Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αύξηση 28% στις εισφορές «γκρεμίζει» το ΤΣΜΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

dsts Γιατί είμαστε σαν τα πρόβατα και δεν αντιδρούμε

Είμαστε και εμείς περίεργοι πχ αν δουλευουμε στο δημόσιο ή σαν μισθωτοί δεν μας απασχολεί. Ή αν έχουμε στελεχώσει μιά μελετιτική ή μια εργοληπτική εταιρεία λέμε εντάξει άλλος το πληρώνει. Εδώ έγινε χαμός στην συζήτηση για τις εξετάσεις των ενεργειακών και όλοι είμασταν εναντίον όλων μικροί εναντίον μεγάλων, μηχανολόγοι εναντίον πολιτικών, πως να βρεθεί κοινός στόχος και κοινή συσπείρωση. Έτσι είμαστε και γιαυτό κάνουν ότι θέλουν οι λίγοι και πονηροί.

 

Μην κοιτάς τι έγινε εδώ στη συζήτηση για τους Ενεργειακούς. Στην πραγματικότητα το 99% των συναδέλφων είναι κατά των εξετάσεων πιστοποίησης και ως απόδειξη σου λέω ότι το 99% των συναδέλφων δεν πήγε να δώσει εξετάσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Λιγο λες...

Ουτε το 1% του ΜΗΤΡΩΟΥ δεν πηγε να δωσει εξετασεις...

Ποσο μαλλον για το συνολο των μηχανικων...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

H εντεταλμένη δημοσιογράφος Ρούλα Σαλούρου που υπογράφει το άρθρο δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρα την βούληση της κυβέρνησης.... οι εξαθλιωμένοι μηχανικοι (οχι όλοι μόνο οι μικροι και αδύνατοι) καλούνται με ευγένικό τρόπο να πάνε να πληρώσουν με σκιμενένο το κεφάλι τις υπερβολικές εισφορές...Ποιός νοιάζεται για το ΤΣΜΕΔΕ; αυτοι που θέλουν να πληρωθούν απο αυτό το ΤΣΜΕΔΕ..ποιος νοιάζεται για τους μηχανικούς;ΚΑΝΕΝΑΣ..ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ...και αν σε εσενα δεν εχει χτυπησει η καμπάνα ίσως θα έρθει η ώρα να χτυπήσει...Σε όποιους λεω οτι ειμαι άνεργος και πληρωνώ εισφορές δεν με πιστευουν μου λένε δεν γίνεται αυτό...και όμως μόνο στην ελλάδα οι ανεργοι πληρώνουν εισφορές γιατι πριν μερικά χρόνια εκανα την βλακεια να γίνω μηχανικός..

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι η κατάσταση έχει περάσει προ πολλού την κατάσταση ανοχής. Αντίδραση δεν υπάρχει από πουθενά. Και άντε για τον Σελιανάκη ξέρουμε ότι είναι κουμπάρος του σαμαρα που τον έταξε βουλευτιλίκι αν περάσει τις αυξήσεις. Το ΤΕΕ τι κάνει? Μπείτε απλά στην ιστιοσελίδα του να δείτε την πλείρη αδιαφορία του όργανου των μηχανικών για τους ίδιους τους μηχανικους. Προβλέπω πολύ σύντομα βίαιες αντιδρασεις από τρελαμένους μηχανικούς.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Προβλέπω πολύ σύντομα βίαιες αντιδρασεις από τρελαμένους μηχανικούς.

Συμφωνώ. Και νομίζω ότι αυτό θα άνοιγε το δρόμο για γενικότερη αντίδρασή μας για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Η αξιοπρέπεια μου μου επιβάλλει να αντιδράσω βίαια για να αντιμετωπίσω τη βία μου ασκείται.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε αν ξυπνήσουμε ποτέ! Βασίλη και εγώ δεν πήγα να δώσω εξετάσεις και διαβάζω τις συζητήσεις για την μεγάλη αποχή αλλά μου έκανε εντύπωση ότι υπάρχουν κάποιες φωνές αντίθετες και με άποψη. Ακόμη και για το θέμα των εισφορών υπάρχουν συνάδελφοι που λένε ότι πρέπει να τις πληρώσουμε δεν καταλαβαίνω τα κίνητρα τος

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όποιος λέει να τις πληρώσουμε απλά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτές αυξάνονται κάθε τριετία μέχρι το ύψος των 6.000 ευρώ το εξάμηνο.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, να μην πληρώσω. Αλλά "τρέχουν" τα πανωτόκια. Ασφαλιστική ενημερότητα πώς θα έχω?

Από την άλλη το 28% πώς προέκυψε και γιατί μόνο σε εμάς? Και μάλιστα για τις παλιές εισφορές του 2013?

Θα πληρώσουμε για αυτούς που έκλεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες? Ζητήστε τα κατευθείαν από τον Μπόμπολα..

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι το θέμα. Εγώ θα περιμένω άλλη μια βδομάδα, αλλά μετά θα πάρω ενημερότητα... Δεν μπορώ να εργαστώ αλλιώς...

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχάς ενημερότητα δεν είπαν πως θα δώσουν μέχρι 31/08? οι αυξημένες εισφορές πάντως απλά δε γίνεται να πληρωθούν, και να πληρώσει κάποιος τώρα τα 2.500 τι θα κάνει μετά με τα 3.000? με τα 3.500? με τα 4.000? μέχρι τα 6.000 φτάνει το κοντέρ. Είναι σα να ξεκινάς ένα δάνειο γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις. Καλύτερα να μην το ξεκινήσεις καθόλου.

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.