση πράξεων υπαγωγής ή την έκδοση βεβαιώ−
σεων
υποβάλλεται αίτημα μέσω του πληροφοριακού συ−
στήματος για την μεταφορά των στοιχείων της δήλωσης
και την έκδοση πράξεων σύμφωνα με τις διατάξεις του
Ν. 4178/2013
και κατά ειδικότερα που ορίζονται στην πα−
ρούσα.

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. Για να επιλέξω σε ποια κατηγορία θα υπαχθώ, πρέπει να αθροίσω τα μέτρα που τακτοποιήθηκαν με το Ν.3843/10 και τον Ν,4014/11, και για τα συνολικά μέτρα να ελέγξω αν υπερβαίνουν το 40% της δόμησης. Σαν δόμηση θα θεωρήσω τα τετραγωνικά των ορόφων ή θα προσθέσω και τα μέτρα του υπογείου, εφ' όσον αυτό υπήρχε στα εγκεκριμένα σχέδια, και με τον Ν,3843/11 έγινε αλλαγή χρήσης?

 

2. Αν έχω, έστω, εγκεκριμένη δόμηση 50 μ2. Αφού κατηγοριοποιήσω τις αυθαιρεσίες, π.χ.

α. Υπέρβαση δόμησης και κάλυψης 10μ2

β. Υπέρβαση δόμησης και ύψους 20 μ2

θα ορίσω σε ποια κατηγορία υπέρβασης δόμησης ανήκω δηλαδή 5α, 5β κλπ ελέγχοντας την υπέρβαση κάθε κατηγορίας ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα οπότε υπάγομαι στην κατηγορία 5α (<50%) ή πρέπει να αθροίσω τις υπερβάσεις δόμησης όλων των κατηγοριών, δηλαδή 10 + 20 = 30μ2 οπότε υπάγομαι στην κατηγορία 5β (από 50 - 100%)?

 

3. Στα σχέδια κατόψεων που απαιτούνται για την Β' φάση,
α. Θα σχεδιαστεί η αυθαιρεσία, με ράστερ, επί των υφισταμένων εγκεκριμένων σχεδίων,
β. Θα γίνει νέο σχέδιο αποτύπωσης, όπου θα σημειώνεται με ράστερ το περίγραμμα της εγκεκριμένης κάτοψης, ή
γ. Και τα δύο?

 

4. Σε οικοδομή που δηλώθηκε με τον 4014/11 και μεταφέρεται στον 4178/13 μπορώ να αλλάξω την υπάρχουσα δήλωση και να προσθέσω και τακτοποιήσεις που είχαν γίνει με τον 3843/10 (και δεν είχαν εισαχθεί στον 4014/11 προς συμψηφισμό) ή πρέπει να κάνω νέα δήλωση?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη παράγραφο 4

Σε κάθε περίπτωση

για την έκδοση πράξεων υπαγωγής ή την έκδοση βεβαιώ−

σεων υποβάλλεται αίτημα μέσω του πληροφοριακού συ−

στήματος για την μεταφορά των στοιχείων της δήλωσης

και την έκδοση πράξεων σύμφωνα με τις διατάξεις του

Ν. 4178/2013 και κατά ειδικότερα που ορίζονται στην πα−

ρούσα.

 

συμφωνοι αν και όλη η παράγραφος είναι 

 

4. Μέχρι την υποβολή αίτησης μεταφοράς της δήλωσης του Ν. 4014/2011 στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 τυχόν πληρωμές που πραγματοποιούνται με παλαιούς κωδικούς των
δηλώσεων του Ν. 4014/2011 γίνονται δεκτές και εισάγονται στα οικονομικά στοιχεία της δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση για την έκδοση πράξεων υπαγωγής ή την έκδοση βεβαιώσεων υποβάλλεται αίτημα μέσω του πληροφοριακού συ−
στήματος για την μεταφορά των στοιχείων της δήλωσης και την έκδοση πράξεων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4178/2013 και κατά ειδικότερα που ορίζονται στην παρούσα.

 

Να δεχτώ όμως ότι το Σε κάθε περίπτωση το γενικεύει (αν και μόνο η αναφορά εδώ δεν με πείθει)

 

Γιατι τότε στις ερωτήσεις λέει 

Πώς εκδίδεται η βεβαίωση µηχανικού στις περιπτώσεις αυθαιρεσιώνπου έχουν υπαχθεί στους προγενέστερους ν. 3775/09, ν. 3843/10 και ν. 4014/11 (εξόφληση του ειδικού προστίµου και υποβολή όλων των σχεδίων α’ και β’ φάσηκαι δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στο ν. 4178/13Απαιτείται η καταβολή ποσοστού ανταπόδοσης ;Όχι∆εν απαιτείται η καταβολή ποσοστού ανταπόδοσηςΗ βεβαίωση εκδίδεται από το πληροφοριακό σύστηµαµετά την υποβολή αίτησης στο ν. 4178/13, κατά τα οριζόµενα στο ν. 4178/13 και σύµφωνα µε την παρούσα

 

Μα αν ξαναπεράσουμε την δήλωση στον 4178 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ παράβολο ανταπόδοσης, όπως λέει και στο παράρτημα 2  η συχνή ερώτηση 3 (sic) για το α) Δηλώσεις που έχουν υπαχθεί και ολοκληρωθεί κατά τις διατάξεις του 4014.

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το τι γίνεται με το πρόστιμο (όταν από ΒΧ πάνε ΚΧ), το έχει δει κάποιος αυτό από την Εγκύκλιο 3;

 

"Σε περιπτώσεις όπου από την μεταφορά των στοιχείων το πρόστιμο που υπολογίζεται με το νέο νόμο είναι μεγαλύτερο από αυτό της πράξης υπαγωγής (ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥ 4014) δεν θα καταβάλλεται το επιπλέον ποσό και θα εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης σύμφωνα με το ποσό που έχει υπολογιστεί.

...

 

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω αναφερόμενα για τον υπολογισμό του προστίμου στις εκκρεμείς υποθέσεις ισχύουν στην περίπτωση όπου κατά τη μεταφορά των δηλώσεων δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά στοιχεία της δήλωσης ( χώροι – επιφάνειες) χωρίς να λαμβάνονται υπόψη επιμέρους συντελεστές."

 

 

 ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.