Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φθορές εξωτερικής σοβατεποιιας διαμερίσματος σε πολυκατοικία...


Green Dragon

Recommended Posts

Ο λόγος που έβαλα τα συνεργεία σε αστεράκι (*) είναι να μην προσπαθήσετε μόνος σας χωρίς Αρχιτέκτονα ή Πολ. Μηχ. να πάρετε προσφορές από εμπειροτέχνες, τεχνίτες, εργολάβους χωρίς Μηχανικό. Γιατί η γνώση συνήθως είναι ελλιπής, μπορεί να έχουν φθαρεί σίδερα εσωτερικά, να υπάρχουν νεότερα υλικά ή φτηνότερα οπότε πρέπει να απευθηνθείτε σε Σχετικό Μηχανικό. Εξάλλου θα απευθηνθείτε γιατί χρειάζεστε οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας.

Διάβασα πολύ προσεχτικά τις απαντήσεις και του Brasco και του Arche και καταλαβαίνω ότι θέλει σοβαρή αντιμετώπιση το θέμα που με απασχολεί.

Σίγουρα θα απευθυνθώ σε Μηχανικό και όλη η εργασία θα γίνει υπο την επίβλεψη του.

 

Θέλω να πάρω μία υπεύθυνη γνώμη από έναν έμπειρο μηχανικό που θα το αναλάβει:

- για τα υλικά και την υλοποίηση που έχει η υπάρχουσα προβληματική κατασκευή,

- για την αποξήλωση μόνο των σαθρών και ρηγματωμένων ή αν χρειάζεται ευρύτερη παρέμβαση και 

- για την αποκατάσταση, εαν δηλαδή θα γίνει με τον ίδιο τρόπο ή αν υπάρχουν άλλες λύσεις με διαφορετικά υλικά και τεχνικές  

 

Αν έχω καταλάβει σωστά, αυτό περίπου είναι και το νόημα των προτάσεων σας

Link to comment
Share on other sites

η ... φθορά ακουγόταν οτι οφειλόταν σε ρηγματώσεις μεταξύ υλικών όπως τούβλο πιθανός και πλάκα μπετόν.

Οι φωτογραφίες σας δείχνουν μπετονένιο φρύδι. Αν είστε κοντά σε θάλασσα ή περιβάλλον με ιδιαίτερη υγρασία, δεν αποκλείεται η γενικότερη φθορά. Δεν αποκλείεται η σημειακή βέβαια που μπορεί να είναι τοπική ή και να υπάρχουν 2-3 κομμάτια στην κατασκευή επίσης που να χρήζουν επισκευής.

Δεν είναι πολύ παλιά μια πολυκατοικία του 80, ούτε καινούρια βέβαια.

Σίγουρα χρειάζεται να απευθηνθείτε σε Πολιτικό Μηχανικό - σπάνίζουν οι Αρχιτέκτονες που γνωρίζουν, συνήθως οι παλιότεροι και οι διαβασμένοι και δεν θα απορρίψω ακόμα μερικές περιπτώσεις - ομως σας λεω. 1. σε Πολιτικό Μηχανικό, εκτιμά τη φθορά και την γενικότερη κατάσταση, θα έχετε κατόπιν μια εκτίμηση κόστους και επικινδυνότητας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους!

 

Επανέρχομαι στο θέμα, αφού πρώτα έχω την εκτίμηση από τρείς μηχανικούς ( συστημένους από διαφορετικούς ιδιοκτήτες ), που ήρθαν και έκαναν αυτοψία στην πολυκατοικία. Συμφωνούν και οι τρείς ότι πρόκειται για το φαινόμενο της ενανθράκωσης, που προκαλεί την αποκόλληση των σοβάδων.

 

Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο ταβάνι της πυλωτής και στα μπαλκόνια, τις μαρκίζες και κάτω από τα δοκάρια των μπαλκονιών σχεδόν σε όλους τους ορόφους. Υπάρχει οξείδωση (σκουριά) των οπλισμών του φέροντα οργανισμού και αστοχία τοπικά του σκυροδέματος και κατ' επέκτασιν των επιχρισμάτων.

 

Όλοι προτείνουν να γίνει καθαίρεση των προβληματικών επιχρισμάτων, αλλά εκεί που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι στον τρόπο αποκατάστασης των ζημιών και φυσικά στα υλικά και τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν.

 

Οπότε είμαι σε προβληματισμό και ψάχνω να βρώ ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση και τη μελλοντική προστασία στα μπετοσίδερα και επίσης τα πιό σύγχρονα και αποτελεσματικά υλικά. 

Link to comment
Share on other sites

....

 

Επανέρχομαι στο θέμα, αφού πρώτα έχω την εκτίμηση από τρείς μηχανικούς ( συστημένους από διαφορετικούς ιδιοκτήτες ), που ήρθαν και έκαναν αυτοψία στην πολυκατοικία. ....

....ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση και τη μελλοντική προστασία στα μπετοσίδερα και επίσης τα πιό σύγχρονα και αποτελεσματικά υλικά. 

Αφού καλέσατε που καλέσατε τρεις μηχανικούς και έχουν κάνει και οι τρεις αυτοψία στο ακίνητο σας ζητήστε να συνεννοηθούν οι ίδιοι μεταξύ τους για την βέλτιστη λύση.

Δεν υπάρχει λόγος να μη γνωρίζει ο ένας για τον άλλον (αν έτσι έχει συμβεί έως τώρα).

