Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΕΟΠΠΥ δεν θα πληρώνει πλεόν συμμετοχή σε ιδιωτικές κλινικές


Julius Caesar

Recommended Posts

δεν θα διαφωνήσω......αλλά θα πρέπει με τα λεφτά που στον ιδιωτικό τομέα έχω ΛΟΥΞ ΠΑΡΟΧΕΣ....

με τα ίδια λεφτά να έχω ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ και στον ΔΗΜΟΣΙΟ....και άντε επειδή είναι και η κοινωνική πολιτική που καλά γίνεται μέχρι και ένα -25% σε ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.....

  Πλην όμως αυτός ο ισχυρός δημόσιος τομέας εκτροχίασε τις δημόσιες δαπάνες . Φθασαμε να έχουμε διπλασια κατά κεφαλή δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΒΕΛΓΙΟ.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Πλην όμως αυτός ο ισχυρός δημόσιος τομέας εκτροχίασε τις δημόσιες δαπάνες . Φθασαμε να έχουμε διπλασια κατά κεφαλή δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΒΕΛΓΙΟ.  

 

από ΠΟΥ θέλεις να αρχίσω?

 

1. ότι οι έλληνες δεν εμπιστεύονται  τα γενόσημα που είναι πιστοποιημένα με κανονισμούς Ε.Ε και οι ελληνικές επιχειρήσεις τα κάνουν εξαγωγή αλλά οι ελληνες ΟΧΙ........μπροστά ήμουν να ακούω να ζητάνε από τον πατερα μου γιατρέ το ΞΕΝΟ  ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ 8-)  μα το ίδιο έιναι...ΟΧΙ ΤΟ ΞΕΝΟ......εδώ όταν άλλαζαν οι συσκευασίες χρώμα  κάνανε παράπονα ότι τους έγραψε ΑΛΛΟ :shock:

2. ότι δεν υπάρχει ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ υλικών και δεν υπάρχει ΣΥΓΚΡΙΣΗ με Μ.Ο  τιμής Ε.Ε ?

3. ότι υπάρχουν αξονικοί που ΣΑΠΙΖΟΥΝ  και χωρίς χειριστές....και σε στέλνουν με τρόπο στον ιδιώτη για την μίζα?

4. ότι για να κάνουν σύστημα που να διαχωρίζει τα κατάλοιπα από τις ακτινογραφίες που ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ γιατί είναι από υλικά προς πώληση στο εξωτερικό πέρασαν ΑΙΩΝΕΣ και δεν είναι ακόμα παντού

5. ότι φτάσαμε να έχουμε  διοικητικό προσωπικό περισσότερο από ιατρούς και νοσηλευτές?  κάτι σαν το prime minister σειρά αγγλική που κλείνει ένα  ''νοσοκομείο που δεν είχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ιατρό και νοσοκόμο'' :mrgreen:

6. ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ήρθε στην ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟ 2010+  και  με ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΕΣ.......αν ξέρω το αμκα  σου απο 1 εξέταση  μπορώ να γράφω εξετάσεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ....χρέωνε  αιματολογικές διάφορες

7. ότι η αύξηση των τιμών των φαρμάκων γινόταν ΜΟΝΟ ΑΠΌ ΥΠΟΥΡΓΟ και κάθε υπουργος υγείας ΑΥΞΑΝΕ τις τιμές των φαρμάκων? ...αρχικά είχαμε τα πιο φθηνά στην ΕΥΡΩΠΗ.....κάποια στιγμή και καλά οτι θα έφευγαν (μα πως ηταν τόσα χρόνια??) το έκαναν με την ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ της ευρωπης.....μετά με τον Μ.Ο των 3 πιο φθηνών της ευρώπης......μετά σταμάτησαν οι δικαιολογιές και υπήρχε ΣΕΡΙ ΑΥΞΗΣΕΩΝ.....

8 καλά το παρτυ με τις επιστροφές και τα εικονικά  και τις παροχές αναπηρίας  δεν το συζητώ.....ούτε τι ποσό χρώθηκε το δημόσιο για αναπηρικά αμαξίδια...

τόσοι ανάπηροι ως ποσοστό ούτε στην γερμανία μετά τον β παγκόσμιο

 

 

άσε σωτήρη αλλά είπαμε όλα αυτά το ΠΑΛΙΟΜΝΗΜΟΝΙΟ :shock:

Edited by akius
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Exω μαι καλή γνώση (θεωρώ ) ενός τμήματος από το συγκεκριμένο αυτόν χώρο. Παλαιότερα είχα απασχοληθεί , επαγγελματικά , σε επιχειρήσεις προμηθεύτριες του δημοσίου , σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό .

