Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιός θα πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ τον Αύγουστο ??


maximos75

Recommended Posts

Συνάδελφοι,

 

Καταρχάς ψυχραιμία. Η λύση δεν είναι η μείωση των εισφορών, αλλά ο τουλάχιστον δεκαπλασιασμός τους για κάθε εξάμηνο. Έτσι αν το ειδοποιήτηριο έρχεται τώρα σε κάποιον π.χ. 2.000 ευρώ, θα πρέπει να αυξηθεί σε 20.000 ευρώ, με ετήσιο σύνολο 40.000. Συνεπώς θα ξεχρεώσουμε μόνο σε 300.000/40.000 = 7,5 χρόνια, και χωρίς να πληρώσουμε μάλιστα.

 

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=2083241

 

Υ.Γ. Να το προώθησουμε στον Χαρδούβελη. Εξάλλου το πολύ ξύλο το έχουμε φάει. Τώρα απομένει μόνο το αμιγώς σεξουαλικό μέρος.

Edited by Παπα-Mike
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και επίσης δεν θεωρώ σωστό να μπει μπανερ με θέμα που χωρίζει τους μηχανικούς σε νεους και παλιούς...

 

Διαφωνώ κι εγώ πλήρως με το διαχωρισμό σε νέους και παλιούς. Εκτιμώ απλά ότι ο συνάδελφος έθεσε το ζήτημα της αναντιστοιχίας στις εισφορές παλιών και νέων για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία αντισυνταγματικότητας του νόμου και όχι για να δημιουργήσει την όποια αντιπαλότητα. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που θα τεθεί υπό συζήτηση αν είναι να μπει στην πρώτη σελίδα. Προσωπικά συμφωνώ 100% με την ένσταση σου.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Τα θέματα στην αρχική σελίδα είναι χρονολογικά. Θα πρέπει να μπει άλλο μπανερ...

 

 

Μπάνερ θα μπορούσε να μπει...

 

 

οι πολιτικοι καταλαβαινουν μονο από ψηφο.........πρεπει να υπαρχει μονιμα πρωτο ένα θεμα  στην αρχικη σελιδα που αφου αναλυει τις εισφορες να ζηταει σχολιασμο.............

 

για να ακουστούν όλες οι απόψεις άνοιξα το παρακάτω thread σχετικά με την αναγκαιότητα ενημέρωσης στην αρχική σελίδα του φόρουμ:

 

http://www.michanikos.gr/topic/40115-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%83/

 

Υπάρχει και η σχετική ψηφοφορία.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Οι συνέπεις του να μη πληρώσεις άμεσα ποιές είναι ? Το σκεπτόμουνα σήμερα το πρωϊ...

 

1. Τα βιβλία εσόδων εξόδων δεν απαιτούν πλέον θεώρηση για να προσκομίσεις ασφαλιστική ενημερότητα άσε που θα καταργηθούν άμεσα, αλλά ούτε φυσικά και τα ΤΠΥ.

 

2. Η επίσκεψη σε ένα γιατρό και η αγορά φαρμάκων θα σου στοιχίσει σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που καλείσαι να πληρώσεις για ένα χρόνο στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

3.Το μόνο θέμα είναι η νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο.Αλλά και πάλι μεγάλο ποσοστό όπως προείπα έχει και ιδιωτική ασφάλιση. Ακόμα όμως και αν δεν έχεις, κάνεις άμεσα μία μέσω μια σοβαρής εταιρείας με κόστος κοντά στο 50άρικο το μήνα το μίνιμουμ και καλύπτεσαι για νοσοκομειακή περίθαλψη.

 

4. Ο φόβος να μη πάρεις σύνταξη υπάρχει έτσι και αλλιώς καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες απλά δε βγαίνουν και η ιδιωτική ασφάλιση φαίνεται μονόδρομος...

 

Οπότε γιατί να τα σκάσεις χοντρά...? θα ήθελα τα σχόλια σας επ'αυτού...

Edited by maximos75
Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου γι'αυτά που ρωτάς...

1) Ναι πλέον τα πάντα είναι αθεώρητα...Οπότε αν δεν εμπλέκεσαι με πολεοδομίες (πχ άδειες δόμησης) δημόσια έργα, δεν σου χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα..Προσωπικά δεν με έχει απασχολήσει το πρώτο σκέλος οπότε μπορώ και χωρίς αυτά να δουλεύω χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα..

2) Σωστό, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων μακροχρόνιων και δαπανηρών παθήσεων..

3) Επισυνάπτω ένα ΦΕΚ με παροχές σε είδος σε αυτούς που χρωστάνε.. Οπως το αντιλαμβάνομαι αν (χτύπα ξύλο) σου κάτσει στραβή και χρειάζεσαι νοσηλεία την έχεις...

4) Οι εισφορές έτσι και αλλιώς πλέον είναι μη ανταποδοτικές, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις κάτι καλό...αν πάρεις. Ισως ο χειρότερος λόγος να πληρώνεις εισφορές...

