Μετάβαση στο περιεχόμενο

θερμοκαμερα


1961

Recommended Posts

Υπαρχουν μεγαλη οργανισμοι (πχ ITC)  που σε πιστοποιουν στην γνωση θερμογραφιας σε level (Level 1, 1400 E + ΦΠΑ).

Γενικα για να κανεις σωστα την δουλεια σου θελεις θερμοκαμερα με καλη αναλυση και γνωσεις για να μπορεις να ερμηνευσεις τι σου απεικονιζει.

Οποτε αν ειναι να πληρωθεις καλα και εχεις αρκετες τετοιες δουλειες αξιζει. Αλλα αν θες για μια μονο δουλεια θα σου συνιστουσα να το σκεφτεις παρα πολυ σοβαρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τα 1.400 + ΦΠΑ που ζητάνε για πέντε ημέρες εκπαίδευση

είναι εκτός ελληνικής πραγματικοτητας.

Αν συνυπολογισει κάποιος και το κόστος μίας θερμοκαμερας με καλή ανάλυση

συμπεραίνει πως δεν συμφέρει σήμερα.

 

Για να συγκρίνετε πάρτε ως παράδειγμα το κόστος τοπογραφικου εξοπλισμού (T.S. γεωδετικο gps, λογισμικό κλπ)

που είναι πολλαπλάσιο του κόστους θερμοκαμερας

και σκεφτείτε τις αμοιβές που παίζουν για ένα τοπογραφικό.

Άρα η αμοιβή μιας θερμογραφιας (που δεν φέρει και τις ευθύνες του τοπογραφικου...)

θα είναι κλάσμα της αμοιβής ενός τοπογραφικου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η εκπαιδευση που λαμβανεις στα σεμιναρια ειναι η βασικη και σου δειχνουν καποια παραδειγματα.

Τωρα οι ευστοχες εκτιμησεις/αποφασεις στην δουλεια μας ειναι παντοτε συναρτηση των γνωσεων (σχετικα καινουριος τομεας με συνεχη ανανεωση της βιβλιογραφιας) αλλα και της εμπειριας.

Αλλα για αυτην την εποχη για μενα ειναι ρισκο να ριξεις τοσο λεφτα, εκτος και αν εχεις καθε εβδομαδα απο μια σιγουρη επιθεωρηση.

Edited by Bill22
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα σας κύριοι!

Αν και ετεροχρονισμένα έπεσε το μάτι μου σε αυτό το post, μιας και ασχολούμε φανατικά με θερμογραφία στην εργασία μου. Γενικό πόρισμα, από την μικρή μου εμπειρία η ανάλυση μέγιστο προσόν μιας κάμερας. Οι παράμετροι ίδιοι να είναι αν δεν μπορείς να αποτυπώσεις το "όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα του τι είαι και όχι τι φαίνεται", άποψη μου τσάμπα θα το κουράζει κάποιος. Θερμοκάμερες υπάρχουν πολλές, αλλά κακά τα ψέμματα δυστυχώς, ο άρχων του IR Thermography, θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμα o Σουηδός (Το δυστυχώς πάει για τις τιμές του...). 

Γενικά το C2 μοντελο που έχει βγάλει για θέματα οικιακά - δομικά, νομίζω ότι καλύπτει μια χαρά την αγορά και στην τιμή που διατίθεται. Μακριά από κινέζο.Όσο θυσιάζει την ποιότητα και τις δυνατότητες στο βωμό του κόστους, θα είναι πολύ πίσω.

Τώρα για το θέμνα της εκπαίδευσης άλλαξαν οι τιμές, ειδικά του ITC.Σχεδόν 100% πάνω...Βέβαια όσοι ήρθαν να με πιστοποιήσουν κατάλαβα ότι το θεωρητικό κομμάτι το κατέχουν.Στο πρακτικό λίγο χωλαίνουν. Υπάρχουν αξιόλογοι "ψήστες" (όπως συνηθήζουμε να αποκαλούμε τους θερμοκαμεράδες στην δουλειά μου :smile: ) οι οποίοι απασχολούνται σε εταιρίες που κάνουν επιθεωρήσεις θερμογραφίας.

Παραθέτω παράδειγμα για όσο αφορά την ανάλυση της κάμερας.

