Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έντυπο Συγκεντρωτικής Κατάστασης Πελατών-Προμηθευτών (Δ1) Έτος Αναφοράς: 2014+Μ.Υ.Φ.


Recommended Posts

@voxson

πέπλο μυστηρίου καλύπτει το χαμένο thread  :shock:

 

@faethon

κι εμένα σε πολλά έσοδα και έξοδα υπάρχει απόκλιση, τι γίνεται τώρα? (1) υπάρχουν βέβαια ακόμα 5 ημέρες μέχρι την προθεσμία (2)

 

(1) Προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τις αποκλίσεις (τουλάχιστον μέχρι το αποδεκτό όριο που έχει τεθεί) κάνε μια αναζήτηση σχετικά εδώ, το οποίο έχει ενηρωθεί πρόσφατα 11-11-15, και θα δείς πολλά ενδιαφεροντα

 

(2) Δύο ημέρες υπάρχουν και η σημερινή ..... Σ/Κ 28-29 του μήνα το μαγαζί θα είναι κλειστό .

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω απλά αν συμβαίνει το εξής: αν δίνεται η δυνατότητα να δηλώσεις ανά τρίμηνο τα έξοδα, τότε γίνεται το εξής: περνάω εγώ το τιμολόγιο ανά μήνα π.χ. Μάιο, ο πελάτης το περνάει ανά τρίμηνο και το βάζει στις συγκεντρωτικές του Ιουνίου οπότε δμιουργείται το πρόβλημα. Βλέπω δηλαδή κάποια τιμολόγια που έχω βάλει Απρίλιο - Μάιο να 'χτυπάνε' τον Ιούνιο ως μη δηλωθέντα έσοδα  :shock:

 

edit: @george το link που δίνεις το είχα τσεκάρει από την πρώτη φορά που το έδωσες και είναι όντως καλό, μου έλυσε τις μισές απορίες που είχα  :mrgreen:

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Kαι σε μένα βγάζει αρκετές διαφορές, αλλά εγώ δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ! τα δικά μου είναι όλα σωστά. Ας φροντίσουν οι άλλοι....

Αϊ σιχτίρ πια!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με έναν πελάτη έχω αποκλίσεις όχι στο συνολικό ποσό του έτους αλλά στους ποιους μήνες δηλώθηκαν. Ξανακοίταξα τα τιμολόγια και τα έχω σωστά. Να υπάρχει πρόβλημα άραγε;

Link to comment
Share on other sites

για δες μήπως έχεις τιμολόγιο στον πρώτο ή δεύτερο μήνα του τριμήνου και ο πελάτης το έχει βάλει στον τρίτο μήνα του τριμήνου? (στις αποκλίσεις έχει επιλογή εμφάνισης ανά τρίμηνο ή ανά μήνα). Γιατί σε μένα όλα έτσι είναι.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω απλά αν συμβαίνει το εξής: αν δίνεται η δυνατότητα να δηλώσεις ανά τρίμηνο τα έξοδα, τότε γίνεται το εξής: περνάω εγώ το τιμολόγιο ανά μήνα π.χ. Μάιο, ο πελάτης το περνάει ανά τρίμηνο και το βάζει στις συγκεντρωτικές του Ιουνίου οπότε δμιουργείται το πρόβλημα. Βλέπω δηλαδή κάποια τιμολόγια που έχω βάλει Απρίλιο - Μάιο να 'χτυπάνε' τον Ιούνιο ως μη δηλωθέντα έσοδα :shock:

 

edit: @george το link που δίνεις το είχα τσεκάρει από την πρώτη φορά που το έδωσες και είναι όντως καλό, μου έλυσε τις μισές απορίες που είχα :mrgreen:

Η ουσία είναι να μην "χτυπάνε" στον ετήσιο έλεγχο που μπορείς να κάνεις και ανά ΑΦΜ να μην έχει απόκλιση άνω των 100€ καθαρή αξία.

 

EDIT

Δεν ειμαι σιγουρος αν το οριο ειναι στα 100€.

 

βασική ερώτηση: οι αποκλίσεις φαίνονται μόνο μετά την υποβολή?

Ναι, μετά την Υποβολή και επειδή αυτές τις μέρες υποτίθεται ότι γίνονται πολλές μπορεί να το έχει υποβάλλει ο αντισυμβαλλόμενος και να το βλέπεις σαν απόκλιση. Μου έτυχε να εξαφανισθεί η απόκλιση μετά από 2 μέρες αφότου το είχε υποβάλλει ο αντισυμβαλλόμενος.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ george απλά επειδή όπως σου είπα το link έλυσε μόνο τις μισές απορίες και καθώς το άλλο thread το ψάχνει η Νικολούλη :mrgreen:  θα θέσω κάποια αρχάρια ερωτήματα που είμαι σίγουρος ότι θα είχαν εξαντληθεί το προηγούμενο διάστημα:

 

1. τα τιμολόγια που κόβουμε σε επιτηδευματίες τα βάζουμε στα τιμολόγια εσόδων και τα μεταφέρουμε στις συγκεντρωτικές εσόδων?

2. τις ΑΠΥ σε ιδιώτες τις βάζουμε στις λιανικές συναλλαγές?

3. τα τιμολόγια εξόδων (αναλώσιμα, εκτυπώσεις σχεδίων κλπ) τα βάζουμε στις συγκεντρωτικές εξόδων?

4. το κινητό το βάζουμε στις δαπάνες (όλο ή το 50%?) (υποθέτω όλο και ισχύει η αναμόρφωση που έχει γίνει)?

5. τη βενζίνη τη βάζουμε στις δαπάνες (όλη ή 70%?) (υποθέτω όλη και ισχύει η αναμόρφωση που έχει γίνει)?

6. το ΤΣΜΕΔΕ και την ετήσια συνδρομή ΤΕΕ δεν τα βάζουμε πουθενά?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.