Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Παράρτημα Α] Τροποποίηση Παραρτήματος Ν.4178/2013


Recommended Posts

συμφωνα με την τροποποίηση θεωρείται ένα ακίνητο πως δεν έχει άδεια όταν:

 

2. γ. iii

"το προβλεπόμενο στην οικοδομή κτίριο έχει ανεγερθεί σε άλλη μη νόμιμη θέση και συγχρώνος από τη σύγκριση της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης με το τοπογραφικό διάγραμμα της οικοδομικής άδειας, προκύπτει ότι το περίγραμμα του υφισταμένου κτιρίου δεν συμπίπτε σε κανένα σημείο με το προβλεπόμενο περίγραμμα από την οικοδομική άδεια."

 

Το μη νόμιμη αφορά το σύνολο του κτιρίου ή έστω και τμήμα του ? Δηλαδή αν το κτίριο έχει μετακινηθεί μακριά από την αρχική θέση - με αποτέλεσμα να μην ταυτίζεται σε κανένα σημείο με το περίγραμμα του τοπογραφικού -  και είναι τώρα εν μέρει εντός δ και εν μέρει εκτός υπάγεται σε αυτή την κατηγορία (ότι δηλαδή δεν έχει άδεια ?)

 

β) μιλάει για τοπογραφικό. αν δηλαδή είχαμε κτίριο 5χ10 στην άδεια και στην πραγματικότητα πάλι 5χ10 αλλά σε τελείως διαφορετική θέση με αποτέλεσμα ένα μέρος του να είναι σε μη νόμιμη θέση (πχ 2 μ2 είναι εντός Δ) τότε θεωρούμε πως δεν έχει άδεια. το ερώτημα γενικότερα είναι: το "περίγραμμα" αφορά τη γεωμετρία του κτιρίου ή την εγκεκριμένη θέση ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν η μετακίνηση είναι σε άλλη νόμιμη θέση (όποια κι αν είναι αυτή) δηλαδή όχι εντός Δ, πρασιάς κλπ, 

τότε ρυθμίζεται με μία λοιπή παράβαση. Με την προϋπόθεση φαντάζομαι ότι διατηρεί χοντρικά την κάτοψη,

έτσι ώστε να μπορούν να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Αν δεν ακουμπάει πουθενά ως προς την κάτοψη και είναι και σε μη νόμιμη θέση,

κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να μπει με άδεια. 

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα μπορεί να γίνει σύγκριση διαγραμμάτων κάλυψης θεωρητικού και πραγματικού, 

προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις και να υπολογιστούν συντελεστές προσαύξησης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μερικές φορές συμφέρει να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει άδεια. Γιατί αν συνυπολογίσουμε συντελεστές δόμησης, κάλυψης, πλαγίων αποστάσεων κλπ.... τότε το πρόστιμο βγαίνει μεγαλύτερο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μερικές φορές συμφέρει να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει άδεια. Γιατί αν συνυπολογίσουμε συντελεστές δόμησης, κάλυψης, πλαγίων αποστάσεων κλπ.... τότε το πρόστιμο βγαίνει μεγαλύτερο.

+1

συμφωνώ απόλυτα. Αν η οικοδομή είναι κουτουρού και από θέση και από περίγραμμα, είναι και πιο φθηνό και πιο εύκολο και πιο σίγουρο να πάει ΧΑ

Link to comment
Share on other sites

Αν το κτίριο έχει μετακινηθεί και δεν ταυτίζεται σε κανένα σημείο με τη θέση του νόμιμου περιγράμματος, έχει διατηρήσει όμως απόλυτα την κάτοψη κι έχει ένα μικρό κομματάκι μέσα στο Δ θα το βάζατε χωρίς Ο.Α. (ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ακόμα)? Το "δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο" εννοεί ως προς τη θέση μέσα στο οικόπεδο ή ως προς το σχήμα του περιγράμματος του κτιρίου? Δηλαδή αν η οικοδομή είναι κουτουρού μόνο από θέση και ολίγον εντός Δ, τότε τι κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

Αν το κτίριο έχει μετακινηθεί και δεν ταυτίζεται σε κανένα σημείο με τη θέση του νόμιμου περιγράμματος, έχει διατηρήσει όμως απόλυτα την κάτοψη κι έχει ένα μικρό κομματάκι μέσα στο Δ θα το βάζατε χωρίς Ο.Α. (ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ακόμα)?EYTYXΩΣ που δε σου χει τυχει, βαζεις χωρις Ο.Α

Το "δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο" εννοεί ως προς τη θέση μέσα στο οικόπεδο ή ως προς το σχήμα του περιγράμματος του κτιρίου? Δηλαδή αν η οικοδομή είναι κουτουρού μόνο από θέση και ολίγον εντός Δ, τότε τι κάνουμε?τοποθετουμε τη σημερινη κατασταση πανω στο τοπογραφικο της Ο.Α με κοινο σημειο αναφορας.Οτι αλληλεπικαλυπτεται δεν θεωρειται αυθαιρετο, τα υπολοιπα παιρνουν τους αντιστοιχους συντελεστες.  Βαζεις με Ο.Α ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΚΑΛΥΨΗ αλλιως χωρις Ο.Α

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω στο ερωτημα ... τι γινεται αν εχω ΚΑΙ μία διάσταση του τοπογραφικου λαθος. Δηλ. Αδεια 18μ, αποτύπωση 15μ, συμβόλαια 17μ ?

