Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούνται τα ΤΕΙ και συγχωνεύονται με τα ΑΕΙ


chrisven

Recommended Posts

Το θα γίνει με τους πτυχιούχους των ΤΕΙ που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα αν καταργηθούν τα ΤΕΙ;

αχαχαχαχα    καλό ε; τι εννοείς βρε συνάδελφε και τι δεν καταλαβαίνεις; τίποτα δε θα γίνει. ένας από τους λόγους που το κάνουν, είναι ότι πλέον το πρόβλημα με τα ΕΔ είναι άλυτο και επομένως μια χαρά τους βολεύει. εδώ δεν έκαναν τπτ όσο υπήρχαν τα ΤΕΙ, περιμένεις να κάνουν κάτι όταν τα καταργήσουν;; Ουσιαστικά η πρόταση του ΤΕΕ θα εφαρμοστεί, δηλαδή στην πράξη οι ΤΕ θα συνεχίσουν στο θολό τοπίο, εως ότου εξαφανιστεί και ο τελευταίος... Είναι ξεκάθαρος άλλωστε ο στόχος για μείωση του αριθμού των μηχανικών. Φυσικά αυτό δε λύνει το πρόβλημα με τη σάρα και τη μάρα αμφιβόλου προέλευσης εξωτερικού.. αλλά αυτό μπορούν... αυτό κάνουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι, θα "σκοντάψουν" και δεν θα προλάβουν να το υλοποιήσουν.....

Link to comment
Share on other sites

Τί νόημα έχουν όλα αυτά?

Ουσιαστικά όλα είναι μαγαζάκια των καθηγητών....

Τα χρήματα που πληρώνουν τα καημένα τα παιδιά για τα μεταπτυχιακά τους τα μοιράζονται μεταξύ τους οι καθηγητές επιπλέον του μισθού τους....

Δεν πάνε φυσικά στην έρευνα  και στα ιδρύματα ...είτε αυτά είναι ΤΕΙ είτε ΑΕΙ.

Άσε που βολεύονται σε αυτά ολόκληρες οικογένειες για να κααααααθονται.

Και βέβαια μιλάμε για καθηγητές .....υψηλοτάτου επιπέδου...... του τύπου Βαρουφάκη με 46 citations όλο και όλο !!!

 http://65.54.113.26/Author/3785721/yanis-varoufakis

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

κάπου είχα βρει ένα  λινκ  που αναφέρει τη βαθμολογία των δημοσιέυσεών σου και ποσες φορές γίνεται αναφορά σε αυτές και ποιες  έχουν την αντίστοιχη βαρύτητα...

 

μην ξανανοίξουμε την κουβέντα ότι υπάρχουν έντυπα που δημοσιεύουν τα πάντα

Link to comment
Share on other sites

καλό ε; τι εννοείς βρε συνάδελφε και τι δεν καταλαβαίνεις; τίποτα δε θα γίνει. ένας από τους λόγους που το κάνουν, είναι ότι πλέον το πρόβλημα με τα ΕΔ είναι άλυτο και επομένως μια χαρά τους βολεύει. εδώ δεν έκαναν τπτ όσο υπήρχαν τα ΤΕΙ, περιμένεις να κάνουν κάτι όταν τα καταργήσουν;; Ουσιαστικά η πρόταση του ΤΕΕ θα εφαρμοστεί, δηλαδή στην πράξη οι ΤΕ θα συνεχίσουν στο θολό τοπίο, εως ότου εξαφανιστεί και ο τελευταίος... Είναι ξεκάθαρος άλλωστε ο στόχος για μείωση του αριθμού των μηχανικών. Φυσικά αυτό δε λύνει το πρόβλημα με τη σάρα και τη μάρα αμφιβόλου προέλευσης εξωτερικού.. αλλά αυτό μπορούν... αυτό κάνουν.

