Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος ανακαίνισης διαμερίσματος.


skan

Recommended Posts

Συνάδλεφοι γνωρίζει κάποιος σε πολύ γενικές γραμμές πώς θα πρέπει να υπολογίσω (€/m2) το κόστος ανακαίνισης ενός διαμερίσματος?(σίγουρα εξαρτάται από τις εργασίες που θα γίνουν,αλλά με ρίξιμο κάποιων τοίχων,νέα δαπεδα,κτλ)

Μια γενική τιμή θα ήθελα να ξέρω απο την αγορα

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε κατανοείς ότι κάτι τέτοιο που ζητάς είναι αδύνατον !!!!

 

Ας είμαστε λίγο σοβαροί.

 

Έχω κάνει 3 ανακαινίσεις αλλά

σε άλλα διαμερίσματα,

άλλη χρονική στιγμή,

αλλη περιοχή,

άλλες επεμβάσεις,

άλλος πελάτης και οικονομική συμφωνία,

με άλλα υλικά, με με με με με με

 

θες ακόμα τιμές ανα μ2 ?

 

Πάρε τότε..........από 150 €/μ2 έως 500€/μ2 !!

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος ανακαίνισης ξεκινά απο 400 ευρώ και καταλήγει στα 800 σε περίπτωση αλάξεις υδραύλικά και καλοριφέρ, κουζίνες, κουφώματα, κτλ. Υπολόγιζε ενα κέρδος σε αύτες τις τιμες της τάξεως των 15 - 30%. Αύτο που θα σε συμβούλεβα να κάνεις είναι να εντύπωσιαζείς τον πελάτη ασχέτως αν χρησιμόποιεις φθήνα ή ακρίβα υλίκα. Στις ανακαινίσεις η εικόνα μετράει περρισότερο παρά η ποιότητα (που καλό θα ναι να υπάρχει), δήλαδη το πως ήταν και το πως έγινε.

Link to comment
Share on other sites

μόνο με αναλυτικό προυπολογισμό και 2-3 προσφορές για κάθε εργασία

 

είναι αδύνατο να σου πει κάποιος τιμή με το τμ

Link to comment
Share on other sites

...απορώ πράγματι με το εύρος της ασχετίλας και του ωχαδερφισμού που υπάρχει ακόμα και ανάμεσά μας! Ειλικρινά περίμενες να πάρεις και απάντηση?

 

Δεν είναι δυνατόν συνάδελφε να ρωτάς αυτό που ρωτάς. Τί νομίζεις ότι είναι μία ανακαίνηση? Τυρί που το αγοράζουμε με το κιλό???

 

Απορώ κ' εξίσταμαι! Αν εμείς οι ίδιοι μεταξύ μας ρωτάμε τέτοια τί να περιμένουμε να ακούσουμε από τους καραάσχετους πελάτες μας, τους οποίους πρέπει να πείσουμε ότι η δουλειά μας, η αμοιβή μας, ο κόπος μας, η γνώση μας δεν μετριέται με το Μ2 ή με το Μ3?

 

Μιλώντας για μένα και δεχόμενος ότι πιθανότατα ανήκεις στους νέους & αρχάριους συναδέλφους (γιατί αλλιώς χ*σε μέσα που λένε), σε παροτρύνω να φύγεις από αυτή την λογική του "τσουβαλιάσματος". Η μασημένη τροφή δεν θα σε βγάλει πουθενά.

 

Υποθετικά μιλώντας, πως θα σου φαινόταν αν σε ένα ανάλογο forum ιατρικής το οποίο παρακολουθούσες ως τρίτος και άσχετος διάβαζες την ερώτηση ενός χειρούργου προς τους υπόλοιπους συναδέλφους του για το "πόσο πάει μία επέμβαση καρδιάς...ξέρετε τώρα...δύο βαλβίδες,ένα μπαλονάκι κτλ" ?

 

Στην τελική δεν καταλαβαίνεις ότι τέτοιου είδους ερωτήσεις απαξιώνουν το επάγγελμά μας?

