Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγκύρωση οπλισμού πλάκας σε ακραίες στηρίξεις


 

Recommended Posts

Είναι καλύτερα ο οπλισμός πλάκας σε ακραίες στηρίξεις να αγκυρώνεται με άγκιστρο εκτός της περισφιγμένης περιοχή της δοκού (στην επικάλυψη της δοκού) ή με άγκιστρο εντός της περισφιγμένης περιοχής της δοκού?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αγκυρώνεται στην επικάλλυψη ( σε 5 εκ) οπλισμός?

 

Διερωτόμουν γιʼαυτό το θέμα διότι δεν αναφέρεται στον κανονισμό και η γνώμη μου ήταν ότι πρέπει να αγκυρώνεται το άγκιστρο μέσα στην περισφιγμένη περιοχή. Αλλά δεν το έβρισκα κάπου για να το επαληθέψω.

 

Κοίταξε δεύτερο επισυναπτόμενο στο θέμα : Διαμόρφωση σκάλας επί γενικής κοιτόστρωσης. Κανένα σχόλιο στην λεπτομέρεια όπλισης?

Link to comment
Share on other sites

Eχει δικιο ο Αρης..Αλλα εχω δει αμετρητες φορες να το κανουν..Γιατι αν εχεις κανει κ διαμορφωση αγκιστρου στον οπλισμο της πλακας αντε να το περασει ο σιδερας απο το μανδυα...κ δε σημαζευεται...

Link to comment
Share on other sites

eχει δικιο ο Αρης..Αλλα εχω δει αμετρητες φορες να το κανουν..Γιατι αν εχεις κανει κ διαμορφωση αγκιστρου στον οπλισμο της πλακας αντε να το περασει ο σιδερας απο το μανδυα...κ δε σημαζευεται...

 

Δεν βλέπω την κατασκευαστική δυσκολία το άγκιστρο οπλισμού πλάκας να είναι εντός της περισφιγμένης περιοχής της δοκού.

 

Και εγώ το έχω δει δεκάδες φορές να το κάνουν. Αλλά δεν έχω βρει λεπτομέρεια σε βιβλιογραφία που να λέει αλλιώς εκτός από ένα σχηματάκι΄σελίδα 127 του Απόστολου Κωσταντινίδη (εφαρμογές οπλισμένου σκυροδέματος τόμος Β). Δεν έπρεπε να το αναφέρει και ο Ελληνικός κανονισμός?

Link to comment
Share on other sites

Απλα αν ειναι λιγο μεγαλο το αγκιστρο ειναι λιγο μπελας να το περασεις..Αναλογα κ με το υψος της πλακας βεβαια....Κ αν σκεφτεις το αριθμο αυτων το ραβδων για συνολικη επιφανεια πλακων 100τμ για παραδειγμα...Οτι τους βολευει κανουν δεν το καταλαβαινεις..

Link to comment
Share on other sites

Σε περισφιγμένη περιοχή αγκυρώνεις όταν προβλέπεις (ή πιθανολογείς) ότι το μέλος εκεί θα έχει εκτεταμένη πλαστική στροφή. Όταν αυτή δημιουργηθεί τα εκτός της περισφιγμένης διατομής τμήματα καταστρέφονται και μαζί τους και οι αγκύρωσεις που γίνονται εκεί. Η περίσφιξη βέβαια έχει το νόημα να αυξήσει την πλαστιμότητα της διατομής δλδ την παραμοφωσιμότητα μετά την διαρροή, όταν όμως τέτοια μπορεί να συμβεί.

 

Φυσικά και δεν γίνεται αγκύρωση σε 5εκ, εκεί δλδ που είναι ο γάντζος. Η αγκύρωση έχει γίνει πριν. Οι κανονισμοί (από πολλά χρόνια τώρα) όταν η αγκύρωση συνεχίζεται στον γάνζο επιβάλλουν αυξημένες διαμέτρους κάμψης για να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες άντυγας.

 

Τώρα σε μια ακραία στήριξη ο υπάρχων οπλισμός είναι πολύς σε σχέση με την ένταση και άρα γενικά το ελάχιστο μήκος είναι αρκετό. Κυριότερος όλων φυσικά είναι ο κάτω οπλισμός που καλείται να μεταφέρει το φορτίο (τέμνουσα) προς την στήριξη.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα σε μια ακραία στήριξη ο υπάρχων οπλισμός είναι πολύς σε σχέση με την ένταση και άρα γενικά το ελάχιστο μήκος είναι αρκετό.

 

Βασικά αυτό μας σώζει...Εδώ οι πιο πολλοί τα αφήνουν ίσια τα σίδερα και εμείς αναρωτιόμαστε που θα αγκυρώνουμε το γάντζο!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μία εναλλακτική λύση για να μην κατασκευάζονται γάντζοι στον άνω οπλισμό των πλακών είναι η τοποθέτηση πιστολιών ανά τακτές αποστάσεις στις ακραίες στηρίξεις των πλακών. Τοποθετούνται γρήγορα, ο γάντζος του πιστολιού περνάει με άνεση από το τσερκόπλεγμα και η οικονομική επιβάρυνση είναι αμελητέα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.