 

Resolution 1024x768

kkmytqjpzsw5qh1zg.jpg

 

Resolution 640x480

fp1h8157bblwrr5zg.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για το κόστος των σεμιναρίων να προσθέσω ότι συνήθως είναι επιδοτούμενα από ΛΑΕΚ, που σημαίνει ότι περίπου 90% καλύπτεται.

 

Μετά από πολύ χρόνο βέβαια, και για όσους έχουν την δυνατότητα.

Link to comment
Share on other sites

έχω μια i7 εδώ και κάνα χρόνο δανεισμένη από φίλο και πλέον είμαι σίγουρος ότι η flir one για κινητά είναι υπεραρκετή για τις συνηθισμένες εφαρμογές , δηλαδή να δεις τις θερμογέφυρες και λοιπές θερμικές απώλειες και να τσεκάρεις ηλεκ/κες εγκαταστάσεις.Αν και για μικρές εγκαταστάσεις  ενα καλό ir θερμόμετρο των 100€ κάνει εξίσου καλή δουλεία (χωρίς το wow της θερμοκάμερας βέβαια...).

Για υδραυλικά κλπ άστο καλύτερα ,στο 99% των περιπτώσεων  όποια διαρροή δεν μπορείς να εντοπίσεις με μια frir one ή ενα απλό υγρασιόμετρο δεν θα την εντοπίσεις ακόμα και αν έχεις θερμοκάμερα των  20000€ .( εγώ προσπαθούσα μια εβδομάδα   να βρω  διαρροή σωλήνα στο υπόγειο ,  με ανεμιστήρες να δουλεύουν 24h ακριβώς εκεί που την βρήκε τελικά ο υδραυλικός , και η θερμοκάμερα δεν  έδειχνε τίποτε σημαντικό.

Έχω και άλλα τέτοια παραδείγματα...και μην μου αρχίσετε τα περί σεμιναρίων θερμογραφίας και ότι δεν ξέρω να ερμηνεύω κλπ , γιατί  εκτός ότι πήρα ένα βιβλίο για θερμογραφία , ρώτησα έναν συνάδερφο  σχετικό   και επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία είναι  σωστή.Βέβαια δεν είμαστε παντογνώστες , αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας το πει (για την διαδικασία εννοώ)

Για την ιστορία την διαρροή την βρήκαμε σχεδόν αμέσως με ένα χαλασμένο στηθοσκόπιο που είχε ο πεθερός μου που είναι γιατρός...

Δεν θεωρώ  φυσικά  ότι είναι άχρηστες οι θερμοκάμερες αλλά αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι χρειάζεσαι μια θερμοκάμερα καλής-υψηλής ανάλυσης τότε μάλλον δεν την χρειάζεσαι...

Προφανώς για μεγάλες εγκαταστάσεις αλλάζουν τα πράγματα , αλλά και εκεί  πολλές εφαρμογές , μονώσεις πχ , το FOV παίζει για μένα πιο μεγάλο ρόλο από την ανάλυση.

Η I7 είναι φοβερή πάντως για να βλέπεις από μακριά ποιες γλάστρες θέλουν πότισμα. 

Edited by skidoo23
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιω κατα κορον θερμοκαμερες (τριων κατασκευαστων), για ελεγχο δικτυων ατμου και ειδικοτερα ατμοπαγιδων, παραλληλα με οργανα ανιχνευσης υπερηχων.

 

Ειδικα για τον ελεγχο ατμοπαγιδων, παροτι η θερμοκαμερα απο μονη της δεν μπορει να δωσει σιγουρα αποτελεσματα, εντουτοις συμπληρωνει τα κενα αμφιβολιας, του ανιχνευτη υπερηχων.

 

Βεβαια ανιχνευει απο μακρυα ενα κρυο δυσπροσιτο εξαρτημα, και σε απαλλασει απο τον κοπο να πας κοντα να το ελεγξεις με υπερηχους, οποτε σε τετοιες περιπτωσεις ειναι το απολυτο εργαλειο.

 

Επισης ειναι το απολυτο εργαλειο σε ελεγχο μονωσεων και πιεσεων δικτυων ατμου ακομα και απο αποσταση

 

Τα σεμιναρια θερμογραφιας και υπερηχων, παροτι ηξερα αρκετα καλα την χρηση των οργανων οταν τα παρακολουθησα, κυριολεκτικα μου ανοιξαν τα ματια.

Edited by antloukidis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

have a look ....it provides some equations which will help with the evaluation 

3D Visualization of thermal resistance and.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.