Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ecotect


jop

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι πρόγραμμα για τον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων. Η εταίρεία που το έβγαζε πρόσφατα (2008 ) αγοράστηκε από την Αutodesk. Χαρακτηριστικό του είναι η σχετική ευκολία εισαγωγής του φορέα μέσω του GUI. Για την ακρίβεια του, στις προηγούμενες εκδόσεις τουλάχιστον, έχω κάποιες ενστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εχω αγοράσει το πρόγραμμα και το έχω δουλέψει. Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο λογισμικό με πολλές δυνατότητες (θερμική ανάλυση, ακουστική ανάλυση, ενεργειακή συμπεριφορά κλπ). Το μοντέλο σχεδιασμού θα μπορούσε να είναι καλύτερο καθότι σε μπερδεύει αλλά όταν είχα ρωτήσει αν προτίθενται να το βελτιώσουν μου είχαν απαντήσει ότι αυτό θα γίνει από την έκδοση 6.0 και μετά. Μετά την αγορά από την Autodesk δεν ξέρω τι θα γίνει. Πάντως, το πρόγραμμα κατασκευάστηκε κυρίως από αρχιτέκτονες γιαυτό διαθέτει και μια καλλιτεχνικότητα στο σχεδιασμό.

 

Τα μειονεκτήματα :

 

1. Δύστροπος σχεδιασμός μοντέλου

 

2. Απλοποιημένη μέθοδος υπολογισμών, αποτελέσματα προσεγγιστικά (με αποκλίσεις) κυρίως στο ψυκτικό φορτίο (θερμική ανάλυση)

 

3. Κλιματικά στοιχεία για πολλές περιοχές του κόσμου, αλλά για Ελλάδα μόνο Αθήνα.

 

Τα πλεονεκτήματα :

 

1. Λογισμικό πράγματι "εμπνευσμένο", με δυνατότητα για πολλαπλές αναλύσεις (θερμική ανάλυση, ακουστική, φωτοτεχνική, ενεργειακή, κλπ κλπ).

 

2. Πολύ όμορφο περιβάλλον εργασίας. Έχει "κουλτούρα". Ακόμα και το 3D μοντέλο έχει μια μπορείς να το κάνεις να φαίνεται σαν "σκετσάρισμα" !!

 

3. Εξαιρετικό για μια πρώτη προσέγγιση σε ότι αφορά όλα τα μέρη σχεδιασμού-μελέτης ενός κτιρίου.

 

4. Δυνατότητα εξόδου αρχείων για πρόσθετη επεξεργασία σε αμιγώς επιστημονικά λογισμικά όπως το radiance και το daysim.

 

5. Ενδιαφέρον μοντέλο σκίασης (θα αρέσει στου αρχιτέκτονες).

 

6. Καταπληκτικό site με πολλά θεωρητικά θέματα και εξαιρετική βοήθεια.

 

7. Πολλά ακόμα που δεν τα θυμάμαι :)

Link to comment
Share on other sites

Πριν την (εξ)αγορά από την Autodesk, το πρόγραμμα είχε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ τιμή για φοιτητές. Μιλάμε για έκπτωση της τάξης του 80%. Τώρα δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα. Πάντως αξίζει να κατεβάσετε το demo και να το δουλέψετε λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι κάπου εκεί είναι αλλά δεν ξέρουμε πόσο είναι για φοιτητές. Δεν κατάφερα να το βρω. Αν θυμάμαι καλά πριν 3 χρόνια που το αγόρασα είχα πληρώσει 95-100 ευρώ!!! με φοιτητική ταυτότητα (μεταπτυχιακού) του πανεπιστημίου την όποια έστειλα σκανναρισμένη μαζί με τα στοιχεία του πανεπιστημίου (Αγγλία).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.