Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόψεις: ''Συνύπαρξη μηχανικών ΠΕ & ΤΕ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος''


Engineer

Recommended Posts

Συνάδερφε DIM, συμφωνώ σε όσα προανέφερες και σου απαντάω πως ναι θα πήγαινα διότι το σύστημα που υφίσταται αυτή τη στιγμή θα με εξανάγκαζε να πάω (με τη θέληση μου βέβαια). Επίσης, δεν νομίζω πως είχα την κατάλληλη ωριμότητα να διακρίνω τις κωλυσιεργίες   του κράτους για τα Ε.Π στη σχολή που επέλεξα για παράδειγμα. Ένας άλλος λόγος είναι πως θέλω να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω σε περαιτέρω σπουδές ,όπως έχω το "δικαίωμα" ως πολίτης αυτού του "κράτους" , το έχεις εσύ και όλοι μας. Επομένως, εγώ δε βρίσκω το λόγο να υπάρχουν αυτές οι όποιες "προστριβές" μεταξύ μας, ενώ βλέπεις το κράτος(υπουργείο)-ΤΕΕ σφυρίζουν κλέφτικα χρόνιαα τώρα και τώρα άρχισαν να φέρουν ξανά το πρόβλημα στην επιφάνεια από τη σωστή του βάση..το τι θα γίνει τώρα είναι θέμα αυτών που θα αποφασίσουν (για εμάς χωρίς εμάς)..

Link to comment
Share on other sites

Να χαλάσω λίγο τον ειρμό παρόλο που ο διάλογος που διεξάγεται είναι πολύ καλός θα μπορούσα να πω. 

Αυτό που μετράει όμως παιδιά είναι τι γίνεται στην Ελλάδα από κάθε άποψη. Το τι γίνεται έξω, ή αν κάποιος με Α πτυχίο εδώ πάει στο εξωτερικό και διαπρέψει πάλι δεν αλλάζει κάτι. Με την Ελλάδα τι γίνεται? Τι να το κάνω αν το πτυχίο που μου εξασφάλιζε θεωρητικά μία θέση στην VW της Γερμανίας, εδώ το μόνο που κάνω είναι να ασχολούμαι με ΠΕΑ και αν.....Το ίδιο ισχύει για κάθε έναν. 

Πολύ καλά όλα αυτά περί ΕΔ και μη, αλλά αυτό που απασχολεί όλον το τεχνικό κόσμο τουλάχιστον, είναι η έλλειψη αντικειμένου, εργασίας, κτλ....και όχι αν κάποιος έχει περισσότερα ΕΔ ή όχι, αν είναι δίκαιο ή άδικο. Ξέρω διπλ ΠΜ που είναι άνεργοι και ζητούν διαγραφή και ξέρω και παιδιά από ΤΕΙ που πήγαν καλύτερα. 

Και αν κάτι τέτοιο έχει αντίκρυσμα πιστεύω απασχολεί πολύ περισσότερο τους πολύ νέους εώς 30 και λιγότερο απασχολεί μεγαλύτερους σαν εμένα. Αν μου κάψουν πχ τα ηλεκτρολογικά κοντά στα δεύτερα άντα και τι θα κάνω....που δεν έχω κάνει ποτέ μου πχ

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Πάλι έχουμε κόντρες κυρίως πιτσιρικάδων που ίσως θα ταίριαζαν σε φοιτητικά φόρουμ .

Αλλά εκτός από τις κόντρες έχουμε και την ασχετίλα .

Αλλος λέει ότι τα τει βγάζουν τεχνίτες , λες και τα ΕΠΑΛ , ΕΠΑΣ , ΙΕΚ και άλλα ακόμη , όπως και οι λέξεις τεχνίτης , τεχνικός , εργοδηγός , ειδικός βοηθός , του είναι άγνωστες . :shock:

Αλλος μιλάει ότι οι παλιοί μηχανικοί που έμπαιναν ένας στους 7 στα ΚΑΤΕΕ και τα πρώτα ΤΕΙ και ένας στους 12 στα πολυτεχνεία , δεν έκαναν πολλές δυναμικές και δεν ξέρουν σήμερα να κάνουν στατικά :mrgreen:

 

Τώρα που μπαίνουν όλοι παντού , φαίνεται μαθαίνουν περισσότερα . 8-)

 

Αλλος λέει ότι προστέθηκαν μαθήματα στα τει και έγιναν ανώτατα , ενώ ο αριθμός τους δεν άλλαξε καθόλου .