 

Κι όπως λένε στο χωριό ενός φίλου μου:

"Αν δεν σε χέσει μάστορας, δεν γίνεσαι τεχνίτης"

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην λέτε πράματα δημόσια που αμαυρώνουν την εικόνα του μηχανικού. Και δεν αναφέρομαι στην πρώτη δημοσίευση.

Link to comment
Share on other sites

Άσχετα με την ερώτηση...... που τέθηκε από τον πρώτο

Συμφωνώ με τον panos

και αναγνωρίζω το ανάρμοστο ύφος του xristakis απο την υπογραφή του

Οι κανόνες της επιτυχίας είναι δύο:

1) Ποτέ μην λες όσα ξέρεις...

και τον αριθμό μηνυμάτων

Για το θεό ... τόσο κατεβατό ...σε ένα νέο συνάδελφο

Ας κρατήσουμε μια αξιοπρέπεια στο ύφος των απαντήσεων τουλάχιστο (μόνο που δεν τον βρίζει φωναχτά) και όταν δεν μπορούμε να το κρατήσουμε ας μην απαντάμε καθόλου

miri

μπράβο σου

Link to comment
Share on other sites

και όταν δεν μπορούμε να το κρατήσουμε ας μην απαντάμε καθόλου

 

 

ΚΑΝΑ συνάδελφε και φίλε μου (επέτρεψε να σε καλώ έτσι και ας μην σε ξέρω :)), θα μιλήσω για την ουσία καθώς την ουσία θίγεις όσο βέβαια και το ύφος του χρηστάκης, που είναι πολύ τραβηγμένο για τα γούστα μου σε επιστημονικό φορουμ και άπρεπο για μηχανικούς.

 

[Άρα και κατακριτέο άρα και χρηστάκης πήρες τη 2η κάρτα που δίνω συνολικά στην πορεία μου ως mod. Σόρυ. :(

Δεν μου αρέσει να δίνω κάρτες . ]

 

Αλλά από την άλλη οφείλω να του απαντήσω, φίλε μου ΚΑΝΑ.

Και μιλάω ειλικρινά το κάνω από ενδιαφέρον και όχι σαν τους υπολοίπους που βλέπουν και δεν απαντούν το αυτονόητο.

Και θα του απαντήσω ειλικρινά και ανιδιοτελώς και ανευ εγωισμών και κόπωσης, όπως και κάνω , ακόμα και όταν δεν ξέρω.

Και απαντάω όπως να τον είχα τετ α τετ.

Με ειλικρίνεια χαρακτήρα.

 

Και αυτές οι ερωτήσεις πραγματικά είναι απογοητευτικές από ενήλικες, πόσο φαντάσου από μηχανικούς. :(

 

Αλλά προς Θεού, αυτό δε σημαίνει ότι θα τον σταυρώσουμε.

Γι αυτό είναι το φόρουμ. Για να ρωτάμε το οτιδήποτε. Αλλά όταν λέμε και οτιδήποτε δε σημαίνει και προπαίδεια και κακές διατυπώσεις άλλες φορές, με κακογραμένα κείμενα, με φτωχό λεξιλόγιο , με ανούσιες απορίες μικρού παιδιού, με ,με ,με......και κάτι άσχετο σχετικό....το λέγαμε σε άλλο φόρουμ "έχει και το cosmopolitan " φόρουμ. Και δεν ναναφέρομαι στο παρόν πόστ.

 

για μένα πολλά από αυτά που ποστάρουν οι συνάδελφοι δεν επιδεικνύουν άγνοια.

 

Αλλά ............. ίσως και αδιαφορία. (Δεν αναφέρομαι στον Σκαν)

 

Αδιαφορία να ανοίξει συνάδελφος μηχανικός (κάποτε βιβλιοφάγος) απλά τον ΓΟΚ να κοιτάξει μια παράγραφο. Προτιμά την απάντηση από έναν άνθρωπο με ιντερνετική υπόσταση να του δώσει μασημένη τροφή.

 

Εγώ προσωπικά σαν τέο μιλώντας, απαιτώ από τη συντεχνία μας άλλα γνωρίσματα και όχι τεμπελιά, αδιαφορία, εύκολο και πολλές φορές επικίνδυνο δεσμό γνώσης (βλ. φόρουμ).

