Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορές δικαιωμάτων Ηλεκτρολόγου - Μηχανολόγου Μηχανικού


Recommended Posts

Α, όχι, υπάρχει μιά διαφορά (για τους Διπλωματούχους πάντα): οι μηχανολόγοι μπορούν να πάρουν την άδεια του Διπλωματούχου Μηχανικού Αυτοκινήτων ενώ οι ΗΜΜΥ την άδεια Ραδιοηλεκτρολόγου. :D

 

πώς αποκτάται αυτή;(τού Διπλωματούχου Μηχανικού Αυτοκινήτων ;)

 

Αδεια Ραδιοηλεκτρολογου παιρνουν ηλεκτρολογοι μηχανικοι, ηλεκτρονικοι μηχανικοι καθως και αλλες ειδικοτητες του πανεπιστημιου που εχουν παρει κατευθυνση ηλεκτρονικης ή ραδιοηλεκτρολογίας ή κάτι σχετικό (π.χ. Φυσικός).

Εχει να κανει με ηλεκτρονικα.

 

Επίσης σύμφωνα με το Π.Δ 44/2009 οι μηχανικοι υπολογιστων και καποιες πανεπιστημιακες ειδικοτητες εχουμε κατοχυρωθει στις τηλεπικοινωνιες, δικτυα, υπολογιστες, αυτοματισμους. Οι μηχανολογοι δεν περιλαμβανονται. Επίσης απ'οτι αντιλαμβάνομαι δεν περιλαμβανονται και οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι της αλλοδαπης αν δεν ειναι και "Μηχανικοι Υπολογιστων".

Προφανως τα δικαιωματα προκυπτουν απο το "μηχανικοι υπολογιστων".

 

Βεβαια στην πραξη δεν εχω δει ποτε να απαιτειται μελετη στα ηλεκτρονικα και τους υπολογιστες.

Link to comment
Share on other sites

Αδεια Ραδιοηλεκτρολογου παιρνουν ηλεκτρολογοι μηχανικοι, ηλεκτρονικοι μηχανικοι...

Νομίζω ότι οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ΔΕΝ μπορούν να πάρουν άδεια

ασκήσεως επαγγέλματος άνευ εξετάσεων Ραδιοηλεκτρολόγου Α'.

Δώσε ΦΕΚ.

 

Δεν θυμάμαι αν μπορούν να την πάρουν οι μηχ. μηχ. με απλή αίτηση.

.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ψαχνω να βρω μια ακρη για να μπορω να κανω το αυτονόητο και ενα απο αυτά που διδαχθηκα: Ηλεκτρολογικα σχεδια και μελετες, περιορισμενης έστω, ισχύος. Για να γινω πιο κατανοητος, ασχολουμαι και με οικιακες φ/β εγκ/σεις και ειδικοτερα τωρα με την (πολυ σωστη κατα τα αλλα) νεα ΥΔΕ εχουμε προβλημα υπογραφης οι μηχ/γοι ΤΕΙ...Θα επαναλαβω για αλλη μια φορα, γιατι το εχω αναφερει και αλλου, ειναι αισχρότατατο να μην μπορεις να βαλεις την σφραγίδα σου σε μελετες των οποιων το αντικειμενο εχεις διδαχθεί σε ικανοποιητικο έως καλο επιπεδο. Ειναι αισχρότατο οι μηχ/γοι ΤΕΙ λοιπον να μην μπορουν να υπογραψουν ηλεκτρολογικες μελετες εως καποιου ορίου έστω! Φανταστείτε το γελοίο του πράγματος, να εισαι μηχανικος και να μπορει να σου κανει μονογραμμικο για μονοφασικη παροχη του σπιτιου σου ο ηλεκτρολογος οαεδ ή τεχνικης σχολης και οχι εσυ!!!

Υπαρχει καποιος συναδελφος που εχει προβει σε καποια ενέργεια?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω ο μηχανολόγος μηχανικός που τώρα με τα Πεα βρίσκει διάφορα κτίρια χωρίς συντήρηση λέβητα δύναται να βγάλει αυτός καυσανάλυση(έχει το δικαίωμα?) και να την χρησιμοποιήσει στο ΠΕΑ. Οχι να κάνει συντήρηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.