Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλιακό αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Πρόσφατα αποτύπωσα αγροτεμάχιο 35 στρ. το οποίο μετά από ένα γκρεμό 80μ καταλήγει στη θάλασσα. Καθορισμένη γραμμή αιγιαλού δεν υπάρχει.

Αν ο ιδιοκτήτης δεν δεχθεί να ξεκινήσουμε διαδικασία καθορισμού (λόγω κόστους) τι πρέπει να δείξω στο τοπογραφικό? Μέχρι που θα φαίνεται ότι είναι η ιδιοκτησία?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προτείνω να το γράψεις τις παρατηρήσεις ότι απαιτείται ο καθορισμός γραμμής αιγιαλού και παραλίας και να αναγράψεις το εμβαδόν οπως σου το υπέδειξε.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! :wink:

Λες δηλαδή να εμβαδομετρήσω μέχρι την θάλασσα?

Link to comment
Share on other sites

Οταν αποτυπώνω αντίστοιχα ακίνητα φροντίζω να εκτείνω την ιδιοκτησία ως τη γραμμή ανάβασης του χειμερίου κύματος, όπως ακριβώς προσδιορίζεται ο αιγιαλός.

Ενας εμπειρικός κανόνας είναι η απουσία βλάστησης στην ζώνη. Εκεί που εμφανίζεται δειλά-δειλά η πρώτη χαμηλή πρασινάδα εκεί βάζω τον αιγιαλό.

Υπόψη οτι υπάρχει και η γραμμή παραλίας (offset 20μ), όμως σε περίπτωση παράλιου γκρεμού, ταυτίζεται με τη γραμμή αιγιαλού (πλάτος 0μ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε περίπτωση που η γραμμή παλαιού αιγιαλού υπερβαίνει την γραμμή παραλίας,και για το οποίο οικόπεδο υπάρχει συμβόλαιο προ του 2001, στο οποίο εμφανίζεται στο τοπογραφικό του σαν όριο η γραμμή παραλίας,πλέον σε ποιον ανήκει το τμήμα παλαιού αιγιαλού και παραλίας;Στον ιδιοκτήτη ή στο δημόσιο;

Link to comment
Share on other sites

κατα την γνωμη μου και συμφωνα με την βιβλιογραφια

συναδελφε matos

στις περιπτωσεις που χωρος κατελαμβανετο απο τον αιγιαλο και την παρ'αυτον θαλασσια εκταση και αποτελουσε κοινοχρηστο δημοσιο πραγμα εξακολουθεί να ανηκει στο δημοσιο

περιεχεται ομως εφ' εξης στην ιδιωτικη περιουσια ΑΥΤΟΥ, εκτος αν προκυπτει το αντιθετο απο ειδικη διαταξη νομου

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Θεοχάρη για την απαντησή σου, αλλά προσπαθώ να βγάλς άκρη γιατι για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει γίνει συμβόλαιο αγοράς το 1986 στο οποιο εμφανίζεται, όπως έγραψα παραπάνω, η γραμμή της παραλίας σαν όριο, και λαμβάνοντας υπόψη τη γραμμή παλαιού αιγιαλού σαν όριο, το οικόπεδο χάνει την αρτιότητα του.

Άντε να πεις στον πελάτη, που ειχε αγοράσει το παραθαλάσσιο αυτό οικόπεδο - "φιλέτο" οτι δεν ειναι οικοδομήσιμο, και οτι ο μηχανικός που ειχε κάνει το τοπογραφικό του συμβολαίου οτι ειχε κάνει λάθος!!!

Link to comment
Share on other sites

Μάτος, αν υπάρχει παλαιός αιγιαλός το όριο της ιδιοκτησίας τίθεται εκεί, άσχετα αν χάνει ή όχι την αρτιότητα. Γι' αυτό τα τοπογραφικά σε παραλιακά αγροτεμάχια... θέλουν προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Η γνωμοδότηση μάλλον έχει ανακληθεί, μετά τον κάποιο θόρυβο που έγινε, αλλά μιας και είναι σχετική με το θέμα παραθέτω το link - για ρίξτε μια ματιά:

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PRESS/DELTIA_TYPOY/Tab/20080925-Aigialos%20epistoles%20pros%20Sanida%20kai%20Mpei.doc

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.