Που είναι η ευρυματικότητα? Δίψα για γνώση ? Ιδέες ? Συναδελφικότητα (για δες πόσοι απαντάνε....οι υπόλοιποι δεν ξέρουν ??)

και εν τέλει που είναι ο μηχανικός ο διαβασμένος γενικότερα που λέγανε οι παλιοί, με ανάστημα μέσα στην κοινωνία ?

 

Δεν το πάω μακρυά.

..........Όλα στο νετ είναι επέκταση της πραγματικής μας ζωής, στάσης και συμπεριφοράς.............

 

 

Συμφωνώ με τον panos

και αναγνωρίζω το ανάρμοστο ύφος του xristakis απο την υπογραφή του

Οι κανόνες της επιτυχίας είναι δύο:

1) Ποτέ μην λες όσα ξέρεις...

και τον αριθμό μηνυμάτων

 

και σύ όμως μην ειρωνεύεσαι. Μου το χαλάς.

 

Προειδοποίηση 1η. Στην επόμενη κίτρινη. Απ' την μια στιλιτεύουμε την ανάρμοστη συμπεριφορά και από την άλλη ασπασμός ? όχι δεν πάει.....Σόρυ

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ/ή KANA,

η ικανότητα του να διαβάζεις πίσω από τις γραμμές και να προηγείσαι των καταστάσεων, δεν είναι χρωμοσωμικό χαρακτηριστικό των μηχανικών αλλά επίκτητο.

Έρχεται δε με τον καιρό, την εμπειρία και είναι μία επώδυνη διαδικασία αφού αναπτύσσεται και προάγεται μέσα μας ταυτόχρονα με τις αλλεπάλληλες αναποδιές που συμβαίνουν στη ζωή μας, στη δουλειά μας κ.ο.κ

Επομένως μιλάω για ένα χαρακτηριστικό, για το οποίο η προϋπόθεση ότι την "πάτησες" πολλές φορές μέχρι να καταλάβεις ότι ο κόσμος (με την ευρεία έννοια) δεν είναι αγγελικά πλασμένος, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Από αυτό το χαρακτηριστικό, προφανώς (με βάση το ύφος της δικής σου απάντησης) απέχεις πολύ.

 

Και εξηγούμαι:

Ο συνάδελφος skan άνοιξε το post του, ρωτώντας να μάθει ΠΩΣ θα πρέπει να υπολογίσει το κόστος ανακαίνισης. Με τα ελληνικά που ξέρω το ερωτηματικό ΠΩΣ αναφέρεται στον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο μπορεί να συντάξει έναν προϋπολογισμό ανακαίνισης. Ως εδώ κανένα πρόβλημα και μάλιστα αν σταματούσε εκεί είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε πολλές περισσότερες απαντήσεις.

Αλλά στη συνέχεια ολισθαίνει κατ' εμέ στην λογική του "τσουβαλιάσματος" ζητώντας ΤΕΛΙΚΑ να μάθει απλώς μια γενική τιμή από την αγορά..(!). Δηλαδή αντί να "ιδρώσει" κατά κάποιον τρόπο για να μάθει και να καταλάβει με την βοήθεια όλων μας και με τις προσφορές που θα μαζέψει για συγκεκριμένες εργασίες & υλικά το ΠΩΣ διάολο βγαίνει αυτός ο προϋπολογισμός, προτιμάει να πάει κατευθείαν στην μασημένη τροφή η οποία ούτως η άλλως και να του δινόταν ως νούμερο θα ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη.

 

Σε παραπέμπω δε στην πρώτη απάντηση που πήρε από τον mod ΤheoTDM900:

"...κάτι τέτοιο που ζητάς είναι αδύνατον !!!!", του είπε

"Ας είμαστε λίγο σοβαροί" του είπε

"θες ακόμα τιμές ανά μ2 ?" τον ρώτησε ρητορικά και τέλος

"Πάρε τότε..........από 150 €/μ2 έως 500€/μ2 !!" κατέληξε

 

Σε ρωτώ:

1.Αναρωτήθηκες για το ύφος της ερώτησης του skan πριν αναγνωρίσεις το δικό μου ως ανάρμοστο ύφος και μάλιστα από την υπογραφή μου, και τον αριθμό μηνυμάτων μου?

