Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα σενάρια για τις εισφορές των μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

Γιατί και εσύ αν είχες την ευκαιρία να προσληφθείς με μέσον σε μια δουλειά θα την αξιοποιούσες, το ίδιο και ακόμη περισσότερο ισχύει αν είχες την ίδια ευκαιρία να περάσεις στο δημόσιο και μην ακούσω τα κλασσικά οτι εγώ είμαι άνθρωπος που όλα τα έκανα με την αξία μου χωρίς βοήθεια από κανέναν και μόχθησα και μπλα μπλα, γιατί έχω βαρεθεί αυτά να τα ακούω. Τώρα αν επέλεξες στην ζωή σου να τα δημιουργήσεις όλα μόνος σου, καλά έκανες αλλά δική σου επιλογή ήτανε, το ήξερες ανέκαθεν οτι εσύ θα κουραστείς σωματικά και ψυχικά ενώ ο μόνιμος ΔΥ που "δεν τον κουνάει κανένας" δεν έχει λόγο να κάτσει να εργαστεί σκληρά και ούτε έλεγχο έχει πάνω απ' το κεφάλι του.

 

Δεν έχω κανέναν φίλο ή γνωστό να εργάζεται στο δημόσιο αλλά ακόμα και στον ιδιωτικό που εργάζονται όσοι δεν είναι άνεργοι ακόμα, όλοι με μέσον και κονέ βρήκαν δουλειά, ναι μεν τον ιδιωτικό υπάλληλο δεν τον πληρώνουμε εγώ και εσύ μέσω της φορολογίας αλλά από την άλλη βαρέθηκα να ακούω για ανθρώπους της αξιοκρατίας και του μόχθου. Όλοι πάνω κάτω από κάπου λάβαμε μια βοήθεια η οποία μπορεί να είναι υπο διάφορες μορφές. Να δεχθώ οτι κάποιες μορφές μπορεί να είναι αποδεκτές (ηθικές) και κάποιες άλλες ανήθικες λ.χ κομματόσκυλα δημοσίου κτλ

 

 

Πολύ στεναχωριέμαι όταν ακούω κάτι τέτοια.  Και αν κρίνω από το 1987 είσαι και μικρός. Τουλάχιστον εμείς οι νεότεροι  θα έπρεπε να τα καταδικάζουμε όλα αυτά έστω και τώρα, καθυστερημένα που είδαμε που μας έχουν οδηγήσει.

Δεν θα πρέπει να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.  Ακόμη δεν σημαίνει ότι επειδή η πλειοψηφία επιλέγει τον εύκολο δρόμο, αυτό είναι και το σωστό και το ηθικό.  Ούτε σημαίνει ότι η πλειοψηφία είναι όλοι. Κάποιοι έχουν την δύναμη να αντισταθούν σε αυτό.  

Είτε σε αρέσει είτε όχι , κάποιοι  επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν τις γνωριμίες  τους για να αυξήσουν τις πιθανότητες να προσληφθούν σε περιζήτητες δουλειές ή ακόμη να μην χρησιμοποιήσουν μέσο για να πάρουν μετάθεση στο στρατό για παράδειγμα, η μετάθεση σε κάποια θέση του δημοσίου (ενώ θα μπορούσαν).

Θα μου πεις είναι μειοψηφία. Το ξέρω. Αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να τους επικροτήσουμε και όχι να βρούμε την εύκολη λύση  ότι και εσείς αν μπορούσατε θα το κάνατε.

Θυμάμαι πόσο μεγάλη εντύπωση μου έκανε από φοιτήτρια ακόμη, όταν τύχαινε να πίνουμε καφεδάκι για παράδειγμα και να αναφέρει κάποιος: ‘’Να μωρέ οι γονείς μου ξέρουν τον τάδε  και μπήκα με 9μηνη σύμβαση στην τάδε υπηρεσία. Καλά τίποτα δεν κάνουμε και πηγαίνουμε και όποτε θέλουμε.’’ Το δυστύχημα είναι ότι δεν βρισκότανε ούτε ένας να του πει: Καλά δεν ντρέπεσαι και μας το λες κιόλας. Το κακό είναι ότι οι προηγούμενοι μας το περάσανε σαν φυσιολογικό αυτό. Οι πελατειακές σχέσεις όμως οφείλονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια της χώρας . Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη.

