Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Θα απαντήσω από μόνος μου από βδομάδα

. Ευελπιστώ δηλαδή.

 

Στάλθηκε από το GT-I8260 μου

Απαντώ λοιπόν. Κατόπιν ερώτησης στο ΤΕΕ, για την επανεγγραφή σε αυτό, πάμε στη διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφέρειας και ζητάμε επανείσοδο στο επάγγελμα και στη συνέχεια στο ΤΕΕ για την επανεγγραφή στο μητρώο. ΧΩΡΙΣ εξετάσεις για την άδεια άσκησης.

Αυτό ισχύει μέχρι στιγμής.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αντί να βγάλουν καμιά εγκύκλιο που να ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα με την τόση βαβούρα που έχει γίνει με τα μπλοκάκια κλπ κλπ ... αυτοί .... βγάζουν την περιγραφή του ειδοποιητηρίου και τους τρόπους που θα εισπράξουν.

Τι να πώ ρε γαμώτο .... αυτή είναι η προτεραιότητά τους ...

2017EFKA-30920.pdf

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

ο αδερφός μου έχει φύγει στο εξωτερικό από το καλοκαίρι του 2016 και έχει ζητήσει εξαίρεση από το τσμεδε τον Σεπτέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ δείχνει "λήξη" στην ασφάλεια υγείας από την ημερομηνία που έφυγε στο εξωτερικό και ζήτησε εξαίρεση αλλά στα υπόλοιπα

Κύρια σύνταξη, εφάπαξ και επικουρικό το βγάζει κανονικά ότι είναι ενεργό. Έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι μισθωτός στο εξωτερικό και επίσης έχει κλείσει βιβλία εδώ

αλλά είναι εταίρος σε δύο προσωπικές εταιρείες.

Link to comment
Share on other sites

Το σιγουρο είναι ότι θα πληρώσει τουλάχιστον για την συμμετοχή του στις δυο εταιρίες... δηλαδή κέρδη Χ 38%, το ερωτημα είναι εφόσον δεν πιάσει με αυτά την ελάχιστη εισφορά, κατα πάσα πιθανότητα (ειπαμε... να περιμένουμε εγκυκλίους μέχρι και του χρόνου...) θα υποχρεωθεί να καταβάλλει την ελάχιστη για το κομμάτι που αφορούν τους κλάδους εκτός υγείας...

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί όχι τίποτα αφού σύμφωνα με το νόμο ασφαλισμένος που έχει μισθωτή απασχόληση σε μία χώρα της ΕΕ και είναι ελεύθερος επαγγελματίας σε μία άλλη υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση της χώρας στην οποία ασκεί μισθωτή εργασία;

Link to comment
Share on other sites

Ούτε στο ΕΦΚΑ μπαίνω ούτε στο ΤΣΜΕΔΕ έχει τίποτα νέο!!!!!

Την άλλη Δευτέρα πάλι....

Link to comment
Share on other sites

Και τι βιάζεσαι; Νωρίτερα ή αργότερα το ίδιο θα μας πονέσει.

 

Υπολόγισα πόσα έχω δώσει από το 1994 ως και Β' εξαμ. του 2016 και πόσα θα δώσω μέχρι το 2034, ζωή να 'χουμε να τους πληρώνουμε. Για το διάστημα 1994-2001 τα υπολόγισα με τις εισφορές του 2001, καθώς βαριόμουν την ανασκαφή. Λοιπόν: 1994 ως 2000-> 15463,44€, 2001 ως 2016-> 57620,41€ και 2017 ως και 2034-> 50202,15€ (υπολογισμένα με την ελάχιστη εισφορά). Σούμα: 123.286,00€. Αφαιρώ δύο χιλιάρικα για γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια, που καλύφθηκαν και προβλέπω να καλυφθούν για όλο το διάστημα της ασφάλισης, και μένουν 121.286,00€.

Με μέγιστο 700€ το μήνα σύνταξη ως το 2057, κάνουν 168.000,00€. Διαφορά: 46.714,00€ όφελος. Μόνο που τότε τα 700 ευρώ το μήνα θα φτάνουν μόνο για φρυγανιές και χαμόμηλο.

Καλά, με την εθνική μόνο, βγαίνει και χασούρα σχεδόν 29 χιλιάρικα.

Και μη μου πείτε ότι πάνε σε συνανθρώπους μας με ανάγκες. Τέτοιες αυταπάτες δεν έχω. Σε τρύπιο βαρέλι πάνε.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.