Link to comment
Share on other sites

Εχω ιδιωτική ασφάλιση από έφηβος, σήμερα είμαι 40. Πληρώνω 2000 το χρόνο για πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη, την οποία έχω μάλιστα χρησιμοποιήσει αρκετές φορές. Έχετε υπόψη σας όμως ότι δεν είναι πανάκεια. Μερικά σημεία:

 

- Αν έχετε χρόνιο πρόβλημα υγείας και δεν έχετε ασφαλιστεί ακόμη, μάλλον δεν θα δεχτούν να σας ασφαλίσουν ή θα δεχτούν με εξαιρέσεις για το πρόβλημά σας.

- Αν αποκτήσετε χρόνιο πρόβλημα ενώ είστε ασφαλισμένοι, θα συνεχίσουν να σας καλύπτουν, αλλά δεν θα συμφέρει πλέον ή θα είναι και αδύνατο να αλλάξετε εταιρεία, αν σας δυσαρεστήσει αυτή με την οποία συνεργάζεστε. Αν νομίζετε ότι δεν θα αρρωστήσετε, think again.

- Η εταιρεία στην οποία είμαι ασφαλισμένος, κάνει εν μέσω κρίσης 10% αύξηση το χρόνο σταθερά επί σειρά ετών σε όλους τους ασφαλισμένους. Και για το 2015 10% αύξηση έκανε. Της έχουν επιβληθεί και πρόστιμα αλλά πέρα βρέχει. Δεν είναι εξαίρεση αλλά μάλλον ο κανόνας. Είναι μια από αυτές που αναφέρονται στα παρακάτω άρθρα, και δεν είναι ελληνική.

 

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=434977

http://www.protothema.gr/economy/article/368379/kabana-se-pede-asfalistikes-etaireies-gia-authairetes-auxiseis-asfalistron/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

συν το ότι δεν καλύπτονται γενετικά προβλήματα, γέννες και προβλήματα τοκετού, νεογνα κλπ κλπ

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Οι ιδιωτικές ασφάλειες κάνουν οικονομοτεχνικές μελέτες για να υπολογίσουν τα ασφάλιστρα.

Όταν κάνανε οι περισσότεροι ιδιωτική ασφάλεια, σχεδόν όλοι ήταν ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι ή ελ.επ. και επιπλέον το ταμείο κάλυπτε τις περισσότερες δαπάνες και η ιδιωτική ασφάλεια κάλυπτε την διαφορά. Για να φαίνεται πιο "βαρβάτη" η ιδιωτική ασφάλεια, αναλάμβανε να σου πληρώσει τα έξοδα και μετά χωρίς να σε ενοχλήσει έπαιρνε από την υποχρεωτική σου ασφάλεια την συμμετοχή.

 

Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.

1. Δεν είναι όλοι ασφαλισμένοι σε υποχρεωτικό φορέα (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ, κτλ).

2. Δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ πλέον την συμμετοχή σε ιδιωτικές κλινικές, όπως λέει και αυτό το θέμα.

 

Συνεπώς, από την στιγμή που στους όρους της ασφάλισης προβλέπεται να μπορείς να πας σε ιδιωτικές κλινικές η ιδιωτική ασφάλεια πρέπει πλέον να καλύψει το 100% της δαπάνης, άρα πρέπει να καλύψει από κάπου το έλλειμμα.

Εκτιμώ πως όλες οι ιδιωτικές ασφάλειες είτε θα γίνουν πανάκριβες είτε θα πτωχεύσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβα για πιο λογο να ακριβυνουν αν αυτοι που δεν εχουν υποχρεωτικη δημοσια ασφαλιση επρεπε να ειχαν φροντισει να ειχαν 100% ιδιωτικη.Ισα ισα με αυτο το μετρο οι ιδιωτικες εχουν τα εξης:

η πλεον μεγαλυτερη πελατεια με 100% καλυψη.

η λιγοτερη αφου οσοι δεν ειναι διαθετημενοι να πληρωνουν εις διπλουν να αποχωρησουν..

 

 

Για μενα παντως το σωστοτερο μετρο θα ηταν μια συνεργασια μεταξυ ιδιωτη-δημοσιου  ωστε ολοι να ειναι ευχαριστημενοι.Ουτε το κρατος να χανει,οι ιδιωτικες κλινικες να δουλευουν,οι ασφλιστικες να συμπληρωνουν την δημοσια ασφαλιση και εννοειται ο ασφαλισμενος να δικαιουται αυτα που επιτελους πληρωνει.

