Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία των Πολυτεχνείων


zio7

Recommended Posts

Ε καλά στον ιδιωτικό τομέα ότι θέλει κάνει ο άλλος..Και εγώ βάζω στο βιογραφικό ότι έχω μάστερ (κανονικό, άσχετα αν εδώ τα έχουμε πει...) και με είχαν πάρει σε δουλειά γι'αυτό. Σιγά μην γράφω ότι έγιναν μπλέντερ, αν είναι έξυπνος ο άλλος καταλαβαίνει.

Από την άλλη θυμάμαι όταν είχα τελειώσει και δεν είχα δώσει καν για αναγνώριση (κοινώς ήμουν απόφοιτος λυκείου), δούλευα ένα χρόνο κανονικά σε μεγάλη κατασκευαστική...Ας ήταν καλά ο γνωστός  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή σε πήραν επειδή είχες μάστερ? Αν είχες το σύνηθες πτυχίο ελληνικού πολυτεχνείου, ο γνωστός δε θα μπορούσε να σε... τακτοποιήσει? θα του ρίχνανε άκυρο?

 

Υποτίθεται ότι το μέσον ισχύει μόνο στην Ελλάδα και ότι ο ξένος ιδιωτικός τομέας είναι αξιοκρατικός. Οπότε για να τον δεχτούν το φίλο μας οι γνώσεις που του έδωσε ένα πτυχίο ελληνικού τύπου ήταν επαρκές για τις απαιτήσεις που έχουν από έναν υποψήφιο με μάστερ. Αν βέβαια, ούτε εκεί υπάρχει αξιοκρατία, δεν έχει νόημα και η επίκλησή τους σαν πρότυπα. Αλλά όχι μόνο σε εταιρείες.. και στα πανεπιστήμια σε δέχονται με ελληνικά πτυχία, άρα τα αναγνωρίζουν ισότιμα με μάστερ. Και αυτή τη ντεφάκτο αναγνώριση θέλουν να επικυρώσουν και στο εσωτερικό με τέτοια διατάγματα, το θέμα είναι να μας προσφέρει και κάποιο χειροπιαστό πλεονέκτημα.

Link to comment
Share on other sites

Στο βιογράφικο μου γράφω "MSc in Chemical Engineering (5 years course)". Εχω μεταφράσει και τη βεβαίωση Μάστερ, τα χρησιμοποιώ κανονικά στην Αγγλία και δεν μου εχει πει κανεις κάτι. Επισης, εχω περαςει και απο vetting process και δεν μου είπαν κάτι.

 

Πιο σωστό θα ήταν αν έγραφες "MEng in Chemical Engineering".

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Εδώ μιλάμε δεν είχα καν πτυχίο καταλαβαίνεις τι λέω? Ωραίες εποχές...

Στο εξωτερικό για να κάνεις μάστερ, χρειάζεσαι μπάτσελορ, είτε είσαι από εκεί είτε από εδώ ΠΕ,ΤΕ το ίδιο πράγμα σε δέχονται...Ποιο μάστερ μου λες ότι αναγνωρίζουν? 

Εδώ θα δεις αν δεις ποτέ διαφορά μόνο στο δημόσιο. Στον ιδιωτικό τα έχουμε πει όποιον γουστάρει ο άλλος παίρνει στο μαγαζί του. Καλά σαν εε το μάστερ, η βεβαίωση θα σου έλεγα που χρησιμεύει, αλλά έρχεται Πάσχα..

Link to comment
Share on other sites

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αγγλία είναι πολύ σημαντικός πυλώνας της οικονομίας τους και έτσι οι απόφοιτοί τους τυγχάνουν και ανάλογης αντιμετώπισης,αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Ίκαρος. Τα αντίστοιχα Γραφεία Διασύνδεσης των πανεπιστημίων εκεί κάνουν φοβερή δουλειά και ακόμα και χρόνια μετά το πέρας των σπουδών σου σε ενημερώνουν για εργασίες στο αντικείμενό σου γεγονός που πηγάζει φυσικά από τους ισχυρούς δεσμούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εκεί βιομηχανία

Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λες είναι. Το κάθε πανεπιστήμιο έχει το δικό του γραφείο διασύνδεσης που προσφέρει στους φοιτητές, work placement με την αποφοίτηση σε πολύ σοβαρές εταιρείες. Δεν θα ξεχάσω ότι πολλοί μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί διαφόρων εθνικοτήτων ξεκίνησαν μετά την αποφοίτηση στη vauxhall και στη rover που τότε προσφερόταν...1-2 που είχα κρατήσει επαφή μέχρι πρόσφατα, και διάβαζα στο περιοδικό της σχολής που εξακολουθούν!! και μου στέλνουν, συνέχιζαν να δουλεύουν εκεί!! Αν έχω μετανιώσει για ένα πράγμα είναι που ακολούθησα το Ελληνικό λόμπι της εποχής τότε και δεν έμεινα για εργασία εκεί... Το δε γραφείο διασύνδεσης έκανε τα πάντα για να τακτοποιήσει τους φοιτητές του. Είναι για αυτούς ένα μεγάλο project, για να δείξουν ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Το ίδιο γίνεται σε κάθε πανεπιστήμιο, είναι άλλωστε εν δυνάμη ανταγωνιστές. 

Η μόνη προϋπόθεση να είσαι επιμελής και όχι τουρίστας. 

Πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω, ότι μπορεί να λένε κάποιοι για τα ΤΕΙ, αλλά τα ΤΕΙ είναι τα μόνα που έχουν πρακτική στους μηχανικούς και αλλού και κάπως υπάρχει μια πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας. Μπορεί να χρειάζεται πολύ δουλειά, μπορεί να έχει να κάνει με την Ελληνική κακή νοοτροπία εργοδοτών κτλ, αλλά πως να το κάνουμε τα ΤΕΙ σε αυτό είναι ένα βήμα μπροστά αντικειμενικά να το δει κανείς..

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζεις τι πρακτικη κανουν οι τειτζηδες???¨η τουλαχιστον αρκετοι απ'αυτους?

Επισης πρακτικη (προαιρειτικη) εχει και το Πολυτεχνειο τα καλοκαιρια και πολλοι συμφοιτητες μου κανανε.Δεν λέει κατι αυτο.Σαφως τους βοηθησε στο παρουν μια γευση αλλα δεν μαθανε και τιποτα.Μια γευση την παιρνεις κι αν πας απο μονος σου σε ενα γραφειο τα καλοκαιρια να βοηθας,οπως επισης πολλοι κανανε.

Link to comment
Share on other sites

Προαιρετικά όπως λες κι εσύ εργαζόμουν καθ'όλη την διάρκεια των σπουδών μου κοντά σε Μηχανικούς και σε δημόσια και σε ιδιωτικά έργα και κακά τα ψέμματα, ήταν πολύ μεγάλο σχολείο.Η πρακτική που έχουν τα ΤΕΙ υποχρεωτικά στο πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ μεγάλο όπλο για τον απόφοιτο γιατί πέραν των γνώσεων που αποκομίζει τον φέρνει σε επαφή,επίσημα μέσω του ιδρύματος, με τον εργοδότη και έχω αρκετά παραδείγματα συμφοιτητών μου που ακόμα εργάζονται στις εταιρίες στις οποίες είχαν πάει για πρακτική,ας μην απαξιώνουμε λοιπόν αυτό τον θεσμό.Κανείς δεν λέει ότι είναι πανάκεια αλλά σαφώς σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που θα κληθείς να κάνεις στο μέλλον

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω την απορία σε ένα εξάμηνο (σκάρτο) τι ακριβώς καθήκοντα αναλαμβάνεις και τι ακριβώς μαθαίνεις...αρχίσαμε πα΄λι να πουλάμε αέρα ο ένας στον άλλο... όλοι ξέρουμε πως δου΄λεύουν τα πράγματα Ελλάδα αλλά και πως έπρεπε να δουλεύουν..

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Στους 6 μήνες της πρακτικής μαθαίνεις ότι μαθαίνεις τους 6 πρώτους μηνες σε μία δουλειά. Τελευταία λόγω κρίσης ακούω πως τους πρακτικάριους τους πιέζουν λες και είναι κανονικοί υπάλληλοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.