Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινητήριος ή θερμική ισχύς; (για διάφορα μηχανήματα ; )


zavi@tee.gr

Recommended Posts

Παρακαλώ τη βοήθειά σας-φώτα σας:

 

Σε studio παραγωγής ήχου-εικόνας το οποίο χρειάζεται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας (μάλλον θα πάρει απαλλακτικό),για τη ΜΠΕ απαιτούνται κατόψεις της εγκατάστασης,πάνω στις οποίες φαίνεται ο εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Πρέπει να περιληφθεί πίνακας ισχύος ανά συσκευή(κινητήριος,θερμική και συνολική)

Η ερώτησή μου είναι:πχ για woofer ποια είναι η κινητήριος ισχύς του?Αυτή που γράφει το ταμπελάκι του σε Watt ή αυτή που προκύπτει από αντιστάσεις και τάση?

 

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ένα woofer δεν έχει κινητήρια ισχύ. Κινητήρια ισχύ έχουν τα μηχανήματα και οι εξοπλισμοί που περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν κινητήριο μηχανισμό (κινητήρα, μοτέρ ή οτιδήποτε σχετικό). Εάν πρέπει να λάβεις υπόψη σου την ισχύ εξοπλισμού ήχου, χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος, μάλλον στην θερμική πρέπει να τα υπολογίσεις. Από την άλλη, μπορεί να μην υπολογίζεται πουθενά. Γι΄ αυτό ρώτα στην διεύθυνση ανάπτυξης να σου απαντήσουν αν θα το υπολογίσεις ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και τη γνώμη σου!

Κ εγώ συμφωνώ ότι ένα woofer δεν έχει κινητήριο ισχύ,παρ'όλα αυτά οι ελεγκτές στο Τμήμα περιβάλλοντος μου υπέδειξαν να αποτυπώσω όλες τις ηλεκτρονικές συσκεύες του studιο κ να δείξω την ισχύ τους ως κινητήριο...

Κ δεν μπορώ να καταλάβω εάν κινητήριος θεωρείται αυτή που γράφει το specification της κάθε συσκευής ή κάποια άλλη....

Ρώτησα κ αρκετούς μηχανολόγους,δύο ηλ/γους κ έναν ηλεκτρονικό κ δεν ξέρουν να μου απαντήσουν....

Θα το λύσω αλλιώς το θέμα...

Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα έστω και λίγους μήνες μετά! Επειδή έχω συμπληρώσει ερωτηματολόγιο και τεχνικό υπόμνημα, για studio ηχογραφήσεων, για εκσυγχρονισμό, η κινητήριος ισχύς είναι 0, για τους λόγους που λέει πιο πάνω ο foustdim.

Link to comment
Share on other sites

εγώ σε ένα αντίστοιχο θέμα που αντιμετώπισα όλα τα μηχανήματα ήχου (π.χ ηχεία, μίκτης κλπ) τα έβαλα στη θερμική ισχύ αφού όπως αναφέρθηκε κ παραπάνω κινητήρια υπάρχει μόνο σε περιπτώσεις μοτερ κλπ. εμένα πάντως η διεύθυνση προστασίας περιβάλλοντος μου έδωσε απαλλακτικό αφού δεν είναι καταχωρημένη η συγκεκριμένη δραστηριότητα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σε όλους

Έχω αναλάβει την έκδοση άδειας ενός μηχανουργείου αυτοκινήτων - ρεκτιφιέ. Μέσα σε όλα τα παραγωγικά μηχανήματα που έχει υπάρχει και ένα κομφλέρ (συμπιεστής) 5,50Ηp και ένας μικρός καυστήρας για τη θέρμανση του χώρου. Έχουμε μια διαφωνία για τον αν η ισχύς του κομφλέρ θα μπει ως θερμική ισχύς ή ως κινητήρια. όσο για τον καυστήρα τον έχω βάλει στα μηχανήματα που δεν υμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Κάποια βοήθεια για το είδος της ισχύος?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Το μοτέρ του κομφλέρ μπαίνει σίγουρα στην κινητήρια ισχύ.

Για ποιό λόγο θα το έβαζε κανείς στην θερμική;

 

Και ο καυστήρας φυσικά στην θερμική, άσχετα αν δεν συμμετέχει στην παραγωγή. Στην εγκατεστημένη ισχύ δεν μετράει μόνο η ισχύς που συμμετέχει στην παραγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,

1. Στην ισχύ (θερμική ή κινητήρια) συμπεριλαμβάνονται μόνο τα μηχανήματα που συμμετέχουν στην παραγωγή. Εξάλλου, στο ερωτηματολόγιο του Ν. 3325/2005, ξεχωρίζονται τα μηχανήματα που σχετίζονται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία από τα μηχανήματα προστασίας περιβάλλοντος και από τα μηχανήματα που δεν σχετίζονται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία (π.χ. πυρόσβεσης, εξυπηρέτησης κτιρίων, κ.α.). Αυτές τις κατηγορίες δεν τις συμπεριλαμβάνεις στη συνολική εγκατεστημένη ισχύ. Έτσι, ο καυστήρας για τη θέρμανση των χώρων δεν υπολογίζεται.

2. Στη θερμική ισχύ δεν προσμετρούνται μηχανήματα που καταναλώνουν υγρά ή αέρια καύσιμα (πετρέλαιο, υγραέριο, φυσικό αέριο, κ.α.), παρά μόνο όσα καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, ακόμη και αν ο καυστήρας χρησιμοποιούνταν στην παραγωγική διαδικασία και όχι για θέρμανση των χώρων, δεν θα προσμετρούνταν στη θερμική ισχύ εφόσον οι καυστήρες καταναλώνουν καύσιμα και όχι ηλεκτρική ενέργεια.

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.