Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικοί: Τα «αγκάθια» στο πλαίσιο λειτουργίας


stathis.mp

Recommended Posts

Δεν με νοιάζει ποιος θα αλλάξει τη κατάσταση στο κλάδο μου, εδώ που φτάσαμε όμως, αρκεί να αλλάξει! 

Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερη συμμετοχή του ΤΕΕ.

Για να μην πω με όσο το δυνατόν λιγότερη συμμετοχή των μηχανικών γενικότερα μιας και έχουμε αποδείξει την ανικανότητα μας σε τέτοιες διαδικασίες.

Ποιος Αρχιτέκτων θα δεχόταν να σταματήσει να υπογράφει στατικά, Πολιτικός μηχανικός αρχιτεκτονικά, Μηχανολόγος ηλεκτρολογικά και Ηλεκτρολόγος Μηχανολογικά ??? Για να μη αναρωτηθώ για τα περιβαλλοντικά, τα ΠΕΑ, τις ρυθμίσεις αυθαιρέτων...

Μόνοι μας τα καταφέραμε αυτά τα χάλια και ως νέος μηχανικός δεν με απασχολεί στο ελάχιστο αν ξεβολεύονται κάποιοι συνάδελφοι μου που εκμεταλλεύονται τα συντεχνιακά τους κέρδη από το παρελθόν.

Edited by TomA
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή η κουβέντα πάει πάλι στο "πτυχιο ΑΕΙ" vs "πτυχίο ΤΕΙ" vs "πτυχίο IEK" vs "πτυχίο βουλγαρίας" κτλ κτλ κτλ η λύσης είναι μια (το χω πει 100 φορές και μια εδώ 101)
 
ΔΥΣΚΟΛΕΣ εξετάσεις τύπου πανελληνίων (κλειστά ονόματα κτλ κτλ) για κάθε αντικείμενο (τοπογραφια, στατικά, ηλεκτρολογία, αρχιτεκτονικά) και επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με την επίδοση (καλή/πολύ καλή/άριστη) ....εφόσων τις περάσει ο εξεταζόμενος
 
Και το λέω εγώ ο "ευνοημένος" ως προς τα δικαιώματα ΠΜ ελληνικού ΑΕΙ.
 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης

Edited by Γιάννης
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Είναι καίρος πια να επιβιώσουν όσοι αξίζουν πραγματικά στα επαγέλματα των μηχανικών και οχι να επαναπάυντε κάποιοι στις δάφνες ενός τίτλου!!!! Και τώρα πια μετράμε αντίστροφα είτε το θέλουν οι συντεχνείς είτε οχι. Ειναι κρίμα που η λύση έρχεται μέσω τρόικας αυτο δίχνει πόσο ανίκανο κράτος έχουμε αλλα και τη συντεχνιακες λαμογές που γίνονται (οχι οτι δεν το ξέραμε!!!) το λέει αλλωστε ξεκάθαρα το άρθρο <<Μάλιστα, η τρόικα αντιλήφθηκε πως τα στοιχεία που της παρουσίαζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) [/size]ήταν εξωραϊσμένα και στην ουσία κίνησε τη διαδικασία που οδήγησε στη μελέτη Αυγητίδη.>>[/size]


Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης

Edited by Γιάννης
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι οι αμοιβές του μηχανικού μη κλαιγόμαστε τώρα δουλειές δεν υπάρχουν .Κάποιος σχολίασε "να γίνουμε Γαλλία Γερμανία αλλά να πληρωνόμαστε αντίστοιχα " και απαντάω ,τόσα χρόνια που το επάγγελμα άνθιζε βγήκε να πεί κανείς παίρνω πολλά ??Λοιπόν μη παίζουμε κρυφτούλι ...το ΤΕΕ έχει σκοπό να προστατεύει τα μέλη του και αυτό κάνει ,όποιος δε το βλέπει εθελοτυφλεί σκοπίμως,παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης που είναι το διαίρει και βασίλευε, τον καταλαβαίνω αλλά μέχρι εκεί .μη περιμένει να πάρει και τα εύσημα επειδή είναι απο τη μεριά που του ισχυρού .Εγώ σαν απόφοιτος πολιτικών μηχανικών τ.ε διεκδικώ τον τίτλο που φέρει το επάγγελμά μου ,δεν είχα ποτέ καθηγητή επιπέδου ΙΕΚ και κάθε μέρα προσπαθώ να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας αλλά μηχανικός .Εφόσον το κράτος δε νομοθετεί για τα Ε.Δ μου θα υπογράφω ότι λέει το πτυχίο μου και ραντεβού στα δικαστήρια ..Τέλος,θα χαρώ αντί να τρολάρετε να γίνει ένας διάλογος για το τί θα έπρεπε να υπογράφει κάθε απόφοιτος ΑΕΙ και ΤΕΙ σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του .

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν συζητηθεί άπειρες φορές αυτά τα θέματα με το τι θα έπρεπε να υπογράφει κάποιος. Τέτοια συζήτηση πάλι σε διαμάχες θα οδηγήσει. Ας ορίσει το κράτος μια επιτροπή μηχανικών επιστημόνων και όποιων άλλων ειδικεύονται σε αυτό το θέμα και να ορίσουν το νέο πλαίσιο τα νέα δικαιώματα και το τι πρέπει να υπογράφει ο καθένας. Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι με βάση αυτο που μας συμφέρει ή αυτό που νομίζουμε πως ξέρουμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως σαν νέος Μηχανικός, επιθυμώ να δουλέψω στο αντικείμενο που σπούδασα και "κατέχω" .Δεν θέλω να παίζω τον υπερ-αρχιτέκτονα-στατικό-τοπογράφο-συμβαιολογράφο-λογιστή-νομοτεχνικό-κτηματομεσίτη-ασφαλιστή κλπ.Όσο όλοι κάνουν λίγο από όλα, το ίδιο πάνω κάτω θα κάνω και εγώ για να επιβιώσω, αυτό πρέπει κάπου να κλείσε. Ότι γίνει σε αυτή την κατεύθυνση το βρίσκω θετικό.

Μαιμουδιές (που πιθανότατα θα γίνουν) με συντεχνιακά κριτήρια απλά θα διαιωνίζουν το σημερινό μπάχαλο. Το επιχείρημα πως "έτσι δουλεύω τόσα χρόνια/επένδυσα σε αυτόν τον τομέα" το ακούω βερεσέ. Όποιος επένδυσε τόσα σε τομέα άλλον από το δικό του, ας επενδύσει κάτι ακόμα και ας προσλάβει και τον αντίστοιχο ειδικό μηχανικό  ή ας του δώσει ένα ποσοστό να εργαστεί και να συνυπογράφει μαζί του (στην εποχή μας δεν θα του στοιχίσει πολύ). Είμαστε επιστημονικός κλάδος και όχι σφραγιδοκράτες. 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Κάποιος που είπε παραπάνω οτι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται !!! Τόσα χρόνια είμαστε  τα πρόβατα και εσείς οι λύκοι που μας κατασπαράζατε!!! Το επαγγέλμα σας ηταν και ακόμα είναι (ελπίζω οχι για πολύ ακόμα) να κανέτε εμπόριο σφραγίδας και τώρα τρλαίνεστε στην ιδέα μήπως χάσετε το το φακελάκι απο τους μηχανικούς Τ.Ε . Εε λοιπόν ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, την ελέυθερη ασκήση του επαγγέλματος που σπουδάσαμε. Άλλωστε ηταν λίγο άδικο νομίζω μια μάχη λύκοι VS Πρόβατα έστι δεν ειναι ?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.