Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Οι αυξήσεις έχουν ήδη γίνει. Τα αναδρομικά θα έρθουν και αυτά. Θα γίνει χαμός στην αρχή αλλά μετά θα το δεχτούμε όπως όλες τις άλλες νομοθεσίες (κατάργηση ελάχιστης αμοιβής, μη υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ, κτλ). Θα βγαλουν ανακοινωση οτι οι εισφορές μπορούν να πληρωθούν με διακανονισμό και άτοκα και όλα μια χαρά. Αιώνιο χρεος λοιπον στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΚΡΑΤΟΣ.

Το οτι οι πλειοψηφία των μηχανικών έως και το 2011 δεν πλήρωνε ουτε 1 ευρώ φόρο το γνωρίζουμε όλοι. Δεν μπορεί όμως λάθη του παρελθόντος να τα πληρώνουμε αναδρομικά τώρα.

Ας τα έβαζαν πριν από 5-10 χρόνια που δουλειές υπήρχαν. Πριν από 10 χρόνια δουλειά κάτω απο 1000 ευρώ δεν υπήρχε. Τώρα δουλευουμε για 50 και 100 ευρώ..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το Α εξάμηνο πληρώνεται μεχρι τις 31/10/14...... μαζι με το Β εξαμηνο !!!!!!!!

 

ρίξε μια ματια σε αυτο το λινκ http://www.tsmede.gr:65401/ αν μπορεις να κατεβάσεις του πρώτου εξαμήνου αν και μάλλον άρχισε να βγάζει του 2ου

Του β βγάζει φίλε για αυτό ρωτάω...
Link to comment
Share on other sites

το Α εξάμηνο πληρώνεται μεχρι τις 31/10/14...... μαζι με το Β εξαμηνο !!!!!!!!

 

ρίξε μια ματια σε αυτο το λινκ http://www.tsmede.gr:65401/ αν μπορεις να κατεβάσεις του πρώτου εξαμήνου αν και μάλλον άρχισε να βγάζει του 2ου

Για το β-2014 η λήξη προθεσμίας πληρωμής είναι η 31-10-2014. Το ειδοποιητήριο μπορεί για 2 μήνες μετά μέχρι την 31-12-2014 να εξοφλείται στην ΕΤΕ ή attica bank. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα επιβληθούν οι τόκοι, οι οποίοι θα μπουν στο επόμενο ειδοποιητήριο Α 2015.

 

Αν και για τους περισσότερους από εμάς τα διαδικαστικά μικρή σημασία έχουν, αφού τα ποσά είναι τεράστια ώστε να εξοφληθούν. Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να πληρώσουμε (ανάλογα την ασφαλιστική κατηγορία) από 4-5 χιλ. ευρώ μέσα σε ένα δίμηνο, όταν πολλοί συνάδελφοι όλο το χρόνο δεν έχουν ετήσιο τζίρο ούτε το ποσό του ενός ειδοποιητηρίου. 

Οι εισφορές πρέπει να μειωθούν σε ποσά, πολύ κάτω από τα ποσά των παλιών εισφορών. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις για ένα προϊόν που δεν σου προσφέρει τίποτα. Ιατραφαρμακευτική περίθαλψη όπως όλων των άλλων (άρα γιατί να πληρώνουμε περισσότερα?). Αβέβαιη σύνταξη καθώς και καμία εγγύηση ούτε για το κατώτατο ποσό μελλοντικής σύνταξης.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε καταστραφεί οικονομικά και το συζητάμε κιόλας... Respect σε όσους Ελ. Επαγγελματίες καταφέρουν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι η απαισιοδοξία για την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, προέρχεται από κάποια πηγή πληροφόρησης?

Επειδή μας ενδιαφέρει όλους (όχι ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με τις παλιές εισφορές αλλά με τις νέες έχουμε κάνει και τα σαράντα του μακαρίτη πλέον), αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας μας το αναφέρει.

Ναι, προέρχεται από το γεγονός ότι το ΣτΕ κρίνει συνταγματικές όλες τις αυξήσεις εισφορών-φόρων και τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το μνημόνιο εκτός από ό,τι έχει να κάνει με δικαστές και αστυνομικούς.

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και εγώ μόλις το εκτύπωσα το φιρμάνι αλλά έχω απορία όταν ξεκίνησα είχα βάλει χωρίς ειδική αύξηση κ τώρ απου το βλέπω είμαι 2η ασφαλιστικη κατηγ. πως γίνεται αυτό είμαι κάτω 5ετίας μου ήρθε 1260ε??

