Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση της στρατιωτικής θητείας με επαγγελματική έμμισθη σχέση, “κάτι σαν ΜΟΜΑ” στις Ένοπλες Δυνάμεις


HARDCORE

Recommended Posts

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε την παράταση της στρατιωτικής θητείας με επαγγελματική έμμισθη σχέση, “κάτι σαν ΜΟΜΑ” στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εύη Κιόρρι
Μάρτιος 24 2015 09:48

Ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε, σήμερα, στην πρωινή εκπομπή του Μega ότι σχεδιάζεται παράταση της στρατιωτικής θητείας επί πληρωμή με επαγγελματική έμμισθη σχέση. Έτσι, όσοι έχουν τα προσόντα και το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν για, τουλάχιστον, δύο χρόνια και να πληρώνονται με το μισθό του υπαξιωματικού.

“Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε παιδιά που είναι χειριστές μηχανημάτων και θέλουν να δουλέψουν”, τόνισε ο Πάνος Καμμένος. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία των κατασκευαστικών εταιριών που θα αναλάβουν τα έργα σε όλη τη περιφέρεια, ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα που απαιτούνται, αναμένονται προσφορές από τις ΗΠΑ και η Ρωσία.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό και για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ανέφερε πως: "Δεν θα κάνουμε πίσω και θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική".

Την ίδια στιγμή, μιλώντας για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Siemens, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, τόνισε: "χρειάζονται δύο για τη διαφθορά", προσθέτοντας πως ο κ. Χριστοφοράκος "βρίσκεται προστατευόμενος στο Μόναχο". Ακόμη, τόνισε πως "Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την αρχή και βλέπουμε".

Τέλος, αναφερόμενος στην αυριανή στρατιωτική παρέλαση ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί φέρνουν κοντά τον κόσμο και ενισχύει την εθνική ενότητα, την οποία η Ελλάδα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ενώ, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για το λαϊκό χαρακτήρα των εκδηλώσεων, δήλωσε: "Αλίμονο αν χαρίσουμε τη δημοτική μουσική στη χούντα. Και ο Βελουχιώτης χόρευε τσάμικα".

http://news247.gr/eidiseis/politiki/oikeiothelh-dieth-paratash-ths-stratiwtikhs-thhteias-me-mistho-proanhggeile-o-kammenos.3375300.html

Link to comment
Share on other sites

Τελικά αυτό είχε στο μυαλό του ο Τσίπρας προεκλογικά όταν έλεγε για νταούλια....Να χορεύουμε στις παρελάσεις.....Ρε που τους βρήκαμε αυτούς....

Link to comment
Share on other sites

“Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε παιδιά που είναι χειριστές μηχανημάτων και θέλουν να δουλέψουν”, τόνισε ο Πάνος Καμμένος. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία των κατασκευαστικών εταιριών που θα αναλάβουν τα έργα σε όλη τη περιφέρεια, ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα που απαιτούνται, αναμένονται προσφορές από τις ΗΠΑ και η Ρωσία."

 

Ολιγον απο γκιουβετσι....

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Aπαραίτητες προϋποθέσεις :

 

  • Δημιουργία κατασκευαστικών εταιριών
  • Ύπαρξη έργων
  • Χρηματοδότηση έργων
  • Προσφορές μηχανημάτων
  • χρηματοδότηση αγοράς μηχανημάτων
  • Χρηματοδότηση συντήρησης, αγοράς ανταλλακτικών μηχανημάτων
  • ....
  • ....
  • ζήσε Μάη να φας τριφύλλι
Link to comment
Share on other sites

Αν τα έργα τα αναλάβουν οι κατασκευαστικές, αυτές θα κάνουν και τις προσλήψεις. Ποιός λοιπόν ο λόγος ένας μηχανικός ή ένας μπουλντοζιέρης να παρατείνουν τη θητεία τους? Αυτό θα είχε νόημα αν ο στρατός ξεκίναγε ο ίδιος να κάνει έργα, που αντί να τα δίνει σε εργολάβους, να βάζει ΔΥ να τα κάνουν απευθείας. Εκτός αν εννοεί ότι θα λειτουργήσει ως υπεργολάβος των εργολάβων, κρατώντας μάλιστα τη διαφορά μεταξύ του μισθού του μηχανικού και του υπαξιωματικού, (μόνο μη του βγει αρνητική να προσέξει..)

Link to comment
Share on other sites

Η μονη περιπτωση να ξανα-δουλεψει η ΜΟΜΑ ειναι

 

1)Να προσληφθει το καταλληλο τεχνικο προσωπικο (οι νεοι συνηθως συναδελφοι κληρωτοι δεν επαρκουν σε καμμια περιπτωση .Ουτε σαν ποσοτητα ουτε σαν εμπειρια)

2) Να δημιουργηθει εξ αρχης ο θεσμος των Ε.Ν.Π.Η (εθελοντες νεοι προστρατιωτικης ηλικιας) που θα επανδρωσουν μαζι με μονιμους χειριστες τα μηχανηματα.

3) Να κατασκευαζουν -συντηρουν-επισκευαζουν εργα τριτων (Περιφερειες-Δημοι-Κρατος) με υπογραφες προγραμματικων συμβασεων στα πλαισια εκτελεσης εργων με αυτεπιστασια.Το να γινουν κατασκευαστικες εταιρειες (με ΜΕΕΠ εννοειται ) θα ειναι πληρης αποτυχια.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι εφόσον ο στρατός ανήκει στο κράτος, τα έργα θα ανατίθενται σ' αυτόν απευθείας.

 

Η αναγκαία ποσότητα προσωπικού και μηχανημάτων εξαρτάται από τον όγκο δουλειάς που προτίθενται να αναλάβουν.

 

Θα μπορούσε βέβαια αυτούς τους φαντάρους να τους αφήσει να απολυθούν και να τους προσλάβει με διετή σύμβαση στο δημόσιο.

 

Έτσι όμως όπως το παρουσιάζει, καταλαβαίνω ότι απλά υπόσχεται μερικές ακόμα προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας, όπου εκτός από τα πτυχία θα παίξουν ρόλο και κριτήρια όπως οι αθλητικές επιδόσεις, τα στρατιωτικά ψυχολογικά τεστ, το αν υπηρέτησες στο μηχανικό και μάλιστα σαν δόκιμος. Το σημαντικότερο είναι ότι θα αποκλείονται όσοι πέρασαν τα 28 και αν ο στρατός μονοπωλήσει τα έργα, αποκλείονται κι από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης αποκλείονται και οι γυναίκες αφού δεν υπηρετούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.