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απειλή κατασχέσεων μέσω ΚΕΑΟ, (αφού περάσεις το όριο των 5.000, δεν έχει εφαρμοστεί πιο πολύ σαν απειλή είναι..) αλλά και προσωπικά πάλι πιστεύω ότι δεν θα εφαρμοστεί γιατί δεν μπορείς να κατασχέσεις περιουσίες της πλεοψηφίας του συνόλου... Λόγος για ακραία φαινόμενα που βλέπουμε σε άλλες χώρες, πολιτικό κόστος κτλ κτλ...

 

N-4254-2014-pg1-21.pdf

Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απειλή κατασχέσεων μέσω ΚΕΑΟ, (αφού περάσεις το όριο των 5.000, δεν έχει εφαρμοστεί πιο πολύ σαν απειλή είναι..) αλλά και προσωπικά πάλι πιστεύω ότι δεν θα εφαρμοστεί γιατί δεν μπορείς να κατασχέσεις περιουσίες της πλεοψηφίας του συνόλου... Λόγος για ακραία φαινόμενα που βλέπουμε σε άλλες χώρες, πολιτικό κόστος κτλ κτλ...

 

Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου, τι να φοβηθείς ? Για το μόνο που δε ξέρω αν εφαρμόζεται είναι η προσωποκράτηση για χρέη πάνω από ένα όριο...

Link to comment
Share on other sites

maximos75,

Πρώτη συνέπεια που βλέπω είναι το ψυχολογικό.... θα αισθανθείς καλύτερα αμέσως, μόνο με την σκέψη ότι προκειμένου να σου τα φάνε αυτοί, όπως φάγανε και τα προηγούμενα μέχρι τώρα, κρατάς τα χρήματά σου εσύ, και τα διαχειρίζεσαι όπως θέλεις στη ζωή σου και όπως σου κόβει.

Όσο για την σύνταξη και για μια υποτιθέμενη ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομεία, αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε έτσι όπως τα κάνανε σαν τα μούτρα τους, και έχουν να κάνουν με εξάσκηση ψυχολογικής βίας εκμεταλλευόμενοι το αίσθημα ανασφάλειας του ανθρώπου. 

Για τι σύνταξη μιλάμε αφού στην τελική που έρχεται από μέρα σε μέρα, όλοι θα πάρουνε μπορμπότσαλα στο τέλος. 

Για τι νοσηλεία μιλάμε αφού όταν τους χρειασθείς και μπλεχτείς στα γραφειοκρατικά τους τερτίπια, σου βγάζουν τον καρκίνο και σε στέλνουν μια ώρα νωρίτερα.

Αν δεν τους πληρώνεις, έχεις μια ελπίδα να πας από κάτι άλλο τουλάχιστον πιο φυσιολογικό ...και να πεθάνεις στο τέλος υγιέστατος !   :shock:

Η κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας, προϋποθέτει την ύπαρξη κράτους πρώτα. Εδώ εμείς αντί αυτού έχουμε τον ληστή τον Νταβέλη.

Τρεις το λάδι, δυο το ξύδι, φάγανε τα αποθεματικά των ταμείων και τώρα προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο σε παλιούς, νέους και ανήλικους. Για το που πήγαν τα λεφτά του κόσμου, τσιμουδιά.

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε, σχετικά με το ΚΕΑΟ, έχουν εφαρμοστεί κατασχέσεις. Δεν γνωρίζω όμως, αν κάποιες από αυτές αφορούν ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ.

 

πχ http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=619195

Link to comment
Share on other sites

Για το ΕΤΑΑ δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη...Αλλωστε έχουν γραφτεί τόσες και τόσες σελίδες γι'αυτό το θέμα...Και πάλι, άλλο χρωστάει ΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ πχ 10.000 και άλλο χρωστάει εργοδότης στο ΙΚΑ +500.000...Καταλαβαίνεις...

Πάλι προσωπικά, δεν έχω τίποτα στο όνομά μου, ακόμη και το αμάξι είναι στο όνομα του πατέρα μου. Καταθέσεις κάτι ψιλά, τα έχω στους δικούς μου, με λίγα λόγια δεν έχουν να πάρουν τίποτα εκτός από τα ρούχα μου.. :mrgreen:  Δουλειές, κάτι ΠΕΑ και κάτι μελετούλες τα βολεύω χωρίς ασφαλιστική, οπότε δεν με συμφέρει τα λίγα που βγάζω να τους τα δίνω και να δουλεύω για χόμπι....

Βέβαια με απασχολεί το σύνολο του κλάδου γιατί ξέρω και άτομα που έχουν ένα σπιτάκι και αγωνιούν τι θα γίνει με τους καραγκιόζηδες που μπλέξαμε...

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

προσωπικά χρωστάω και δεν με πολυνοίαζει. Το θέμα είναι οτι το νεο μελος της οικογένειας είναι ανασφάλιστο. Προς το παρόν δεν έχω να πληρώσω.

Ας πάρουν τα κουρεμένα ομόλογα και ας μας αφήσουν εμάς. Τα καθίκια!

Και ας το ξαναπω. Μεσούσης του καλοκαιρίου εννοείτε πως θα ξοδέψω τα λεφτά μου στις διακοπές (που δεν έχω γιαυτό και μένω πρώτη φορά Αθήνα) παρά να τα πετάξω στο πηγάδι τους. Κακό ψόφο νάχουν!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.