Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΤΕΕ για τη διακοπή πρόσβασης στο πληροφ. σύστημα των Προσωρινών Ενεργ. Επιθεωρητών


ay8airetos

Recommended Posts

QFT Αυτό είναι το ελάττωμα με κάποιους μηχανικούς. Μπερδεύονται πολύ εύκολα ενώ αντιθέτως πρέπει να ξεμπερδεύουν καταστάσεις.

 

Άμα θες εσύ να δουλεύεις με μπλοκάκι για ψίχουλα σε κάποια εταιρία (και να παίρνεις και την ευθύνη της υπογραφής σου) και το λές αυτό ξεμπέρδεμα πάω πάσο.

Άλλα βέβαια μπορεί να σκέφτεσαι τον εαυτό σου σαν ιδιοκτήτη του πιστοποιημένου φορέα  με τους φθηνούς μηχανικούς από κάτω , οπότε καλώς τα σκέφτεσαι έτσι αλλά τα γράφεις σε λάθος forum.

Cheers

Edited by skidoo23
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ειναι σίγουρο ότι τελικά κατάφεραν να μας διασπάσουν σαν μηχανικούς..

Καλά ξεμπερδέματα συνάδελφοί.. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έτσι έτσι ... καθένας την πάρτη του ... μέχρι τώρα καλά τα καταφέραμε!

 

Ο δε  geo73  είπε :

Ειναι σίγουρο ότι τελικά κατάφεραν να μας διασπάσουν σαν μηχανικούς..

Καλά ξεμπερδέματα συνάδελφοί..

Eνώ μέχρι τώρα είμασταν όλοι μέσα στον αλτρουισμό βουτηγμένοι ...... Αφού  εμένα  μου  τηλεφωνούσαν συνάδελφοι και  μου  έλεγαν : συνάδελφε μήπως  θέλεις  αυτη  τη  δουλειά ? ειναι  στο  αντικείμενό  σου , έκανες  μια  τίμια  προσφορά - τιμή , ήταν  δικός  σου  πελάτης - μήπως  σου  χρωστάει ? , έχεις  λεφτά  να  ζήσεις ? στα  δημόσια  έργα  δε , άλλο  πράγμα , ευγένεια  , συναδελφοσύνη  ,όποιος έχει  συμμετάσχει σε  δημοπρασία  ξέρει  ..... ενα  πράγμα, ένας πολιτισμός ,  τι  να  λέμε - απορώ πως  φτάσαμε  ως  εδώ !

Α...... το  άλλο  με  τον  Τοτό  το  ξέρετε ?

  • Upvote 9
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Συνάδελφε Kallitsis, εδώ και πολύ καιρό ακούω κάτι λογικό. Έτσι όπως τα αναφέρεις στην Γερμανία αυτοί 

που γνωρίζουν πραγματικά το αντικείμενο, αυτοί κάνουν ΠΕΑ σύμφωνα και με τον Νόμο.

Εμάς εδώ όλους μα όλους μας βάζουν σε εξετάσεις βασανιστικές αφού πρώτα υπέστημεν τα πολύωρα σεμινάρια.

Με τους υπάρχοντες ενεργειακούς επιθεωρητές, οι απαιτήσεις την αγοράς καλύπτονται και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα. 

Τα μεμονωμένα παραδείγματα πλαστών ή μη έγκυρων ΠΕΑ αντιμετωπίζονται με την ηλεκτρονική διασταύρωση και τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε kallitsis είναι πολύ ενδιαφέρον να μας μεταφέρεις το τι ακριβώς γίνεται στη Γερμανία και ευχαριστούμε για αυτό. Συγκρατώ αυτό που έγραψες για τη γερμανική ΤΟΤΕΕ που είναι 30 σελίδες σε σχέση με τη δικιά μας που είναι 150 για κάποια άλλη συζήτηση.

Παρόλα αυτά, το πως είναι διαρθρωμένο το επαγγελματικό πεδίο των μηχανικών αλλάζει από χώρα σε χώρα και αυτό είναι λογικό γιατί μιλάμε για τελείως διαφορετική αγορά. Σκέψου την αγορά της Αγγλίας πως είναι διαμορφωμένη, με χιλιάδες μηχανικούς να δουλεύουν σε παροχή υπηρεσιών εντός και εκτός UK και την αγορά της Γερμανίας, με χιλιάδες μηχανικούς να δουλεύουν στη βιομηχανία. Η διαφορετική ανάγκη που έχει η κάθε αγορά έχει διαμορφώσει και τον τρόπο που αποδίδονται τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα περαιτέρω πιο εξειδικευμένα δικαιώματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Στην Ελλάδα η ανάγκη είναι για μηχανικούς που τα κάνουν όλα και σε καλή τιμή. Έχω συνάδελφο (Μηχανολόγο) που έχει περάσει από μελέτες κτιριακών, σε εγκαταστάτη βιομηχανίας και από εκεί σε κατασκευή οδοποιίας. Όταν προκύπτει μια ανάγκη για κάτι πιο εξειδικευμένο βλέπε Εξοικονόμηση Ενέργειας θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένας τρόπος πιστοποίησης. Αναφέρεις και εσύ ότι γίνεται κάτι παρόμοιο σε συναδέλφους της Γερμανίας που δεν ασκούν το αντικείμενο : 

 

- Σύμφωνα με τον νόμο EnEV του 2014 Παράγραφος 21-1, 21-2, 21-3, 21-4, μηχανικοί που δεν υπογράφουν ενεργειακές μελέτες κτηρίων και μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας για την έκδοση οικοδομικής άδειας, π.χ. (Μηχανικοί στην Βιομηχανία ή μηχανικοί άλλου κλάδου που δεν ασχολούνται με τις μελέτες για την έκδοση οικοδομικών αδειών, πρέπει να παρακολουθήσουν ειδικευμένα σεμινάρια με επιτυχή εξέταση, ώστε να μπορούν να πιστοποιηθούν και να εκδίδουν ως αυτόνομοι Energieausweis (ΠΕΑ).

