Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η On Telecoms κατέθεσε αίτηση πτώχευσης


Engineer

Recommended Posts

Σου είπαν παραπάνω ότι οι μέτοχοι χάνουν πρώτοι.

Έχεις καθόλου ιδέα τι σημαίνει Α.Ε. ή έτσι τα λες για να έχεις άποψη;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

6. Οι μεγαλομέτοχοι είναι αυτοί που πληρώνουν μόνο το μετοχικό κεφάλαιο το οποίο συνήθως είναι υποπολλαπλάσιο του χρέους.

...

 

Zavi νομίζω ο alej έχει δίκιο: ο μέτοχος μίας Α.Ε. το μόνο που χάνει είναι τα χρήματα που διέθεσε για την αγορά μετοχών, όσο μεγάλο (πολλαπλάσιο) και να είναι το χρέος της εταιρείας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για να σας δώσω άλλο ένα παράδειγμα.

 

Η περιουσία των 100 πλουσιότερων Αυστριακών ανέρχεται σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ και τα 108 από αυτά βρίσκονται στα χέρια μόλις δέκα ανθρώπων, όπως γράφει το αυστριακό μηνιαίο οικονομικό περιοδικό «Trend».

 

Ξέρετε πόσες εταιρείες κατά καιρούς έχουν βουλιάξει αυτοί οι 100; Μικρές και μεγάλες;

Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες. Οι ίδιοι πάντως συνεχίζουν να κατέχουν αμύθητα πλούτη!

Έτσι γίνεται παντού, γεννάνε εταιρείες με την παραμικρή ευκαιρία, για όσο πάνε καλά καρπώνονται τα κέρδη, μετά φούντο και εντάξει χάσαμε το μετοχικό κεφάλαιο... (το οποίο τις περισσότερες φορές έχουμε πάρει πίσω μέσω όσα χρόνια κερδίζαμε ή μέσω αμοιβών Δ.Σ.)

Έτσι γίνεται παντού, το ίδιο και εδώ.

Οι ίδιες οικογένειες ανοίγουν και κλείνουν εταιρείες.

 

Τα κέρδη στους μετόχους, οι ζημιές στα κορόιδα!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Zavi νομίζω ο alej έχει δίκιο: ο μέτοχος μίας Α.Ε. το μόνο που χάνει είναι τα χρήματα που διέθεσε για την αγορά μετοχών, όσο μεγάλο (πολλαπλάσιο) και να είναι το χρέος της εταιρείας.

Προφανως αναφερεσαι στην περιορισμενης ευθυνης, αλλα ακομη κ στην α.ε. οι μετοχοι χανουν ετσι κ αλλιως τα ιδια κεφαλαια. Αυτο που εχει μεινει εντελως στην ακρη απο την κουβεντα ειναι οι απαιτησεις της εταιρειας. Τωρα η αναμεταδοση φασον φρασεων αππ το παμε εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει.

 

αυτα

Link to comment
Share on other sites

         Η ΑΕΚάρα ... μεταβίβασε τις απαιτήσεις της έναντι του Ψωμιάδη στο ελληνικό δημόσιο και αφού έκανε το αγροτικό της επανήλθε ( ~33εκ συνολικών φειλών ).

  • Οι μέτοχοι της On Telecoms ανέβασαν σταδιακά την συμμετοχή τους στα ~71,5εκ. και συνέχισαν το ταξίδι τους με βάρκα την "ελπίδα". Είναι άδικο να τους κατηγορούμε κιόλας.
  • Εν μέσω κρίσης απώλεσαν ~50% του κύκλου εργασιών τους. Μάλλον το πιο κρίσιμο στοιχείο.

 

 

Πηγές:

http://www.on.gr/pdf/isologismoi/isologismos2012.pdf

http://www.on.gr/pdf/isologismoi/isologismos2013.pdf

http://www.et.gr/idocs-nph/search/fekAeEpeForm.html?args=ghPriTbqMLO1KL8YLjv4MblPftDoqEuJknYAcX-BNkn7SbR6Q7-y5HuAEP5mMG8HbpDiIXIxcVX8UqWb_zFijCNPZ0VBvQ4EYMEWetYFiz9SVTSArKZjfk7A1qAAcQRC