Και επειδή σε βλέπω ότι μπερδεύεις τις γνωριμίες  με το μέσον. Δεν μιλάει κανείς για την περίπτωση του ψάχνω για εργαζόμενο, το κοινοποιώ στον κύκλο μου, μου προτείνουν κάποιους και επιλέγω.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει πως λειτουργεί η ζωή... Ιδανικές κοινωνίες δεν υπήρχαν ποτέ ούτε πρόκειται να υπάρξουν.. Οπότε η θα γίνετε ονειροπόλοι η θα κάνετε τα κουμαντα σας.. Η επιλογή δική σας. Προσωπικά αν έχω την ευκαιρία να αρπαξω κάτι θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη.. Από ποτέ οι γνωριμίες δεν είναι ηθικές;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
  • Upvote 4
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Αν διάβασες στο τέλος του κειμένου μου, διαχωρίζω τις γνωριμίες από το μέσον. Βέβαια εξαρτάται και από τις γνωριμίες έτσι. Αν δηλαδη με προτείνει κάποιος σε μια μεγάλη ιδωτική εταιρία και με προσλάβουν επειδή η γνωριμία μου έχει κάποιο κρατικό αξίωμα και τους κάνει διάφορες χάρες, ε τότε αλλάζει το πράγμα.

Το ότι ο καθένας κάνει τις επιλόγες του είναι σωστό, όπως και ότι κρίνεται για αυτές.

Πάντως για αυτό που γράφεις ότι θα πρέπει να κάνουμε τα κουμάντα μας. Μην μας λυπάσαι.  Εγώ προσωπικά δεν το μετανιώνω καθόλου για την επιλογή μου. Έχω 8  χρόνια  στο επάγγελμα και δεν έχω μείνει όυτε μία ημέρα άνεργη.  Ακόμη νιώθω καλά με τον ευατό μου, που σε όλες τις θέσεις που δούλεψα με επέλεξαν επειδή είχα περισσότερα προσόντα από τους συνυποψηφίους μου. Πως να το κανούμε είναι και θέμα αρχών. Πίστεψε με  δεν τους ζηλεύω αυτούς, και ούτε με ενδιαφέρει αν βγάζουν περισσότερα χρήματα με λιγότερο κόπο, πολύ απλά γιατί εγώ δεν θα ένιωθα καλά να το κάνω.

Edited by *olga*
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν βλεπω που διαφωνούμε, δικιο εχεις για την τελευταία παράγραφο σου δεν την ειχα προσέξει οκ σε γενικές γραμμές ειμαστε σύμφωνοι. Οταν λεω για κουμάντα εννοώ επιλογές μην το παιρνεις στραβά..

Εν παση περιπτωση ολα αυτα περί γνωριμιών, βιζματων κτλ καμια σχεση δεν εχουν με το ασφαλιστικό.. Γιατι στην τελικοί όλοι στην ίδια μοίρα ειμαστε πλέον. Το πως πρεπει να γίνονται οι επιλογές τουλαχιστον στο δημοσιο τομεα (γιατι στο ιδιωτικό μαγαζί του καθενός δεν μπορεις να επεμβεις) ειναι μια αλλη συζήτηση

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μας έλειπε, να τσακωνόμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη.Να χαμε να αγαπιόμαστε.Ότι έγινε έγινε από εδώ και πέρα τι κάνουμε,καλές και οι απεργίες καλά τα λόγια καλά όλα από θεωρίες από πράξεις τπτ και κανένας (και γώ μέσα).Ίσως οι χειρότερες συνθήκες για το επάγγελμα μας (μην αρχίσετε για Κατοχές και Χούντες κτλ μιλάω για νορμάλ πράγματα).Έχω πλεόν χάσει κάθε ελπίδα,νοιώθω άχρηστος σαν ''μηχανικός''  αν μπορούμε να λεγόμαστε πλέον έτσι γιατί μόνο μηχανική δεν κάνουμε (η πλειονότητα τουλάχιστον).Τέλος πάντων το άγχος μου χει ανεβάσει την πίεση στο 14 όντας 32 χρονών να πάνε στο καλό όλα και να τους χαιρόμαστε!