 

Βάση αυτού και χωρίς να υποστηρίζω ότι πρέπει να αντιγράφουμε συνεχώς ξένες χώρες στα πάντα, έχω την εξής απορία:

Πέρα από τις ηθικολογίες και τις κομματικές ιδεοληψίες που παρεμβάλουν κάποιοι στη διαδικασία άσκησης εξειδικευμένου αντικειμένου, αν η πιστοποίηση (σεμινάρια & εξετάσεις) γινόταν και για την εκπόνηση ΠΕΑ και για την εκπόνηση ΜΕΑ θα ήταν πιο λογικό? Για μένα μπορεί να ήταν λογικό αλλά θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη άλλων. 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως που βρεθηκε καποιος να πει το αυτονοητο:Οτι οσοι εχουν σπουδασει αντικειμενο που τους επιτρεπει να κανει ΜΕΑ, μπορουν να κανουν και ΠΕΑ χωρις επιπλεον εκπαιδευση. Θα ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε σε αυτη τη χωρα.Εκει που τελειωνει η λογικη, ξεκιναει η Ελλαδα!

  • Upvote 8
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρέμβαση στο ΥΠΑΠΕΝ για τους ενεργειακούς επιθεωρητές

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Κος Βασίλης Τσιώνας με επιστολή του προς τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που ανέκυψαν πρόσφατα όσον αφορά τους ενεργειακούς επιθεωρητές, με έμφαση στην παράταση πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα.

Στην επιστολή του ο κος Τσιώνας αναφέρει τα εξής:

"Κύριε υπουργέ,

Σχετικά με την κεντρική απόφαση του υπουργείου σας, για την παράταση ως την 31η Δεκεμβρίου 2015 της προθεσμία επιτυχούς συμμετοχής των ενεργειακών επιθεωρητών στις εξετάσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του ΠΔ 100/2010, σας ενημερώνουμε πως το πρόβλημα παραμένει.

Ειδικότερα η σχετική ρύθμιση συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο "Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις" που το υπουργείο σας είχε καταθέσει στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με δηλώσεις του τότε αρμοδίου υπουργού κ. Λαφαζάνη, και το οποίο λόγο τον πολιτικών εξελίξεων υποθέτουμε πως δεν έχει ψηφιστεί.

Προκειμένου να δοθεί λύση, στην επίσημη σελίδα του Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας που αφορά το Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών & Αρχείο Ενεργειακών Επιθεωρήσεων ( https://www.buildingcert.gr ) υπήρξε στις 25/08/2015 σχετική ανακοίνωση με τίτλο "Παράταση πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές". Η σχετική ανακοίνωση όμως δεν περιλαμβάνεται σε καμία υπουργική απόφαση ή ΦΕΚ.

Στη συνέχεια ακολουθεί νέα ανακοίνωση στις 03/09/2015 με τίτλο " Διακοπή πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές", με την οποία διακόπτεται η πρόσβαση στο Αρχείο Ενεργειακών Επιθεωρήσεων των Επιθεωρητών που δεν έχουν συμμετάσχει με επιτυχία στις εξετάσεις για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο απαιτείται να υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση που να αναφέρεται στο περιεχόμενο της από 25/08/2015 προαναφερθείσας ανακοίνωσης, που στη συνέχεια να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ όταν υπάρχει η σύσταση του νέο κοινοβουλίου. Η ίδια διαδικασία έχει ακολουθηθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις παρατάσεων όπως συνέβη με τους αντίστοιχους νόμους για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Τέλος η απόφαση αυτή απαιτείται να έχει αναδρομική ισχύει από 25/08/2015 προκειμένου να μην υπάρξει ζήτημα με το εκδοθέντα ενεργειακά πιστοποιητικά στο μεσοδιάστημα από 25/08/2015 έως 03/09/2015.

Απαιτείται να δοθεί άμεσα λύση καθώς η κατάσταση αυτή πλήττει βάναυσα την πραγματική οικονομία της χώρας, που το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί πολλαπλά.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Τσιώνας Βασίλειος
Πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας"

 

Πηγή : http://www.b2green.gr/main.php?pID=17&nID=27844&lang=el&utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%9D+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3_+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%2C+%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82%2C+%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AC+%26+%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%8C%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CE%B9+%26+37+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_campaign=20150909_m127296150_%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%9D+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3_+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%2C+%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82%2C+%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AC+%26+%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%8C%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CE%B9+%26+37+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1&utm_term=____CE_B4_CE_B9_CE_B1_CE_B2_CE_AC_CF_83_CF_84_CE_B5+_CF_80_CE_B5_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_83_CF_8C_CF_84_CE_B5_CF_81_CE_B1_0A

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.