 

Πάντως όλα γίνονται για τους καθηγητές. Μετά από 30 χρόνια λήθαργο,άρχισαν να πιέζουν,μόνο και μόνο γιατί τα ΤΕΙ δεν έχουν φράγκο (μετά το κούρεμα) και δεν μπορούν να βρουν μόνα τους οικονομικούς πόρους για να συντηρηθούν. Μετά είναι και η σαφής μείωση σπουδαστών,που λόγω οικονομικής κρίσης και της κατεστραμμένης αγοράς εργασίας δεν προτιμούν τμήματα χωρίς ΕΔ. Επομένως ο συμβιβασμός γίνεται για τους ακαδημαϊκούς και όχι για τους αποφοίτους.

 

Θα συμφωνήσω με τον Allobar.

 

Βέβαια η πιο εύστοχη ερώτηση είναι η παρακάτω:

 

Τα πανεπιστήμια που κοπηκαν στις αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ θα γίνουν ΙΕΚ?

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να μηδενίσω τον πανεπιστημιακό χώρο καθώς υπάρχει παρά αυτήν την ισοπέδωση, την οικογενειοκρατία και την ρεμούλα αξιόλογο προσωπικό (που δυστυχώς όμως είναι χαμηλόβαθμο αφού άλλοι είναι  τα αφεντικά), θα ήθελα να επισημάνω ότι οι αναφορές επί του ερευνητικού έργου δεν είναι πάντα κανόνας για την αξιολόγηση. Όταν κάνει αναφορά ο ένας καθηγητής στον άλλον επανειλημμένα αυτό θεωρείται ερευνητική επιτυχία ας πούμε; Για μένα ο δείκτης αξιολόγησης ενος πανεπιστημίου είναι η απορρόφηση στην αγορά. Και με τα δεδομένα της χώρας μάλλον δεν πάνε καλά τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Link to comment
Share on other sites

Για μένα ο δείκτης αξιολόγησης ενος πανεπιστημίου είναι η απορρόφηση στην αγορά. Και με τα δεδομένα της χώρας μάλλον δεν πάνε καλά τα ελληνικά πανεπιστήμια.

 

Αφού δεν υπάρχει αγορά. Ό,τι υπήρχε κατέρρευσε λόγω κρίσης. Πώς να υπάρχει απορρόφηση;

 

Αυτό που λες ισχύει μόνο σε αναπτυσσόμενες οικονομίες που οι επιχειρήσεις αναζητούν ικανά στελέχη για να επενδύσουν σε αυτά και όχι σε χώρες που μαστίζονται από ύφεση και ανεργία.

Edited by JasonK
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και τι είναι η αγορά; Ένας ουδέτερος εξωγήινος παράγοντας;; Εμείς είμαστε η αγορά! Και τα Πανεπιστήμια πήραν πολλές κρατικές επιδοτήσεις που έπρεπε τώρα να μας αποδίδουν, να έχουμε υποδομές υλικοπνευματικές και να δημιουργούν επενδυτικό ενδιαφέρον. Αντί αυτού έγιναν βίλλες και αυτοκίνητα για τους κρατικοδίαιτους.. Για τα χρήματα αυτά που πήγαν στον κουβά πρέπει να απολογηθούν! 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

dzois1985

 

εγώ  αλλού πρέπει να σπούδασα και όχι ελλάδα  γιατί θυμάμαι 2 απλά παραδείγματα....

1. γραφείο διασύνδεσης να βρίσκουμε δουλειά  αφού τελειώσουμε (δεν έχουμε όλοι έτοιμα γραφεία να μας περιμένουν) κια απεξω καθημερινά τα ΕΑΚ  να κάνουν διαδηλώσεις για κατάργηση της δωρεάν παιδείας και του θεσμού της εκπαίδευσης...

2.  μια από τα ίδια όταν είχε συζητηθεί οι διπλωματικές μας και τα ερευνητικά να γίνονται με κάποια χορηγία από επιχειρήσεις η να υπάρχει κάποια κατεύθυνση......πάλι για την εμπορευματοποίηση μίλαγαν....

 

ότι 2-3  ''αρχηγίσκων '' των ΕΑΚ  οι πατέρες τους είχαν κατασκευαστικές δημοσίων έργων και απόσο μαθαίνω δεν πλήρωναν 10 χρόνια ασφαλιστικές εισφορές είναι παράπλευρες απώλειες

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.