Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες επιβολές κυρώσεων σε 4 ενεργειακούς επιθεωρητές


Engineer

Recommended Posts

 Οκέη, να του δικαιολογήσουμε όλα τ άλλα. Μπορεί να έγραψε λάθος το ΚΑΕΚ, μπορεί να έκανε ένα λάθος υπολογισμό και να έβαλε καλύτερα δεδομένα και να επηρέασαν την ενεργειακή κατάταξη ,να δεχτουμε οτι και μπορεί να μην γνώριζε οτι απαγορεύευται να βγάλει ΠΕΑ σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του αλλά να βγάλει ΠΕΑ σε ημιτελές κτήριο αυτό είναι πραγματικά απίστευτο  !!! :D

 

Δε νομίζω να σου επιβάλλουν πρόστιμο και αφαίρεση άδειας για έναν ΚΑΕΚ ή ένα μόνο στοιχείο, θα έκαναν λάθη σε πολλά στοιχεία πράγμα που σημαίνει οτι κατά 99.9% το έκαναν ή επίτηδες ή δεν πρέπει να είναι Εν.Επ γιατί δεν ξέρουν καλά την δουλειά τους.

Τώρα και κατά λάθος αν γράψεις λανθασμένα κάποια τιμή και σου βγαίνει το κτίριο Α/Α+ και είναι π.χ του 80 και χωρίς μόνωση ε κάτι θα πρέπει να σε προβληματίσει στο ΠΕΑ σου και να κάνεις επανέλεγχο πριν πατήσεις το ΟΚ για την οριστική έκδοσή του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 Συμφωνώ φίλε Γιώργο, γι αυτό καλό θα ήταν να μας έλεγε η ΕΥΕΠΕΝ όταν καμπανιάζει για ανακριβή στοιχεία , ποιά είναι αυτά ? γράφει πχ αλλα αντ'αλλων τα τετραγωνικά μέτρα ; βάζει διαστάσεις εξωτερικών τοίχων ότι να ναι ; αυτό που λέμε με το μάτι..Και πώς διαπιστώνεται τελικά ? Δλδ έχουν το xml του επιθεωρήτη που αναφέρει εναν τοίχο βορεινό πχ 6,50 μέτρα και πάνε μετά επι τόπου στο κτήριο και βλέπουν ότι είναι 8,50 μέτρα ? Πώς γίνεται η διαδικασία ?

Όπως και να έχει νομίζω ότι σίγουρα γίνεται έλεγχος στα ΠΕΑ που βγένουν Β και πάνω..Δεν είναι και πολλά . Εκεί πρέπει να βαράει κόκκινο και λογικά ελέγχουν να δούνε τι γίνεται. 

Edited by gianni_k
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά για πιο λόγο θέλετε να μάθετε με τόσες λεπτομέρειες τα ανακριβή στοιχεία? Δηλαδή να βγάλει ανακοίνωση η ΕΥΕΠΕΝ και να πει ακριβώς με ποιο τρόπο κάνει ελέγχους? Ακυρώνει τον ρόλο της αυτομάτως. Την ΕΥΕΠΕΝ ούτε ο ΚΑΕΚ θα την ενοχλήσει, ούτε ο σκιασμός από πλευρικά εμπόδια στο 0,50 x 0,50 παράθυρο του μπάνιου, που πάνω στη φούρια μας τον γράψαμε λάθος. Το τι επηρεάζει την ενεργειακή κλάση ενός κτιρίου γνωρίζουμε όλοι και αυτό ενδιαφέρει και την ΕΥΕΠΕΝ.

Τέσσερις σελίδες πάλι κράζουμε κάποιους ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κάποιοι δεν γουστάρουν ελέγχους. Αυτό όμως είναι δικό τους πρόβλημα γιατί γνωρίζουμε ότι όταν κάνουμε ένα ΠΕΑ, υπάρχει η πιθανότητα να δεχθούμε έλεγχο. Άμα ενοχλεί κάποιους αυτό ας μην αναλαμβάνουν. Μακάρι να πυκνώσουν οι έλεγχοι.  

Edited by TomA
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Τέσσερις σελίδες πάλι κράζουμε κάποιους ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

 

Αυτό θέλουμε να διαπιστώσουμε φίλε TomA, αν κάνουν σωστά την δουλεία τους. Είμαι υπέρ της απόλυτης διαφάνειας. Γράψε αναλυτικά το σκεπτικό του καμπανιάσματος και των λαθών που έκανε ο καμπανιασμένος συνάδελφος. Δεν νομίζω οτί είναι παράλογο αυτό

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρά; Τοτε οσο εύκολος ειναι ενας έλεγχος απο το γραφείο τοσο εύκολο ειναι και ενα ΠΕΑ απο το γραφείο...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ο έλεγχος να γίνεται από το γραφείο.... στο γραφείο χτυπάει το καμπανάκι......

Link to comment
Share on other sites

Σωστά αλλα για να δεις αν ενα διαμέρισμα εχει 2-3 τοίχους παραπάνω η παρακάτω και σε τι διαστάσεις πρεπει να πας να το δεις

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε...μια χαρά έλεγχος γίνεται σε ΠΕΑ και από το γραφείο. Και να λοίπουν τοίχοι δεν θα παίξει ρόλο. Γιατί απλά το ΠΕΑ είναι συγκριτικό με το ΚΑ και επομένως ο λόγος θα παραμένει ίδιος ή σχεδόν ίδιος. 

 

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί να βρει κάποιος. Συστήματα αυτοματισμών Α, U τοίχων...0,20, μονάδες σε όλους τους συνελεστές στα μηχανολογικά και πολλά άλλα. 

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα ένας μηχανικός δεν θα κάνει ποτέ χοντράδες...ούτε θα βάλει u 0,0001 ούτε 20. Ξέρει πάνω κάτω που παίζουν. Το ίδιο και στα υπόλοιπα. Αν πχ εγώ έβλεπα σε βοηθητικά συστήματα μια τρελά μεγάλη τιμή, θα έλεγα μπερδεύτηκε με τα w και kw ή έκανε λάθος...Ούτε μπορεί να ξέρει το κτήριο σου αν έχει μόνωση ή όχι και πήρες ή δεν πήρες τους ανάλογους συντελεστές. 

Δεν ξέρω, από το γραφείο μπορείς να βρεις λάθη αλλά όχι δόλο.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.