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

COSTAS T

σήμερα, 15:14

ορκωτός λογιστης δεν ειμαι αλλα πως απο την χρηση του 11 με ζημιες 123 παμε στην χρηση του 12 με ζημιες 324 εκ ;;;.. πως εχασε σε μια χρονια 200εκ ;;;.. ενω απο το 12 στο 13 εχει μονο 24 εκ ζημια ;;; 

και αν ξερεις τι σημαινουν τα εξοδα διοικητικής λειτουργιας και εξοδα λειτουργιας διαθεσεως ;;;

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη βρε παιδιά, η ΑΕ μόνο κεφάλαιο έχει; Δεν έχει κτήρια, εξοπλισμό κ.λπ.; Προφανώς, βέβαια, οι μέτοχοι χάνουν μόνο το κεφάλαιο που έχουν καταθέσει αλλά για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ισχύουν άλλα πράγματα (οι ευθύνες των μελών και δη του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι και αστικού και ποινικού χαρακτήρα).

 

@george68: μήπως τότε έκανε κάποια επένδυση, εξαγορά άλλης εταιρείας κ.λπ.; Αν και με λίγη "δημιουργική" λογιστική μπορεί να έχει όποιο αποτέλεσμα θέλει ο Διευθ. Σύμβουλος η κάθε χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

Πάνω κάτω όπως τα λέει ο alej είναι και δεν είμαι κομμουνιστής. Απλά υπερβάλει γιατί μπερδεύει την χρεωκοπία μίας εταιρίας με την συστημική κρίση.

 

Αν χρεωκοπήσει μία εταιρία π.χ. On telecoms τότε απλά την πληρώνουν οι μέτοχοι, οι πιστωτές, οι πελάτες κ.τ.λ. και φυσικά δεν θα θα καταρρεύσει μία τράπεζα επειδή χρεοκόπησε μία εταιρία γιατί τότε θα πρέπει να έχει κάνει εγκλήματα και να είναι λαμόγια.  

 

Αν όμως καταρεύσουν 10 on telecoms ειδικά σε μία μικρή οικονομία τότε έχουμε συστημική κρίση, καταρρέουν οι τράπεζες και ναι τότε την πληρώνουμε όλοι μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο68 δεν πρόσεξα ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τεράστια ποσά.

Οι ζημιές του 2013 είναι μόνο ~23εκ.

Στην κορυφή δεξιά υπάρχει "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον" που σημαίνει πως με την διαφορά υπέρ το άρτιο αυξάνονται μεν τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας, όχι όμως και το μετοχικό κεφάλαιο. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συνοδεύεται απαραίτητα από την έκδοση νέων μετοχών, στην ονομαστική αξία των οποίων αντιστοιχεί. Το ποσό που καταβάλλεται ως διαφορά υπέρ το άρτιον ( δηλαδή πάνω από την ονομαστική αξία ) δεν ενσωματώνεται σε μετοχές, δεν εκδίδονται, ειδικώς για την περίπτωση αυτή, μετοχές, ασχέτως αν η καταβολή λαμβάνει χώρα με την ευκαιρία έκδοσης μετοχών ( για άλλον λόγο παράλληλα και ταυτόχρονα ), και συνεπώς δεν αυξάνεται κατά το ποσό αυτής το μετοχικό κεφάλαιο.

Φαίνεται ότι κάποιοι έβαλαν απλώς χρήματα χωρίς να τους νοιάζει να πάρουν μετοχές στα χέρια τους!!!! Και εμείς τους σνομπάρουμε.

 

Κόστος λειτουργίας διαθέσεως (έξοδα διαθέσεως) είναι τα έξοδα που γίνονται για την προώθηση, προετοιμασία και πραγματοποίηση των πωλήσεων προϊόντων ή υπηρεσιών. Τα έξοδα αυτά, που διαμορφώνουν το λειτουργικό κόστος διαθέσεως, διακρίνονται σε άμεσα ή ειδικά και έμμεσα ή γενικά.

 

Κόστος ή έξοδα διοικητικής λειτουργίας είναι τα έξοδα λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών της οικονομικής μονάδας και περιλαμβάνουν: α) τα ποσά εξόδων που πραγματοποιήθηκαν για τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, με εξαίρεση τα ποσά του λογαριασμού 65 «τόκοι και συναφή έξοδα», και β) τις αναλώσεις υλικών για επισκευές και συντηρήσεις των χώρων και εγκαταστάσεων των διοικητικών υπηρεσιών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.