Να σημειωσω οτι η απιτυπωση ειναι το σωστο... δηλ. δεν του εχουν κλεψει εμβαδον, δεν εχει κλεψει εμβαδον (εξετασα και τις γειτονικες αδειες)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω στο ερωτημα ... τι γινεται αν εχω ΚΑΙ μία διάσταση του τοπογραφικου λαθος. Δηλ. Αδεια 18μ, αποτύπωση 15μ, συμβόλαια 17μ ?

Να σημειωσω οτι η απιτυπωση ειναι το σωστο... δηλ. δεν του εχουν κλεψει εμβαδον, δεν εχει κλεψει εμβαδον (εξετασα και τις γειτονικες αδειες)

θα σε στεναχωρήσω φοβάμαι, αλλά τότε έχεις πρόβλημα.

αν μεν η διαφορά τοπογραφικού δεν προκαλεί υπέρβαση, ας πούμε ότι μπορεί να σωθεί.

η συγκεκριμένη περίπτωση που περιγράφεις μπορεί και να μην σώζεται,

γιατί αν οι συντελεστές έχουν υπολογιστεί για εμβαδό Α και έχεις Α-, προφανώς υπάρχει πρόβλημα.

(άσε που κανονικά η άδεια είναι άκυρη αν οι αποκλίσεις τοπογραφικού είναι μεγαλύτερες από τα όρια)

το θέμα της αποτύπωσης θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν θεωρηθεί ότι ο διπλανός έχει καταπατήσει.

Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο και φαίνεται, άστα να πάνε.

τίθεται θέμα ακόμα κι αν μπορείς να κάνεις δήλωση κι αν υφίσταται νόμιμα το εμπράγματο.  

Link to comment
Share on other sites

 

 

τοποθετουμε τη σημερινη κατασταση πανω στο τοπογραφικο της Ο.Α με κοινο σημειο αναφορας.Οτι αλληλεπικαλυπτεται δεν θεωρειται αυθαιρετο, τα υπολοιπα παιρνουν τους αντιστοιχους συντελεστες.  Βαζεις με Ο.Α ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΚΑΛΥΨΗ αλλιως χωρις Ο.Α

 

νομίζω είναι υπερβολή. αν δηλαδή έχω ίδια γεωμετρία και μετατόπιση με αλληλεπικάλυψη τότε κοιτάζω αν κάτι είναι σε μη νομιμη θέση (πχ είναι εντός Δ ). το ρυθμίζω και ενημερώνω το τοπογραφικό στο φάκελο της πολεοδομίας ώστε να απεικονίζεται η πραγματική κατάσταση. η ενημέρωση φακέλου πλέον γίνεται και μετά τη λήξη ισχύος της άδειας δόμησης. Για ποιο λόγο να πληρωθεί πρόστιμο επι εμβαδού σε τμήμα που απλώς έχει μετακινηθεί ? - αναφέρεις πως ότι δεν είναι εντός περιγράμματος παίρνουν τους αντίστοιχους συντελεστές. στη χειρότερη να πληρώσεις και 1 λοιπή για τη μετακίνηση.

 

προσωπικά ελέγχω τη θέση αλλά και τη γεωμετρία. θεωρώ λάθος να καθορίζω πρόστιμο επί εμβαδόύ σε τμήμα κτιρίου που είναι εκτός περιγράμματος τοπογραφικού και βρίσκεται σε σύννομη θέση. το συνολικό εμβαδό που καταλαμβάνει το κτίριο (δόμηση/κάλύψη/ όγκος) καθώς και η γεωμετρία του (μελέτες) είναι αυτό που προέχει (ίδια επιβάρυνση του περιβάλλοντος).

 

επίσης το ερώτημα του pipakos

"Αν το κτίριο έχει μετακινηθεί και δεν ταυτίζεται σε κανένα σημείο με τη θέση του νόμιμου περιγράμματος, έχει διατηρήσει όμως απόλυτα την κάτοψη κι έχει ένα μικρό κομματάκι μέσα στο Δ θα το βάζατε χωρίς Ο.Α. (ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ακόμα)" φανερώνει προβληματική περιοχή στο νόμο: δηλαδή κάποιος που έχει εκδώσει Ο.Α. και έχει πληρώσει για όλα τα απαιτούμενα (αμοιβές, φπα, φεμ, τσμεδε, τεε, ΚΗ, ΙΚΑ) και έχει ακολουθήσει όλες τις μελέτες (γεωμετρία) πλην της θέσεως πληρώνει το ίδιο πρόστιμο με κάποιον που έχει κτίσει χωρίς άδεια για κτίριο ίδιου σχήματος και εμβαδού. σας φαίνεται σωστό αυτό ?

 

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

 

δηλαδή κάποιος που έχει εκδώσει Ο.Α. και έχει πληρώσει για όλα τα απαιτούμενα (αμοιβές, φπα, φεμ, τσμεδε, τεε, ΚΗ, ΙΚΑ) και έχει ακολουθήσει όλες τις μελέτες (γεωμετρία) πλην της θέσεως πληρώνει το ίδιο πρόστιμο με κάποιον που έχει κτίσει χωρίς άδεια για κτίριο ίδιου σχήματος και εμβαδού. σας φαίνεται σωστό αυτό ?

 

Προφανώς και δεν μου φαίνεται σωστό αυτό. Όμως αυτές τις !@#$%^%&* έχουν γράψει οι φωστήρες στο τροποποιημένο Παράρτημα Α. Μέχρι να το καταλάβουν και να το πάρουν πίσω απλά ευχόμαστε να μην μας τύχει (σε όσους δεν έχει ήδη τύχει)!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.