Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οφειλές προς το ΤΕΕ και σύστηματα αμοιβών & Ν.4178


terry

Recommended Posts

 

Ο τρόπος που πιέζει ο ΤΕΕ δεν είναι νόμιμος.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ανήκει στο ΥΠΕΚΑ που έχει ορίσει ως διαχειριστή ΤΕΕ σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν υπογράψει και έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο.

 

Άντε και σε ανώτερα ..... Τσιμέντωμα και στη θάλασσα..... 

 

δεν είναι κάτι πρωτοφανές στο ελλάντα

η μέθοδος είναι η ίδια (μα εντελώς η ίδια) με την ΔΕΗ και το ΕΕΤΗΔΕ, remember anyone?

 

(αν και εγώ δεν χρωστάω, αλλά συμφωνώ ότι ο αποκλεισμός είναι απαράδεκτος και οδηγεί σε περαιτέρω αδυναμία είσπραξης)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή αν δεν εκβιάσει το ΤΕΕ και αφού όλοι χαρήκατε που κόπηκε το 2%, πως θα τα πάρει τα λεφτά ? Ο άλλος σου λέει δεν πληρώνει από την αρχή της κρίσης. Χρωστάει 275 ευρώ. Αυτός ποτέ δεν θα πληρώσει και έτσι είναι...άμα αρχίσεις να χρωστάς ποτέ δεν θα πληρώσεις γιατί μαζεύεται βουνό.

 

Επίσης αφού είσαι ένας επαγγελματίας γιατί αποδέχεσαι ότι ό,τι οφείλεις σε ιδιώτες προμηθευτές πρέπει να το πληρώσεις στην ώρα του, νοίκια, μελάνια, βενζίνες, εξοπλισμό, κινητό, ίνερνετ και δεν το λες εκβιασμό ενώ ό,τι είναι δημόσιο ή απρόσωπο.....το λες εκβιασμό ? Απλά στην δεύτερη περίπτωση λες θα μου τα πληρώσουν άλλοι που έχουν αντί για εμένα που δεν έχω....κάποιος μ******* θα βρεθεί. 

Link to comment
Share on other sites

Σε ενα πράγμα συμφωνώ και δια προσωπικής εμπορίας. Οταν αφήνεις κατι μαζεύεται βουνό και δεν συμμαζευεται παρα μονο σε πολυ εξαιρετικές περιπτώσεις. Μιλάμε ειτε για συνδρομές, ειςφορες κτλ χρέη...

Στο ΤΕΕ δεν χρωστάω παρόλο που δεν μου χρειάστηκαν ποτε οι υπηρεσίες του (με εξαίρεση οταν έκανα ΠΕΑ για αμοιβές). Ούτε δηλώσεις κανω ούτε πλέον χρειάζομαι τις αμοιβές καλα το αλλο για αγορά εργασιας ανέκδοτο, δεν ειχε χτυπήσει ποτε τηλέφωνο επο εκει..

Τωρα τι προσφέρει το ΤΕΕ να σου πω εγω. Προσφέρει θέσεις σε βολεμένους που δουλεύουν λιγο και πληρώνονται καλα. Προσφέρει κάλυψη σε συνεταιράκια και ενίοτε βγάζει καλούς συνδικαλιστές και υπουργούς.. Χαρακτηριστικό παραγειγμα ο Σπιρτζης που σαν πρόεδρος και καλα ερχόταν να κανει κανενα τσιγάρο εξω απο το ΕΤΑΑ και οταν έπιασε την καρέκλα τα ξέχασε ολα.. Με λίγα λόγια προσφέρει θέσεις εργασίας στην πολιτική ζωη πολλα υποσχόμενες

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν δεν εκβιάσει το ΤΕΕ και αφού όλοι χαρήκατε που κόπηκε το 2%, πως θα τα πάρει τα λεφτα?

Ακριβως αυτη τη σταση κατακρινουμε σαν μηχανικοι και σαν ανθρωποι!

Ο τροπος που διαχειριζεται καποιος τις δυσκολες καταστασεις ειναι καθοριστικος για το χαρακτηρα του ....και ο νοων νοειτω....

