Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Καλήσπέρα.χρησιμοποιώ το archicad 13 για να κάνω την πτυχιακή μου εργασια.Έχω κατασκευάσει ολόκληρο το κτήριο εκτός απο τα κάγκελα των μπαλκονιών.Χρειάζομαι κυρτά κάγκελα τα οποία δεν εμπεριέχονται στη βιβλιοθήκη του archicad 13.Μετά απο εκτενείς έρευνα στο ίντερνετ δεν κατάφερα να βρω κάποιο site ωστε να κατεβάσω απο εκεί.Υπάρχει λύση;

Link to comment
Share on other sites

δες αν μπορεις να τα κανεις με wall για κυρτα σε κάτοψη σε τομη με roof, δοκιμασε και με τα objects που εχει η βιβλιοθηκη..γενικοτερα παλουκι ειναι..καλυτερα να τα κανεις σε rino ή max και να τα περασεις στο archicad san obj..

Link to comment
Share on other sites

έχει και κυρτά κάγκελα στα αντικείμενα "κάγκελα"

απλώς πρέπει να πας στις παραμέτρους

¨κατασκευαστικά δεδομένα" να επιλέξεις "τοξοειδή"

Για την εισαγωγή τους στο σχέδιο θα πρέπει να γνωρίζεις την "ακτίνα"

Αφού λοιπόν επιλέξεις "αντικείμενο" και "τοξοειδές" κάγκελο δίνεις την "ακτίνα"

 

υ.γ (δές σε "κάτοψη" -όταν είσαι στο αντικείμενο ακόμη-το "σημείο εισαγωγής" και κάνε την κατάλληλη επιλογή του-πρίν το εισάγεις στο σχέδιο)

κατόπιν το εισάγεις στο σχέδιο σου και μετά αφού το επιλέξεις κάνεις "επέκταση" τόξου

ίσως "μετατόπιση" και "στροφή" του αντικειμένου με επιλογή των κατάλληλων σημείων του (από τα 3-μέση και άκρες- που έχει)

(Υπάρχει και η επιλογή "αύξησης" ή "αλλαγής" της ακτίνας του αντικειμένου εν προκειμένου του "τοξ/δούς κάγκελου")

 

Εύκολο είναι αρκεί να εξοικειωθείς με το "σημείο" εισαγωγής (ως αντικείμενο), με την "ακτίνα" και την "αλλαγή ακτίνας"

Δεν υπάρχουν μεγάλες επιλογές σχεδίων όμως-οπότε πιθανά να χρειασθεί να ακολουθήσεις την συμβουλή του προηγούμενου συναδέλφου

 

Στην αρχή όλα φαίνονται ως δύσχρηστα, όπως και γενικά όλο το πρόγραμμα του ΑR/D

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει η δυνατότητα να δόσω διαφορετικό χρώμα σε κάθε μια πλευρά ενός υποστηλώματος στο archicad 13, όπως γίνεται και με τους τοίχους. Δηλαδή πρακτικά, θέλω να πετύχω ένα υποστήλωμα να έχει διαφορετικό χρώμα όταν είναι ορατό στην εξωτερική όψη του κτιρίου και διαφορετικό στην εσωτερική πλευρά του κτιρίου.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

'Ολα είναι δυνατά στο archicad φίλε μου αρκεί να καταλάβεις την φιλοσοφία του προγράμματος. 'Ετσι πρόχειρα, βλέπω τρείς τρόπους για να κάνεις αυτό που θέλεις.

α. Βάζεις δύο υποστυλώματα σε επαφή στη θέση του ενός και από τις ιδιότητες τους, επιλέγεις το χρώμα που θέλεις μέσα κι έξω.

β. Τυλίγεις το υποστύλωμα που έχεις με δύο τοίχους, ένας μέσα κι ένας έξω, και τους δίνεις το χρώμα που θέλεις. Το πάχος τους μπορεί να είναι κι ένα χιλιοστό.

γ. Δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω αλλά στις όψεις μέσα κι έξω του υποστυλώματος, το ''βάφεις'' στο χρώμα που θέλεις με κάλυψη ενός ράστερ που επιλέγεις. Αυτή η λύση είναι για 2d σχεδίαση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Για να σχηματίσω ένα οικόπεδο κεκλιμένο έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα χρησιμοποιώ το εργαλείο mesh; και πως δίνω τα υψόμετρα κάθε κορυφής; έχω ένα τοπογραφικό με ισοϋψεις και θέλω να κάνω το ανάγλυφο στο archicad.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.