Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βιβλίο ελέγχου συντήρησης και καλής λειτουργίας των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας - Πυροσβεστική


redprag

Recommended Posts

Είμαι Μηχανικός Περιβάλλοντος, μπορώ να υπογράψω στο βιβλίο ελέγχου ότι έκανα ετήσιο έλεγχο των μέσων του ξενοδοχείου μου;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για το σκοπό αυτό, επιβάλλεται τουλάχιστον μία (1) φορά κατ’ έτος και σε κάθε περίπτωση κατά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευ− αστή και της ισχύουσας νομοθεσίας, ο προδιαγραφόμενος έλεγχος και συντήρηση των μέσων ενεργητικής πυρο− προστασίας από άτομο που έχει τα απαραίτητα από το νόμο προσόντα και ενημερώνει ενυπόγραφα το τηρούμενο από την επιχείρηση − εγκατάσταση, Βιβλίο Ελέγχου και Συντήρησης των Μέσων Ενεργητικής Πυροπροστασίας.

 

http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c209788/doc.file/12-2012_el_GR.pdf

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, το έχω δει αυτό και έδωσα σήμερα τους πυροσβεστήρες για αναγόμωση,κλπ σε εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά.

 

Τα υπόλοιπα στο βιβλίο να τα υπογράψω; Ποια είναι τα απαραίτητα από το νόμο προσόντα; Τα καλύπτει το πτυχίο μου; Εγώ θεωρώ ότι οι γνώσεις μου τα καλύπτουν, θα είμαι όμως εντάξει απέναντι στο νόμο;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρεις ιδιοκτήτης ξενοδοχείου (χωρις περισσότερα στοιχεία), θεωρώ πως έχεις δικαίωμα υπογραφης του βιβλίου, αρκεί να έχει ΑΠΛΑ συστηματα ενεργητικής πυροπροστασίας. 

 

Αν μας πεις περισσότερα στοιχεία ....οπως συνολική επιφάνεια, όροφοι, συστήματα που υπάρχουν στο ξενοδοχείο και απαιτούνται απο την εγκεκριμένη μελέτη, κλπ., ίσως σου δώσουμε πιο ακριβή απάντηση !

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή παίζει να το υπογράφω σαν ιδιοκτήτης και όχι με την ιδιότητα του Μηχανικού;

 

Συνολική επιφάνεια: 1600 τετραγωνικά.

Όροφοι: υπόγειο, ισόγειο, πρώτος

Συστήματα όπως μελετήθηκαν από τον Μηχανολόγο και τοποθετήθηκαν:

Φορητοί πυροσβεστήρες, σταθμοί εργαλείων, σταθμοί με μάνικες, ανιχνευτές αερίου με αυτόματη διακοπή της παροχής του και αυτόματος πυροσβεστήρας bonpet στην κουζίνα, αισθητήρες πυρκαγιάς που ενεργοποιούν δύο 40λιτρους στις δεξαμενές πετρελαίου, δεξαμενή νερού τσιμεντένια που συνδέεται με sprinkles σε υπόγεια αίθουσα συνεδριάσεων, ανιχνευτές καπνού παντού.

 

Είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του ξενοδοχείου.

 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω πως κανένας δεν θέλει να πετάει τα λεφτά του όταν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του.Το ερώτημα είναι αν μπορείς όντως να ελέγξεις & να είσαι σίγουρος ότι λειτουργούν χωρίς πρόβλημα το συστ.τοπ.εφαρμογής στην κουζίνα,το σύστημα πυρανίχνευσης,το μόνιμο υδροδοτικό,το σύστημα καταιονισμού κλπ .

 

Αν δεν είσαι σίγουρος πως μπορείς όντως να ελέγξεις την λειτουργικότητα των παραπάνω,θα σου πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη να απευθυνθείς είτε σ'αυτόν που έκανε τις εγκαταστάσεις είτε σε άλλο μηχανικό που ασχολείται με το αντικείμενο  & μπορεί να τα ελέγξει.Πόσο μάλλον όταν είναι δικός σου ο χώρος.

 

Στη θέση σου αν δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος,θα έδινα κάποια χρήματα παραπάνω σε εξειδικευμένο άτομο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.(αρκεί την ώρα εκείνη να είσαι από πάνω και να δεις ότι όντως τα ελέγχει κ δεν πετάει απλά την τζίφρα του,πληρώνεται κ φεύγει)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θα κάνω στην πράξη είναι ότι πχ θα αποσυνδέω τον πυροσβεστήρα και θα βάζω τον ηλεκτρολόγο να βλέπει αν πηγαίνει ρεύμα από τον αισθητήρα μέχρι εκεί. Θα βάλω τον υδραυλικό να μετρήσει πιέσεις μέχρι τα sprinkles όπως κάναμε και κατά την πρώτη εγκατάσταση. Έχω ήδη δώσει τους φορητούς για αναγόμωση. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε θα μου φέρει και spray για να ελέγξουμε τους ανιχνευτές καπνού. 

 

Θα βρω τρόπο πιστεύω να τα τσεκάρω όλα με την βοήθεια αυτών των δύο και ας μην το έχω ξανακάνει.

 

Το θέμα είναι αν το δέχεται η πυροσβεστική να υπογράψω. Δεν βλέπω να ξεκαθαρίζει η νομοθεσία κάπου αν μπορώ ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Αν όμως και εκείνοι δεν είναι σίγουροι θα πουν ότι όχι δεν γίνεται. Έτσι δεν πάει;

 

Ενώ αν εγώ ξέρω ότι γίνεται θα το προσπεράσουν απλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.