 

Αλλος αναρωτιέται γιατί έχουμε δύο σχολές με 4 και 5 χρόνια που κάνουν την ίδια ? δουλειά . Γιά να τον προβληματίσω περισσότερο θα του πω ότι στην αδελφή μας Κύπρο , έχουν 2 τετραετείς σχολές ΠΜ , μία στο Πανεπιστήμιο και μία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο .

 

Πραγματικά αυτή η νέα γενιά , πρέπει να μάθει να είναι λιγότερο αμετροεπής .

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Βασίλη άλλο είπα και μην μπερδεύεις τα λόγια μου. Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο και αφορά το δείγμα μηχανικών που ξέρω από την εποχή εκείνη. Εντελώς διαφορετικοί κανονισμοί, σε πολλές περιπτώσεις "παρατραβηγμένα απλοποιητικές" (αν όχι λαθεμένες) μέθοδοι, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Έτσι κι αλλιώς προσπαθούσα να πω ότι ο καθένας μας εξελίσσεται (ή τουλάχιστον έτσι πρέπει). Πες μας κάτι ως προς το διαταύτα αν έχεις.

 

Ακόμη μη βιάζεσαι εσύ και οι υπόλοιποι να κρίνετε τη νέα γενιά. Τουλάχιστον εμείς τείνουμε να ξεπεράσουμε την κόντρα ΤΕ-ΠΕ, καθώς παρέα και με λιγότερο επικριτικό ύφος οι μεν για τους δε, σαπίζουμε σε δουλειές άσχετες με το μηχανιλίκι αν όχι άνεργοι, καθώς δεν υπάρχει αντικείμενο, αφού πλέον έχουμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε τη φούσκα που υπήρχε και πιθανώς να υπάρχει ακόμη στο μυαλό της προηγούμενης γενιάς.

Edited by kostaspde
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και που είναι το κακό στο μπολνταρισμένο?!?!?!

για όλοι κοιτάτε το σήμερα (σαν γνήσιοι Έλληνες) και δεν κοιτάτε ποτέ το μετά (το κείμενο ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BOLD ΣΟΥ).

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ότι και να σου πω δεν θα καταλάβεις . Προφανώς αν κάποιος δεν ξανασχολήθηκε με στατικά , είναι παρωχημένος . Και εγώ είμαι παρωχημένος γιατί έχω σταματήσει να κάνω στατικά από το 1995 . Οχι όμως ότι ένας παλιός μηχανικός που είχε και στατική αντίληψη και ο οποίος συνεχίζει να ενημερώνεται και να ασχολείται με το θέμα , έχει πρόβλημα σήμερα και ας μην έχει διδαχθεί πέρα από τον Ρουσσόπουλο .

 

Επί της ουσίας έχω λάβει θέση πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια στις διάφορες κόντρες . Δεν έχω διάθεση να τα επαναλάβω γιατί δυστυχώς η επικαιρότητα μας έχει ξεπεράσει .

 

Εχουμε χρόνια να μυρίσουμε φρεσκοριγμένο μπετό και φρεσκοσκαμμένο χώμα και ασχολούμαστε με τις υποπεριπτώσεις των αυθαιρέτων γινόμενοι γραφειοκρατικότεροι των γραφειοκρατών .

Link to comment
Share on other sites

Τι να καταλάβω ? Στο μήνυμα σου όπως το διόρθωσες την ώρα που έγραφα  , μιλάς γιά απλοποιητικές διατάξεις και λαθεμένες , παρότι τα δείγματα δουλειάς ακόμα παλιότερων από εμένα 2 και 3 γενιές μηχανικών , είναι δίπλα μας με πολύ μικρότερη τεχνολογία .

 

Δεν θα μπω σε πόλεμο γενεών . Τον βιώνω με τον γιό μου και το ίδιο έκανα και εγώ με τον πατέρα μου και γινόταν πάντα .

Η παρατήρηση μου αφορούσε τους συναδέλφους που έχουν άποψη γιά πράγματα που δεν γνωρίζουν . Συνήθως είναι νεότερης ηλικίας μιά και έχουν τον ενθουσιασμό της νιότης .

 

Αντίθετα η συσσώρευση λαθών που έχουν κάνει οι παλαιότεροι και η οποία ονομάζεται ευσχήμως Πείρα , τους κάνει να σωπαίνουν όταν δεν γνωρίζουν ,

 

Αέναες πρακτικές , αιώνων ανθρώπινης παρουσίας .

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σοβαρευτείτε συνάδερφοι!!! Όλους στον ίδιο γκρεμό πάνε να μας ρίξουν χωρίς διάκριση ΠΕ & ΤΕ !!! Για ποια επαγγελματικά δικαιώματα μιλάτε όταν δεν θα υπάρχει επάγγελμα???    

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.