Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤ


JOANLEPE

Recommended Posts

Καλημέρα. Πριν χρόνια αγόρασα ένα σπίτι και τελείως τυχαία έμαθα ότι είναι προκατ. Δεν θα έπρεπε να αναγράφεται κάπου; Δεν θα έπρεπε να με ενημερώσει κάποιος; O μηχανικός της Τράπεζας ίσως; Πως θα μπορούσα να το ξέρω;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. 

Η εύλογη ερώτηση που ανακύπτει είναι, πως έδωσες ένα σεβαστό ποσό να αγοράσεις σπίτι χωρίς να αναθέσεις σε ένα μηχανικό τον τεχνικό του έλεγχο προ αγοράς.

Ο μηχανικός της τράπεζας που αναφέρεις, υποθέτω ότι ενεπλάκη στην εκτίμηση του ακινήτου για να το προσημειώσει η τράπεζα, η οποία το  δανειοδότησε με δάνειο αγοράς ή δάνειο ανέγερσης αποπεράτωσης. 

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι σε κάθε ενέργειά σας θα έπρεπε να συμβουλεύεστε, μεταξύ άλλων (πχ δικηγόρου κλπ), και τον μηχανικό σας, επειδή στην αγορά υπάρχουν προς πώληση διαμερίσματα που βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο προόδου και ολοκλήρωσης, από τις εκσκαφές ως τους χρωματισμούς ή την πλήρη περάτωση. 

 

Σε κάθε περίπτωση, πριν από την υπογραφή των συμβολαίων, θα έπρεπε να ελέγξετε με τη βοήθεια, μεταξύ άλλων (πχ δικηγόρου κλπ), και του μηχανικού σας το συμβόλαιο κτήσης του οικοπέδου στο οποίο κτίζεται η οικοδομή ή το εργολαβικό συμβόλαιο μεταξύ οικοπεδούχων και εργολάβου, την οικοδομική άδεια, την τεχνική περιγραφή της πολυκατοικίας ή αλλιώς τη γενική συγγραφή υποχρεώσεων, η οποία περιγράφει τις εργασίες και τα υλικά στα διαμερίσματα και στα κοινόχρηστα τμήματα της πολυκατοικίας.

 

Η ουσία λοιπόν είναι σε πολλές περιπτώσεις αγοραπωλησίας οι αγοραστές θεωρούν περιττό έξοδο*** το να απασχολήσουν έναν μηχανικό (και δεν εννοώ τον μηχανικό της Τράπεζας, οποίος σαφώς ενεργεί, σε κάθε περίπτωση, για το συμφέρον της) στην όλη διαδικασία ... με ότι επακόλουθα έχει η επιλογή τους αυτή.

 

*** υπο-υπο-υποπολαπλάσιο κόστος στο συνολικό της αγοραπωλησίας. 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

και τι προβλημα εχει αυτο το "προκατ".....  που αγορασθηκε  "πριν χρονια¨...??

 

[εκτος που ειναι προκατ...και αυτο φαινονταν στην αδεια που επισυναφθηκε στο συμβολαιο σου]

 

υγ

 

συμφωνω με τους προλαλησαντες

με τις καλημερες μου

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Το σπίτι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν είναι εκεί το θέμα μου. Και μηχανικό είχα βάλει γιατί το σπίτι δεν είχε τελειώσει ακόμα. Για την ακρίβεια ούτε τώρα έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχει κλείσει η άδεια δηλαδή. Όμως ο μηχανικός δεν ανέφερε τίποτα για προκατ. Τώρα έχω άλλο μηχανικό γιατί ο προηγούμενος διορίστηκε στο Δημόσιο και δεν μπορεί πλέον να υπογράφει... Ούτε όμως ο τωρινός μου είπε τίποτα. Εν τω μεταξύ έχει γίνει αναθεώρηση της άδειας για αλλαγή ονόματος, έχει γίνει και ανανέωση/παράταση, έχει γίνει και νομιμοποίηση ενός ημιυπαίθριου.... Απλά ρωτάω το εξής: Εγώ ΟΚ, είμαι "χαζή", μα να μη το είδε κανένας; Αν βάλω άλλο μηχανικό, θα μπορέσει να μου πει σίγουρα αν είανι ή όχι προκατ;

Link to comment
Share on other sites

..... Απλά ρωτάω το εξής: Εγώ ΟΚ, είμαι "χαζή", μα να μη το είδε κανένας;

 

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά.

Υπάρχουν Άδειες οικοδομής για Προκάτ κατασκευή (ειδική διαδικασία και αφορούσε γήπεδα εκτός σχεδίου αλλά με ειδικό νομικό καθεστώς αποζημίωσης αν και όταν θα μπει στο σχέδιο πόλης)

 

Και υπάρχουν Άδειες Οικοδομής για την όποια χρήση θα έχεις πχ Οικία.

Η κατασκευή όμως τους κτιρίου σου έγινε με προκατασκευασμένα δομικά στοιχειά στο συνολο ή σε μέρος του κτιρίου.

 

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

 

Επειδή όμως με την μαντική δεν θα βγάλουμε άκρη και μάλιστα διάμεσου φόρουμ αν μπορείς ενημέρωσε ποια από τις δυο περιπτώσεις είσαι.

Η Άδεια οικοδομής τι τίτλο έχει. Κατά γράμμα γράψε την.

Link to comment
Share on other sites

Φιλικά σου συνιστώ τα πρωινά ειδικά αν έχει ζέστη να βάζεις διπλό καφέ για να ανοίξει καλά το μάτι. :mrgreen:

Όχι τίποτα άλλο αλλά να μη ρωτάς ξανά ότι έχει ρωτηθεί και ότι έχει απαντηθεί.

(το έκανες και σε άλλο θέμα πριν λίγο)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.