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα μιλήσω λίγο παρελθοντολογικά , γιατί τα πράγματα έχουν πάντα μιά συνέχεια . Μέχρι το 1981 που ήρθε ο ολετήρας της πατρίδας ΑΓΠ , υπήρχαν πέραν των κρατικών νοσοκομείων και πολλές μικρές ιδιωτικές κλινικές , συνήθως από συνεταιρισμούς ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων , οι οποίες σε βελτιωμένο περιβάλλον από τα τετράκλινα και εξάκλινα των νοσοκομείων , σε μονόκλινα μέχρι τρίκλινα , έκαναν πολλές απλές μέχρι μέτριες θεραπείες , κυρίως χειρουργικές , ΩΡΛ και παθολογικές . Οι τιμές , λόγω του πλήθους και του ανταγωνισμού που υπήρχε , ήταν πολύ λογικές γιά τα δεδομένα της εποχής και βέβαια ήταν πάντα συμβεβλημένες με όλα τα ταμεία .

 

Το 81 ο ολετήρας με διάφορους όρους , όπως την απαγόρευση διαδοχής των μετόχων και άλλους , οδήγησε τις πολλές μικρές κλινικές στο κλείσιμο και έμειναν μόνο τα θηρία που όλοι γνωρίζουμε , που προφανώς λόγω μεγέθους θα μπορούσαν να δίνουν και τις ανάλογες μίζες στα γνωστά λαμόγια που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια .

Υπάρχουν και ελάχιστες μεσαίου μεγέθους συμβεβλημένες κλινικές που ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός γιά τον όγκο των ασθενών που τις χρειάζονται .

Ετσι πήγαμε στην επιλογή , είτε νοσοκομείο με τα προβλήματα του , είτε σε κυριλέ ιδιωτικό με ακριβές ιδιωτικές ασφάλειες που χάνουν το πλεονέκτημα τους , αν αρρωστήσεις , η δεν σε ασφαλίζουν αν πάσχεις από κάτι εκ γενετής , γιατί έχουν τον ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ όρο , ότι δεν πληρώνεσαι γιά κάτι που μπορεί να προκύψει άμεσα η ΕΜΜΕΣΑ από την πάθηση που έχεις . Δυστυχώς το ΕΜΜΕΣΑ είναι τόσο αόριστο που μπορεί να χρειαστεί δικαστήριο και πραγματογνώμονες γιά να ξεκαθαριστεί , αλλά μέχρι τότε πρακτικά ΔΕΝ έχεις ασφάλιση .

 

Η μόνη λύση θα είναι ο συνδυασμός κρατικών και μη νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κρατικών και κλαδικών η εταιρικών ασφαλίσεων . Στο εξωτερικό που το 90 % του κόσμου είναι υπάλληλοι , ο θεσμός της ομαδικής ασφάλισης , είναι η λύση με το χαμηλότερο κόστος και ρίσκο γιά όλους . Στην Ελλάδα που οι μισοί είναι ΕΕ και έμποροι , υπάρχει θέμα  . Βέβαια ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ , ουσιαστικά είναι κλαδικά ταμεία , αλλά τα λεφτά τους , τα έφαγε διαχρονικά το κράτος .

 

Το ασφαλιστικό δεν είναι καθόλου απλό θέμα και δυστυχώς και γιά το εξωτερικό δεν είναι τόσο καλύτερα τα πράγματα γιά τους άτυχους της ζωής .

Edited by BAS
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

η  ιδιωτικη  ασφαλεια  που  εχεις  akius    εχει  και  ετήσιες  αυξησεις  κατά  ελάχιστον  3-5  %  τον  χρονο

αν  κανεις  μια  αναγωγη  σε  βαθος  30-50   ετιας   θα  δεις  τοτε  ποσο  θα  πληρωνεις  και  όχι  τωρα  .

επιπλέον  η  ασφαλιση  είναι  ισοβεια   οσο  πληρωνεις  , 

επιπλέον  τα  χρηματα  που  πληρωνεις  πιθανότατα  δεν  πηγαινουν  σε  συνταξιοδοτικο  πρόγραμμα  ,  

αλλα  καίγονται   και  μπαινουν  στα  συρταρια   των  ασφαλιστικων  εταιρειεων   χωρις  να  αναγνωριζουν  χρονια  υπηρεσίας 

επισης  αν  δεν  πληρωσεις  ένα  εξαμηνο  η  δυο  καίγεσαι  και   μετα  δεν  σου  αναγνωριζουν  τα  προηγουμενα  χρονια 

χωρια  που  μεχρι  1500  ευρω  τα  βαζεις  εσυ  cash    ,  δεν  είναι  μονόδρομος  η  ιδιωτικη  ασφαλεια   όπως  αναφέρεται 

Edited by loser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.