Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προκαταβολή φόρου μόνο στα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα


Engineer

Recommended Posts

Προκαταβολή φόρου 55% θα επιβάλλεται μόνο στα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με απόφαση που θα εκδώσει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και στην οποία θα ξεκαθαρίζει ότι εφεξής εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή ενοίκια δεν θα επιβαρύνονται με τη σχετική προκαταβολή.

 

Σημειώνεται πως ο παλαιός Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προέβλεπε ότι εάν τα εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα, επιχειρηματική δραστηριότητα ή μισθώματα ήταν μεγαλύτερα από τα εισοδήματα από μισθό ή σύνταξη, ο φορολογούμενος είχε υποχρέωση προκαταβολής 55% για το σύνολο του φόρου που του αναλογούσε.

 

Ωστόσο, με τις νέες φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2014, η προκαταβολή φόρου δεν θα αγγίζει σε καμία περίπτωση πραγματικά εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή ενοίκια, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε φορολογουμένους με εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα να μειώσουν το ύψος της προκαταβολής στην περίπτωση κατά την οποία τα εισοδήματά τους υπέστησαν μείωση πάνω από 25%.

 

Πηγή: http://news.in.gr/ec...?aid=1231394758

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι καλό γιά τα εισοδήματα από τα ενοίκια . Από την άλλη η θεοποίηση της υπαλληλοποίησης συνεχίζεται με σκοπό να σταματήσουν οι ατομικές επιχειρήσεις , η να ενωθούν σε πολύ μεγαλύτερα σχήματα .

 

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το βάλουν στο μυαλό τους οι νεώτεροι συνάδελφοι .

Link to comment
Share on other sites

Ενώ ας πούμε το να προπληρώνεις φόρο και μάλιστα 55% του φόρου σου, για εισόδημα που ΘΑ έχεις μετά από ένα χρόνο από ελεύθερο επάγγελμα είναι απόλυτα λογικό...

Πετάνε ένα κοκαλάκι και θεωρούν ότι θα πανηγυρίζουμε;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ξέχασες ότι έχεις και 55 % και ΦΕΜ . Εντάξει δεν τους αθωώσαμε , ένα καλό είπαμε ότι έκαναν . Αλλωστε ο στόχος να κλείσουν οι ατομικές επιχειρήσεις παραμένει .

Link to comment
Share on other sites

σα μισθωτός εφόσον έχει έδρα το σπίτι και υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό εργοδοτών, τον οποίο δε θυμάμαι. δηλαδή αν αρχίσεις να βγάζεις παράλληλα και άδειες παύεις να θεωρείσαι μισθωτός.

Link to comment
Share on other sites

Eνας καθαρά δημιογραφίστικος τρόπος παρουσίασης . Η  γγ δημοσίων εσόδων δε θα αποφασίσει η ίδια , αυτό που θα κάνει είναι να εκδόσει εφαρμοστική εγκύκλιο για διάταξη νόμου που έχει ψηφισθεί απο την 27-07-2013 και ισχύει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν απο 01-01-2014. Και στις παλαιότερες διαταξεις υπηρχαν πρόνοιες περί μειώσεως προκαταβολής αν υπηρχε μειωση εισοδήματος. Ισως τωρα να το ανακάλυψε ο δημοσιογράφος . Αλλη εξήγηση , με εξαιρεση τον εντυπωσιασμό ανθρώπων που δε γνωρίζουν , δε μπορώ να υποθέσω.

Edited by terry
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.