Link to comment
Share on other sites

Γραφουμε εδω μεσα και γραφουμε και γραφουμε.........Τοσο μυαλο χρειαζεται για να καταλαβουν αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις οτι αυτα τα χρηματα απλα δεν υπαρχουν??????Οτι ειναι πανω απο τις δυνατοτητες μας?????Ολοι μας αλλοι μεγαλυτεροι και αλλοι πιο μικροι θελουμε να πληρωνουμε τις εισφορες και να παρουμε καποια στιγμη και εμεις την οποια συνταξη μας αναλογει οποια και αν ειναι αυτη.Αλλα το πραγμα εχει ξεφυγει εντελως.Το να ζητας 5000 και 6000 ευρω το χρονο για ασφαλιστικες εισφορες την στιγμη που το μονο που κινεται στον κατασκευαστικο κλαδο ειναι τα σπουργιτια δεν εχει προηγουμενο.Το 2011 οταν καποιοι ειπαν "ναι σε ολα" και ψηφισαν αυτα τα πραγματα θυμαμαι οτι συζηταγαμε εδω στο γραφειο και λεγαμε οτι αν πεσουμε κατω απο 1500 ευρω το αυθαιρετο ειμαστε μεσα....Το 2014 αν πεις σε καποιον δωσε μου 1500 ευρω για το αυθαιρετο θα αποκτησει υπερφυσικες ιδιοτητες και δεν θα περιμενει να του ανοιξεις την πορτα για να φυγει αλλα θα περασει ο ιδιος μεσα απο τον τοιχο και θα εξαφανισθει........Οταν λεμε οτι οι εισφορες οχι πρεπει να αυξηθουν αλλα να μειωθουν δεν ζηταμε κατι παραλογο .Αυτο ειναι το αυτονοητο......Το απολυτως παραλογο ειναι η αυξηση που γινεται............

Και ας το δεχτω αυτο που μου ειπε ενας φιλος και συναδελφος .Οτι δεν θελουν να μεινει κανενας ελευθερος επαγγελματιας.Και αντε και τα κλεισαμε ολοι τα γραφεια μας........Σημερα στην πλειονοτητα των τεχνικων γραφειων που απασχολουτναι μηχανικοι υπαρχει ημιαπασχοληση δηλαδη ουτε καν πενθημερο και οι μηχανικοι αμοιβονται με την ωρα........(10 ευρω περιπου η ωρα και συνηθως 3 μερες την εβδομαδα ή καθε μερα τετραωρο).

Επισης κατι το οποιο ειναι γνωστο απο αρχαιοτατων χρονων ειναι οτι οι μηχανικοι στα μεγαλα και μη τεχνικα γραφεια εδω και παρα πολλα χρονια δεν προσλαμβανονταν αλλα δουλευαν ως συνεργατες και υπογραφαν καποιες απο τις εκαστοτε δουλειες του γραφειου για να δειχνουν εισοδημα.Το δε τσμεδε ανεκαθεν ή το πληρωνε ο ιδιος ο μηχανικος ή υπηρχε ατυπη συμφωνια και το πληρωνε ο "εργοδοτης" του.Τα εισαγωγικα στο εργοδοτης εχουν μπει γιατι προσληψη δεν υπηρχε...........Σημερα τα πεντοχιλιαρα και τα εξαχιλιαρα δεν τα πληρωνει κανενας "εργοδοτης"............Και οι μισθοι ειναι εντελως της πεινας για να μπορεις να δινεις καθε μηνα 5 και 6 κατοσταρικα για ασφαλεια....

Και αντι σε ολη αυτη την λαιλαπα που περναμε σαν κλαδος το κρατος να ειναι συμμαχος μας (αυτο κανει καθε σοβαρο κρατος προς τους πολιτες του) μας ζητανε διαπλανητικες αυξησεις..............

Edited by dimitris11140
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι,

 

αν και ξεφεύγω από το παρόν θέμα. Παραθέτω άρθρο που αφορά και τις απόψεις του Σωτηρίου Ρίζου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ.

 

"Μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και ειδικότερα στους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ έχουν οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ, Σωτ. Ρίζου, ο οποίος ρητά δήλωσε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να διορθώνουν τις ακρότητες των Μνημονίων». Σε δριμεία κριτική για τον τρόπο που έχει δομηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, με τους ισχυρούς να κινούν τα νήματα, καθιστώντας κενό γράμμα τις διακηρύξεις περί ισότητος και αλληλεγγύης, προχώρησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας στο πλαίσιο δημόσιας παρέμβασής του.