 

 

 

 

@ Terry έχω ψοφήσει στα γέλια 

 

Ενας γυφτος το πρωι στο δρομο μονολογουσε: "τεε μου βοηθησε με.."...

 

Μηχανικος πρεπει να ηταν..

Edited by Elounda
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ο συνάδελφος  μηχανικάρας πθ το είπε

 

οι μικροί ελ,επ και αγρότες να φύγουν από τις αντιδράσεις του νσ γιατί αυτοί θα ευνοηθούν αλλάέτσι  ευνοούν και τους μεγάλους του κλάδου

 

 

έχουν χάσει και οι μικροί την ταξική τους συνείδηση με λίγα λόγια

 

αυτός νομίζει ότι το νσ θα αντέξει 2 χρ να φτασει εκλογές....

 

το 2016  δεν βλέπω ούτε οι μισοί του 2014 που υπάρχει ο πίνακας ναχουν μείνει άνω των 15.000

Link to comment
Share on other sites

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης στους ελεύθερους επαγγελματίες:

 

- Χαμηλή βάση υπολογισμού των εισφορών στα 468 ευρώ για νέους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, κατά την πρώτη πενταετία δραστηριοποίησης με συντελεστή 14% για τα δυο πρώτα χρόνια και 17% για τα υπόλοιπα.

- Τη μη υποχρέωση καταβολής εισφορών για όσους έχουν αναστείλει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

- Πρόβλεψη πλαφόν για τα υψηλότερα εισοδήματα ώστε η εισφορά του 20% σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών να μην οδηγούν σε υπέρμετρη επιβάρυνση.

- Πάντως η κυβέρνηση φέρεται να απορρίπτει πρόταση των ελευθέρων επαγγελματιών η οποία προβλέπει τη μετατροπή των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και της χορήγησης εφάπαξ των αυτοαπασχολουμένων σε ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης καθώς δεν θα υπάρχουν στη συνέχεια κεφάλαια για την κάλυψη των ήδη συνταξιούχων.

 
 

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/91597/asfalistiko-i-nea-protasi-tis-kyvernisis-stous-eleytherous-epaggelmaties

Edited by *olga*
Link to comment
Share on other sites

ΧΑΧΑΧΑΧΑ δηλαδή για τα τζιμάνια το πρόβλημα είναι το 20% για τους νέους, ενώ για τους άλλους είναι ΟΚ;

 

Επίσης αυτό το αστείο με το "μπλοκάκι" και μισθωτούς είανι ΘΕΙΚΟ!

 

΄Ετσι και περάσει, θα βρεθούν άπειροι "εργοδότες" να χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές, καθώς ο κάθε μηχναικός μπορεί να έχει κόψει 1-2-3 τιμολόγια μόνο και άρα να πάει μισθωτός... Και τσάκ, φάε εσύ εργοδότη, το 13% χωρίς να το ξέρεις!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εκτός του ότι οι "προτάσεις" για "βελτιώσεις"

είναι απάτη

για να καμφθεί η αντίδραση

και για να βρεθούν δικαιολογίες για τους βολευτές που θα υπερψηφίσουν

το καταστροφικό για το ελεύθερο επάγγελμα ασφα-ληστρικό 

είναι και προσωρινές δηλ. θα ακυρωθούν στην επόμενη στροφή

..

επαναλαμβάνω ξεχάστε τις ιδεολογίες ή τις ιδεοληψίες 

αυτούς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως απατεώνες και νταβατζήδες πλέον

..

παρεμπιπτόντως δε -εν τη ρύμη του λόγου τους- θεωρούν ότι οι επιστήμονες πρέπει να βγάζουν μέχρι 30κ το χρόνο για να τους παίρνει μόνο τα 18-20 και μην τολμήσουν να πάνε παραπάνω (ωραία προοπτική) !!!

Edited by imhotep
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.