2.Αν το αναρωτήθηκες δεν ενοχλήθηκες από το εντελώς απαξιωτικό του ύφος?

3.Μήπως δεν κατάλαβες ότι το ύφος της ερώτησής του εμπεριέχει την έννοια της απαξίωσης του κλάδου των Μηχανικών?

4.Ως Μηχανικός έχεις ποτέ εκπαιδεύσει νεότερο συνάδελφο προσπαθώντας να τον κάνεις να γίνει καλύτερός σου έτσι ώστε να μην επαναλάβει λάθη που έκανες εσύ?

5.Το θεωρείς λογικό ότι εσύ χωρίς να έχεις δώσει μέχρι τώρα καμία απάντηση στο ερώτημα του skan, καταφέρεσαι στην άποψη άλλου Μηχανικού?

6.Είναι δυνατόν να θέτεις παραινέσεις του τύπου "...όταν δεν μπορούμε να το κρατήσουμε ας μην απαντάμε καθόλου" μέσα σ' αυτό το forum της Ελληνικής Κοινότητας Μηχανικών όπως αυτοδιαφημίζεται?

7.Μήπως λέω μήπως αν είχα κι εγώ στο ενεργητικό μου 1000 και βάλε μηνύματα θα διάβαζες λίγο πιο προσεκτικά αυτά που γράφω?

8.Το κατεβατό όπως το ονομάζεις πρέπει να στοχεύει μόνο σε έμπειρους συναδέλφους? Γιατί όχι και σε άπειρους? Πώς νομίζεις ότι θα μάθουν? Μόνο με εργοταξιακά καφεδάκια και ντόλτσε βίτα? Αν δεν τα μάθει καλά ο νέος συνάδελφος πως θα απαιτεί αυτά που θέλει από τα συνεργεία και τους προμηθευτές? Αν μάθει στραβά πράγματα θα τα κάνει και στραβά, και ποιος θα του φταίει μετά? Το ανάλγητο Κράτος? Το ΤΕΕ? Εγώ? Εσύ?

8.Σου απευθύνω κι εσένα την ερώτηση με το υποθετικό Forum χειρούργων ιατρών.Για πες μου τι λές?

 

Έχεις υπόψη σου το "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου" ?

 

Εφόσον ενοχλήθηκες τόοοοοσο πολύ από την απάντησή μου, που μέχρι και τον Θεό επικαλέστηκες, γιατί δεν ενημερώνεις τους mods για την ύπαρξη ενός ανάρμοστου ατόμου με ύποπτη υπογραφή και λίγα μηνύματα?

 

PS: Το κείμενο/απάντηση γραφτηκε πριν να δω την κίτρινη κάρτα που έχω πλέον στην τσέπη μου από τον TheoTDM900. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τελικα πόσο παει το μ2 ....πλακα κανω!!!!

 

Skan ειναι δυσκολο να πεις αν δεν γνωριζει καποιος τις εργασίες που θα κανεις. Αν εννοεις μια γενικη ανακαινηση τοτε εδω στο φορουμ εχει γραφτει για τις επιμερους εγρασιες οικοδομης με ποσοστα %. Απο εκει θα μπορεσεις να βγαλεις ενα αποτελεσμα αλλα γενικο για αυτο που ζητας.

 

Φιλοι μου, πολλες φορες καθομαστε για ενα καφε, ένα ποτο με καποιους αγνωστους ή φιλους και μας ρωτανε φιλοσοφικα ή έστω επιδερμικα.....εχω 100 μ2 παλιο σπιτι και θελω να κανω εκεινο...το αλλο...πόσο θα μου στοιχισει; Περιμενουν μια ανάλογη επιφανειακη απαντηση. Φυσικα τους εξηγεις οτι δεν μπορεις ετσι απλα. Αυτοι επιμένουν μια τάξη μεγέθους για να δουνε περίπου. Τους λές αναλογα...και επιμένουν για κατι γενικο. ............ Αυτο ρωταει και ο skan...μια γενικη τιμη στο περιπου και οχι επιστημονικη τεκμιρίωση του πόσο κανει το καθε τι.

Χαλαρωστε.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.