 

Είναι γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο που συνεστήθη στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού συστήματος δικαστικού ελέγχου της διοικητικής δράσης. Είναι το Ανώτατο Δικαστήριο της νομιμότητος των διοικητικών πράξεων και έχει καταξιωθεί στην κοινωνία ως ο ισχυρός προστάτης, τόσο του πολίτη όσο και του Δημοσίου. Είναι πρώτη φορά ο Ανώτατος Δικαστικός που διαπιστώνει ότι το κοινωνικό κράτος δέχεται βαρειά πλήγματα, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται στο όνομα της κρίσης. Δέχεται ότι η Δικαιοσύνη εμφανίζεται δέσμια του θεσμικού πλαισίου και της επίκλησης του «Δημοσιονομικού Δημοσίου συμφέροντος». Πρακτικώς, όπως είπε, λαμβάνονται αποφάσεις με την επίκληση της κυβέρνησης περί άδειου Δημόσιου Ταμείου. Ετσι, αναφέρει ότι ο ισχυρισμός αυτός του Δημοσίου δυσκολεύει τη βούληση του δικαστού να απονείμει το δίκαιο.
 
Ωστόσο, επισήμανε ο Σωτ. Ρίζος, ο δικαστής δεν παροπλίζεται, αλλά έχει τη δυνατότητα να διορθώνει τις ακρότητες της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, με βάση το ποσοτικό κριτήριο. Εχει τη δυνατότητα να απονέμει δικαιοσύνη στις υπερβολικές επεμβάσεις στους μισθούς, στις συντάξεις κ.ά.
 
Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός, αναφερόμενος στην περίοδο που διανύουμε, την οποία χαρακτηρίζει «βάναυση» από το τέλος του εμφυλίου πολέμου, δεν δίστασε να μιλήσει για τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός της Ε.Ε., αλλά και στον τρόπο που τα κεντρικά ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζουν την Ελλάδα.
 
Περαιτέρω ο πρόεδρος του ΣτΕ περιέγραψε με εύστοχο τρόπο τα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν για το ποία πρέπει να είναι η στάση του δικαστή, ο οποίος, εγκλωβισμένος στις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών της, προσπαθεί σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης να κρίνει τη συνταγματικότητα νομοθετικών επιλογών που συναρτώνται στενά με κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις για την επιβίωση εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών. Αναφέρει ότι ο δικαστής βρίσκεται προ διλήμματος όταν ο νομοθέτης πιστοποιεί και ισχυρίζεται ότι το Δημόσιο Ταμείο είναι άδειο και πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, τα οποία βεβαίως είναι υπαρκτά και έχουν εμφανισθεί με τις υπογραφές των Μνημονίων ότι είναι υποχρεωμένο το κράτος να τα νομοθετήσει.
 
Προς τιμήν του
 
Είναι προς τιμήν του Σωτ. Ρίζου, που δήλωσε δημοσίως ότι το δικαστήριο δεν ακινητοποιείται και διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει τη συνταγματικότητα νομοθετημάτων και να ρυθμίσει τις ακρότητες της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας. Καταλήγει δε ότι, εάν η δικαστική κρίση περιοριστεί στα βασικά πεδία και εκτιμήσει ορθά το δίκαιο και τις πραγματικές συνθήκες, τότε και μόνο τότε θ' ασκεί πραγματική επιρροή στην κοινωνικοοικονομική εξέλιξη και θα αποκαθιστά τα ρήγματα στους συνταγματικούς θεσμούς του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους.
 
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, κρίνεται σκόπιμο να ρωτηθούν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα, εάν πράγματι ήσαν νόμιμες οι διατάξεις των νόμων, βάσει των οποίων μείωσαν τις συντάξεις του ΝΠΔΔ που λέγεται ΤΣΜΕΔΕ, το οποίον ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα από τότε που ιδρύθηκε, το 1940, μέχρι σήμερα σε όλες τις κυβερνήσεις της χώρας, αφού επί σειρά πολλών ετών είχε τεράστια πλεονάσματα στον προϋπολογισμό του και τη μεγαλύτερη περιουσία όλων των Ταμείων της χώρας, με το σπουδαίο δείκτη σήμερα 7:1 εργαζόμενο προς συν/χο.
 
