Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήσεις Απαντήσεις από Help Desk για Ν. 4178/13


Recommended Posts

Εγκύκλιος 4/13:

απόδειξη της πλήρωσης των προϋποθέσεων για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους και τις μονογενεϊκές οικογένειες γίνεται μέσω των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης (προστατευόμενα μέλη), η οποία και υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα"

Edited by psycho
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 403
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ως προς τον τροπο αποδειξης για   τα "προστατευομενα μελη" υπαρχει διευκρινηση στην εγκ. 4 παρ. 31..

 

 Εν τελει,  γονεις πολυτεκνοι

με ενηλικα τεκνα, μη προστατευομενα

 

παραμενουν πολυτεκνοι και δικαιουνται 70 τμ

Link to comment
Share on other sites

31) - Διαμέρισμα (ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία), που έχει ενωθεί με κοινόχρηστο κομμάτι διαδρόμου που έχει μετρήσει στη δόμηση, δηλώνεται με υπέρβαση δόμησης, διαμερισμάτωση, ή αναλυτικό προϋπολογισμό (αλλαγή χρήσης από κύριους χώρους σε κύριους χώρους)?

– Δηλώνεται με αναλυτικό προϋπολογισμό με συναίνεση από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Εμένα για ίδια περίπτωση μου είπαν διαμερισματωση......και επειδη στην κουζινα εχει παραθυρο και πορτα ¨αναποδα¨ δηλαδη τοποθέτηση  ¨καθρέπτη¨ μου ειπε ασε μην βαζεις μια λοιπη παραβαση για αυτα αλλα το κομματι του διαδρομου οπωσδηποτε, διαμερισματωση.

Αν ειναι ετσι να το ανοιξω απο οριστικη και να βαλω και τα ανοιγματα και το διαδρομο σε μια λοιπη παραβαση .  Ειναι σιγουρο ομως ...τι να κανω ..?

Link to comment
Share on other sites

Η αυθαιρεσία της οριζόντιας ιδιοκτησίας (διαμερίσματος) είναι "κατάληψη" τ.μ. από κοινόχρηστο διάδρομο του ακινήτου και ρυθμίζεται με τον 4178 ως Υπέρβαση Δόμησης Κύριου Χώρου, διότι αυξάνονται τα τ.μ. της ΟΙ εις βάρος των κοινόχρηστων τ.μ. Αν η αυθαιρεσία αυτή απεικονίζεται στα σχέδια της σύστασης ΟΙ, τότε δεν απαιτείται συναίνεση των 501 χιλιοστών των συνιδιοκτητών του ακινήτου!

Η αλλαγή των όψεων αποτελεί άλλη λοιπή παράβαση το πρόστιμο της οποίας υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό και απαιτεί επίσης τη συναίνεση των συνιδιοκτητών του ακινήτου.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Στον 4014 το εβαλα Υπ.Δ. Κ.Χ. και αλλαγη χρησης χωρις υπερβ. δομ. γιατι τα τ.μ. του διαδρομου εχουν μετρησει στην δομηση .

Στον 4178 τα αφησα αυτα, ηταν καπου 100 ευρω και εβαλα και διαμερισματωση να ειμαι  ¨μεσα¨.!... Συναινεση εχω, μια υπ. δηλ. απο την ιδιοκτ. οτι εχει το 51% .

Τι να κανω ομως με τα ανοιγματα ...να κανω την διαμερισματωση λοιπη παραβαση ωστε να τακτοποιησω κι αυτα ?

Link to comment
Share on other sites

Στον 4014 το εβαλα Υπ.Δ. Κ.Χ. και αλλαγη χρησης χωρις υπερβ. δομ. γιατι τα τ.μ. του διαδρομου εχουν μετρησει στην δομηση . ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙΣ. ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΩΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΒΕΙ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Στον 4178 τα αφησα αυτα, ηταν καπου 100 ευρω και εβαλα και διαμερισματωση να ειμαι  ¨μεσα¨.!... Συναινεση εχω, μια υπ. δηλ. απο την ιδιοκτ. οτι εχει το 51% . ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ....ΖΥΓΙ!!! ΔΗΛΑΔΗ, 3 ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ.....

Τι να κανω ομως με τα ανοιγματα ...να κανω την διαμερισματωση λοιπη παραβαση ωστε να τακτοποιησω κι αυτα ? ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....

 

Παρακαλώ τα παραπάνω τα έγραψα χωρίς παρεξήγηση κι επίσης ζητώ την ανοχή σου διότι διαβαζόμαστε από πολλούς!!! Αν σε ενοχλεί κάτι πέσμου να το σβήσω.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Αυτη την αντιμετωπιση μου ειχαν υποδειξει στον 4014, στο ΤΕΕ. Και με  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΆΤΩΣΗ ΣΤΟΝ 4178, πάλι απ΄το help desk του ΤΕΕ.

Δεν με πειραζει πως τα γραφεις εσυ ...με πειραζει που εμεις οι Μηχανικοι δεν επαναστατουμε, οτι μας λενε κανουμε ...οι δικηγοροι...οι συμβολαιογραφοι διεκδικουν, απεργουν...εμεις δεν μπορουμε να βαλουμε ενα τερμα σ΄αυτον τον κυκεωνα και να απαιτησουμε εναν απλο νομο οπως του Τριτση ?....οσο τον αλλαζουν τοσο πιο πολυπλοκο τον κανουν....

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, οι "ειδικοί" του help desk ή του ΤΕΕ δεν σε εξασφαλίζουν σε τίποτα! Κάθονται εκεί που κάθονται, πληρώνονται τους μισθούς που πληρώνονται, έχουν και τις υπόλοιπες απολαβές που έχουν και .....αγρόν αγοράζουν!!!!

Δεν δίδουν απολύτως τίποτα εγγράφως και δεν μπορείς ποτέ να ισχυριστείς ότι, "...αυτό μου το είπε αυτός".

Δυστυχώς, ο οποιοσδήποτε μηχανικός αναλαμβάνει μια συγκεκριμένη δουλειά, στηρίζεται στις "πλάτες" του αποκλειστικά, άντε και στις "πλάτες" ενός ή δύο "καλών" συναδέλφων του, ή δυο τριών συνεργατών του και τη φέρνει σε πέρας.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτο κανουμε ολοι,

ομως τι λες για αυτην την προταση...

εμεις δεν μπορουμε να βαλουμε ενα τερμα σ΄αυτον τον κυκεωνα και να απαιτησουμε εναν απλο νομο οπως του Τριτση ?....οσο τον αλλαζουν τοσο πιο πολυπλοκο τον κανουν....

Να κανουμε την αρχη,  είσαι μεσα ? εισαστε μεσα ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.