Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aιγιαλός και Ο.Τ.


Recommended Posts

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Δημήτρη.Τι εννοείς όμως προχωρώ στην τακτοποίηση και "περιμένω". Υποθέτω εννοείς πως μπορώ να υποβάλλω δήλωση στην οποία όμως να αναφέρω ότι τακτοποιώ μόνο το νόμιμο τμημα και αυτό που είναι έξω από το οικόπεδο όχι και αυτό να το εξηγώ λεπτομερώς στην τεχνική έκθεση .Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να ακολουθήσει γονική παροχή και απαιτείται βεβαίωση μηχανικού. Το αναφέρω γιατί σαν άποψη έτυχε να το ακουσω δυο φορές απο δυο συναδελφους, αν και έμενα μου φαίνεται τραβηγμένο ότι μπορώ να δώσω κανονικά και βεβαιωση εφόσον το τμημα αυτό το αφήνω εκτός τακτοποίησης και άλλωστε το αναφέρω στην τεχνική έκθεση .Δεν ξέρω όμως στο νομοσχέδιο για τον νέο Νομό που είναι ήδη σε διαβούλευση τι θα μπορεί και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορει να τακτοποιηθεί.

Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστα ειπαν οι συναδελφοι

 

ετσι θα γινει

 

το τι θα γινει στο μελλον απο τον "επερχομενο"... ουτε στο υπουργειο δεν ξερουν

 

εδιτ

και δεν βλεπω μεγαλες αλλαγες στο αρθρο 73 του "νεου"

 

η) στη ζώνη παραλίας. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση και οι αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις προϋφίστανται της σχετικής οριοθέτησης της ζώνης. Σε περίπτωση υπαγωγής στον παρόντα νόμο δεν επηρεάζονται το κύρος και η διαδικασία απαλλοτρίωσης και τα αυθαίρετα κτίσματα δεν αποζημιώνονται. Στην έννοια της απαγορευτικής περιοχής της παραγράφου αυτής συμπεριλαμβάνεται και η παρόχθια ζώνη, όπως ορίζονται στο άρθρο 1 του ν. 2971/2001,

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι γιατί δεν πιστεύω πως ... από λάθος "μπήκε" το κτίσμα 0.50μ προς την θάλασσα και όχι προς τα πίσω??!!(??) Έτσι τους βόλευε έτσι το έκαναν. Κι΄ αν έχουν δει (πάνω από 34 χρόνια) τα μάτια μου. Μα ποτέ ένα λάθος σε βάρος του ιδιοκτήτη !!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nbr

+1. Tα είπες όλα!

isime

Δεν έχεις αναφέρει αν πλήρεις τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 που σου παραθέτει ο Δημήτρης. Η αυθαίρετη επέκταση (δεν πρόκειται για ανοχή διαστάσεων ή κατασκευαστικό σφάλμα το μισό μέτρο) έγινε πριν το ΦΕΚ καθορισμού αιγιαλού παραλίας?

Υποθέτω πως όχι, αλλά ας το επιβεβαιώσεις.

Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις του ν. 4178 άρθρο 2 για να υπαχθεί το τμήμα αυτό, δεν έχει νόημα να τακτοποιήσεις κάτι άλλο, εκτός αν τρέχουν ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα για τμήμα κτιρίου πριν τη γραμμή παραλίας.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος είναι ότι στην απέναντι πλευρά υπάρχει υλοποιημένη οικοδομική γραμμή και δεν θα ηταν δυνατόν να γίνει το λάθος εκεί ,ενώ από την μεριά του αιγιαλου δεν υπάρχει υλοποιημένη κατάσταση που θα μπορούσε να ακολουθηθεί και να αποφευχθεί το λάθος.Δεν πιστεύω ότι έγινε επίτηδες γιατί πρόκειται μονον για ενα υποστήλωμα ουσιαστικά που είναι εκτός οικοπέδου προς την πλευρά του αιγιαλου σε απόσταση 0.50 μ.απο σαφέστατα λανθασμένη κέντρωση δύο διώροφο κτίσμα και παρασύρει μαζί του την δόμηση για ενα μικρό τριγωνικό τμημα εμβαδού 2.50 τμ. περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς υπάρχουν αλλά που πρέπει να τακτοποιηθούν στο κτίσμα μέσα στα όρια του οικοπέδου.Αυτο κάνει την τακτοποίηση επιτακτική

Link to comment
Share on other sites

Για καλύτερη εποπτεία του ερωτήματος ανέβασε το τοπογραφικό αποτύπωσης να δούμε και εμείς τι ακριβώς γίνετ

Παύλε παρακάτω παραθέτω απλοποιημένο για κατανόηση σκαρίφημα. Απο τό σχέδιο νομίζω πώς είναι σαφέστατα ορατή η στρέβλωση λόγω κακής κέντρωσης που κατά τα φαινόμενα παρέσυρε τό κτίσμα . Όπως θά βλέπεις καί εσύ από τήν πλευρά τού κοινοτικού  δρόμου υπάρχει η οικοδομική γραμμή από τήν οποία δύσκολα θά ξέφευγε κανένας,

       1)  Με κόκκινο χρώμα είναι η παραβίαση τών ορίων τού οικοπέδου πρός τήν μεριά τής θάλασσας .

       2)  Μέ ρόζ χρώμα τά προς τακτοποίηση τμήματα εντός τών ορίων τού οικοπέδου.

 

σ ευχαριστώ γιά τό ενδιαφέρον καί τήν βοήθεια.

ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ .pdf

Link to comment
Share on other sites

Στο σκαρίφημα η λέξη "παραλία" μάλλον πρέπει να αλλάξει με τη λέξη "θάλασσα"...

Επομένως η παραβίαση βρίσκεται στη ζώνη παραλίας. Εκτός αν δεν υπάρχει τέτοια, οπότε η παραβίαση είναι απλά σε κοινόχρηστο χώρο ...

Διευκρινίζεις και συνεχίζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.