Επειδή, εξάλλου, καμία κυβέρνηση δεν επιχορήγησε το ΤΣΜΕΔΕ μέχρι σήμερα (όπως κάνει με άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς), είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε ο νομοθέτης να εξαιρέσει το ΤΣΜΕΔΕ από τις περικοπές των συντάξεων. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ουδέποτε η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να εκδώσει νόμους που να μειώνουνε ειδικά τις συντάξεις μας, μάλιστα δε έμεινε έκπληκτη, όταν επισκέφθηκε τη διοίκηση του ΕΤΑΑ στα γραφεία του προ τριών (3) ετών, όπου διαπίστωσε ότι η περιουσία των τριών Ταμείων (Μηχανικών, Υγειονομικών και Δικηγόρων) ήταν της τάξης των 6 δισ. ευρώ (προ του Μνημονίου) και μάλιστα πρότεινε στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ να αποχωρήσει από την εποπτεία του υπουργείου και να είναι αυτόνομοι.
 
Εμείς οι συν/χοι του ΤΣΜΕΔΕ ήδη καταφύγαμε στα διοικητικά δικαστήρια και ζητάμε να μας καταβληθούν οι γενόμενες περικοπές. Την απαίτησή μας αυτή στηρίζουμε στο ότι, όλοι οι νόμοι που εφαρμόστηκαν για τη μείωση των συντάξεών μας από το 2010 μέχρι σήμερα είναι αντισυνταγματικοί. Βασίζεται: α) Στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του ανθρώπου. β) Στο άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος. γ) Στο άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος. δ) Στο άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος. ε) Στο άρθρο 26 του Συντάγματος, όπως και σε σχετική νομολογία.
 

Επομένως θα περιμένουμε να δούμε εάν οι δικαστές που θα εκδώσουν τις αποφάσεις επί των αγωγών μας θα μας δικαιώσουν και θα κρίνουν τις ακρότητες του Μνημονίου που μας μείωσαν τις συντάξεις μας, βάσει των απόψεων του προέδρου του ΣτΕ, που διατύπωσε δημοσίως.

[ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=428966]

 

Τα ανωτέρω δεν τα γράφω για να αναπτερώσω το ηθικό μας. Δεν είναι καιρός ούτε για να μεμψιμοιρούμε ούτε για να πανηγυρίζουμε νίκες που δεν έχουμε κατορθώσει. Είναι καιρός να μάθουμε να διεκδικούμε και να το πράττουμε. Άλλωστε, κανένας δε δικαιώθηκε καθήμενος ή διαμαρτυρόμενως ασκόπως, χωρίς καθορισμένο πλάνο, τακτική και στόχους. Και το παιδί αν δεν κλάψει η μάνα δεν του δίνει γάλα.

 

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι θα πρέπει κι εμείς όπως οι συνταξιούχοι να διεκδικήσουμε μέσω των Εθνικών Οργάνων ή και μέσω των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως οι εισφορές να διέπονται από την αρχή της αναλογικότητος (principle of proportionality), η οποία είναι θεμελιώδης αρχή του κοινοτικού δικαίου αλλά έχει ενσωματωθεί και στο εθνικό δίκαιο με την παρ. 1 του άρθρ. 25 του Συντάγματος του 2001. Οι ασφαλιστικές εισφορές να είναι ανάλογες των αποδοχών.

Αυτό είναι ένα έρεισμα στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η εύλογη αυτή απαίτηση. Είναι δυνατό να υπάρχουν και άλλα και θα υπάρχουν. Γι' αυτό άλλωστε και σε κάθε υπόθεση παίζει ρόλο και ο δικηγόρος. Το τι θα επικαλεστεί. Που θα "πατήσει". Για αυτό που είναι διαισθητικά δίκαιο και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι το σωστό και το δίκαιο, θα υπάρχει κάποιος τρόπος να μετουσιωθεί σε καλώς διατυπωμένη νομική διεκδίκηση.   

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

οι  αυξησεις  ηδη  εχουν  επιβληθει  και  ανα  τριετια  θα  αυξάνονται 

τωρα  περιμενουμε  και  τα  αναδρομικα  για  επιδορπιο  που  θα  πληρωθουν 

με  μορφη  ατοκων  δοσεων  15- 20 ώστε  να  μην  αντιδρασουν  τα  προβατα 

και  ολοι  θα  είναι  ευχαριστημένοι .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.