Υπάρχουν και αλλοι τροποι να παρει τα λεφτα του σε συνεργασια με τους μηχανικους και οχι με το μαχαιρι στο λαιμο...Ειδικα τωρα που μολις πληρωσαμε ενα σκασμο λεφτα στις εισφορες του τσμεδε....

 

Απο τη μια ξεφυτρωνουν καθε τοσο υπηρεσιες νομικων συμβουλων, πολ.νομοθεσιας, λογιστικων στο τεε για να βοηθανε και καλα , και απο την αλλη μας εκβιαζει...

Αν παμε στην υπηρεσια νομικων συμβουλων που εχει δημιουργηθει εκει και ρωτησουμε αν αυτο που παει να κανει το τεε ειναι νομιμο τι θα μας πουν αραγε?

Edited by ioannat
Link to comment
Share on other sites

Η ζωη ειναι σκληρή η κοινωνια ειναι σκληρή το κράτος και οι άνθρωποι ειναι σκληροί... Αμα σου σκάσει σε ενα μηνα το ΤΣΜΕΔΕ το Β15 τι θα πεις γιατι δεν με αφήνει να ανασαίνω; Δικαιωμα του.. Οπως και δικαιωμα του ΤΕΕ να κλείνει το σύστημα αν δεν πλήρεις τις προδιαγραφές. Τι να κανουμε έτσι ειναι αυτα.. Δεν υπαρχει καλός και κακός τρόπος.

Για μένα δεν ειναι τι κανει το ΤΕΕ ειναι τι κανουν τα μέλη του σε αυτο και σε πολλα αλλα ζητήματα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Χαρακτηριστικό παραγειγμα ο Σπιρτζης 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

ξέχασες το Λιάσκα, τον Κουλουμπή ... (αλλά είσαι μικρός)

Link to comment
Share on other sites

ξέχασες το Λιάσκα, τον Κουλουμπή ... (αλλά είσαι μικρός)

Πηρα το χρίσμα απο τον Αλαβανο... Τον αδελφό βεβαίως βεβαίως :)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα επισκέφτηκα τα γραφεία του ΤΕΕ και συγκεκριμένα πήγα στο λογιστήριο με τη πρόθεση να ζητήσω μία ρύθμιση της οφειλής μου, μιας και τα τελευταία χρόνια λόγω της επικρατούσας οικονομικής κατάστασης δεν ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου. Η απάντηση ήταν «μόνο με την εφάπαξ εξόφληση θα ανοίξει το σύστημα για σένα». Όταν ανέφερα για την εφαρμογή του νόμου που αναφέρεις, μου δήλωσαν άγνοια. Όταν ανέφερα ότι οι οφειλέτες στην εφορία έχουν πρόσβαση στο taxis,  μου δόθηκε η απάντηση πως «το ΤΕΕ δεν είναι εφορία».

Όχι το ΤΕΕ δεν είναι εφορία. Το ΤΕΕ είναι ο αρωγός του κάθε μηχανικού που έχει πληγεί από την ανεργία αφαιρώντας το δικαίωμα να εργαστεί

Μπράβο ΤΕΕ!!!!!.

Την Δευτέρα θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά εναντίων της πράξης αυτής του ΤΕΕ.

Παρακαλώ όλους τους συναδέλφους να υποστηρίξουν τη κίνηση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Αποδεικνύουν ακόμη μια φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η είσπραξη προκειμένου να συνεχίζουν να μισθοδοτούνται όλοι όσοι έχουν βολευτεί εκεί μέσα.

Η Δ.Ε όπως έλαβε αυτή την κατάπτυστη απόφαση και τη "μοστράρει" προκλητικά στην εφαρμογή αυθαιρέτων του ΥΠΕΚΑ (με διαχείριση του ΤΕΕ) δεν μπορούσε να λάβει και μια παράλληλη απόφαση για διευκόλυνση των μελών,  κάνοντας κάποιες δόσεις για αποπληρωμή?

Που ζουν οι άνθρωποι? Στην αγορά γίνεται πραγματική μάχη για 55 Ε (65 Ε άνω 15 ετιας) και σαφώς μια συσσωρευμένη οφειλή δεν είναι εύκολα πληρωτέα κάτω από τις παρούσα οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών με μέγιστη ύφεση ειδικά στο κλάδο των μηχανικών και κατασκευών γενικότερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.