Link to comment
Share on other sites

Αφού καλέσατε που καλέσατε τρεις μηχανικούς και έχουν κάνει και οι τρεις αυτοψία στο ακίνητο σας ζητήστε να συνεννοηθούν οι ίδιοι μεταξύ τους για την βέλτιστη λύση.

Δεν υπάρχει λόγος να μη γνωρίζει ο ένας για τον άλλον (αν έτσι έχει συμβεί έως τώρα).

Οι μηχανικοί ήρθαν για εκτίμηση των ζημιών και κατάθεση προσφορών, προσκεκλημένοι απο διαφορετικούς ιδιοκτήτες ( όπως έχουν δικαίωμα από τον κανονισμό της πολυκατοικίας ).

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των προτάσεων τους από μη ειδικευμένους ανθρώπους, όπως είμαστε εμείς ( διαχειριστής και ιδιοκτήτες), ώστε να αποφασίσει η γενική συνέλευση. Δυστυχώς αυτή είναι η διαδικασία και από αυτή δημιουργούνται πολλές δυσκολίες.

Φυσικά και δεν κρύβουμε από κανέναν τίποτα. Δεν καταλαβαίνω όμως πως μπορούν να συνεννοηθούν οι μηχανικοί μεταξύ τους, απο τη στιγμή που θεωρητικά είναι ανταγωνιστές για την ανάλυψη του έργου.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κοροιδέψουμε ή να εκμεταλλευτούμε επιστήμονες και αν έχετε κάποια ιδέα ευχαρίστως να την ακούσω :smile:

 

Οι προτάσεις των τριών συναδέρφων ως προς την αποκατάσταση ποιες είναι και που διαφοροποιούνται ?

Θα σας μεταφέρω σε επόμενο post τις προτάσεις για να δούμε τις διαφοροποιήσεις...ευχαριστώ!

Edited by Green Dragon
Link to comment
Share on other sites

..Δεν καταλαβαίνω όμως πως μπορούν να συνεννοηθούν οι μηχανικοί μεταξύ τους, απο τη στιγμή που θεωρητικά είναι ανταγωνιστές για την ανάλυψη του έργου.

...

Συνεννόηση για την τεχνικά βέλτιστη λύση (μια από κοινού ανάλυση εργασιών επέμβαση) και ας σφαχτούν μετά για την εργολαβία…. 

 

Ως μη ειδικός εσύ (και η πολυκατοικία φυσικά) κάνεις το λάθος να θεωρείς «έργο» μόνο τους σοβάδες τα μεροκάματα κλπ που άπτονται ιδρώτα και υλικά.

 

Έργο είναι και η μελέτη.

Δεν έχετε (πρώτα απ όλα) μια από κοινού τελική μελέτη  εφαρμογής (η οποία λογικό να έχει ένα κόστος)  η οποία ως μπούσουλας θα σας προστατεύει και από την τελική ποιότητα εργασίας αλλά και το τελικό κόστος να μη ξεφύγει. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Έργο είναι και η μελέτη.

Δεν έχετε (πρώτα απ όλα) μια από κοινού τελική μελέτη εφαρμογής (η οποία λογικό να έχει ένα κόστος) η οποία ως μπούσουλας θα σας προστατεύει και από την τελική ποιότητα εργασίας αλλά και το τελικό κόστος να μη ξεφύγει.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Ρωτώντας όμως πας στην πόλη...

Κάτι αντίστοιχο με το ιατρικό συμβούλιο δηλ. :grin:

 

Μπορείς να μου πεις πως να το υλοποιήσω; και να πληρώσω φυσικά και το κόστος...

 

 

Οι προτάσεις των τριών συναδέρφων ως προς την αποκατάσταση ποιες είναι και που διαφοροποιούνται ?

1η πρόταση:

-
Τα σίδερα θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να τριφτούν σωστά με συρματόβουρτσα, να απομακρυνθούν οι βρωμιές και η σκουριά που μπορεί να έχει δημιουργηθεί και να πλυθούν πολύ καλά.

- Στη συνέχεια θα περαστούν με αντιδιαβρωτικό τσιμεντούχο 2 συστατικών της ....Χ

- Κατόπιν θα καλυφθούν πλήρως τα σίδερα με χοντρόκοκκο κονίαμα και λεπτόκοκκο κονίαμα της ....Χ

- Αφού
καλυφθούν πλήρως τα σίδερα, θα σοβατισθούν με σοβά ενισχυμένο με γαλάκτωμα ....Ψ

 

2η πρόταση:

- Τοπικές επισκευές και επιδιορθώσεις με αντιδιαβρωτική βαφή και επισκευαστικό τσιμεντοειδές ρητινούχο υλικό...

- Επικάλυψη με επισκευαστικό ινοπλισμένο σοβά και σοβά τελικής στρώσης.

 

3η πρόταση:

- Αποκατάσταση όλων των προβληματικών σημείων με χρήση ειδικών επισκευαστικών τσιμεντοειδών υλικών της εταιρίας ...Ω

 

αυτά.
Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

To ιδιο πραγμα λενε με αλλα λογια...δεν υπαρχει διαφοροποιηση ως προς τον τροπο αποκαταστασης. Μετρημενα κουκια ειναι...

 

Αυτο που αλλαζει ειναι τα χρησιμοποιουμενα ΥΛΙΚΑ....που και αυτο εξαρταται απο το ποιο εχει δουλεψει και εμπιστευεται ο καθε μηχανικος..

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούν και οι τρείς ότι πρόκειται για το φαινόμενο της ενανθράκωσης, που προκαλεί την αποκόλληση των σοβάδων.

 

 

 

Tσακαλια ειναι.

Που τους βρηκατε??

Να μου δωσεις το τηλεφωνο τους...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.