Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Ν.1337/1983


Recommended Posts

Το μονο που μου ζηταει η συμβολαιογραφος να υπογραψω ειναι τη δηλωση 1337 και 651 πανω στο διαγραμμα της Π.Ε. που θα παρω απο το δημο και θα δειχνει το οικοπεδο οπως ειναι τωρα, μετα την κυρωση. Ειμαι ενταξει με αυτο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 105
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και βεβαια οχι

 

αν το τοπ. της ΟΑ ειναι διαφορετικό...

 

η συμβ/φος εχει την δικη της δουλειά...

εσυ την δική σου...

 

ανοιξε το Ρ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μιλησα με τη συμβολαιογραφο.Τα παιρνω με τη σειρα οπως τα ειπες:

1) Εχει κυρωθει πραξη εφαρμογης, αφου εχω και το σεντονι της, απλα δεν εχω την ιδια την πραξη (αριθμο κλπ_

2)Η πραξη εφαρμογης αφορα μεταγενεστερο χρονο απο την εκδοση Ο.Α. Κατα την εκδοση Ο.Α. το οικοπεδο ηταν 300-50τμ ρυμοτομουμενα, αρα περισσευαν 250. Η πραξη εφαρμογης, "βλεπει" τα 250 και απο αυτα βγαζει και αφαιρει τις εισφορες (και τα 7,83τμ)

3)Ακριβως, ειχε 250τμ απο την αρχη, γιατι ενω αγορασε 300τμ, τα 50τμ ηταν ρυμοτομουμενα τοτε και εκκρεμουσε πραξη εφαρμογης.

4) Ολες οι διαφορες σε οφειλομενες απο (54,69τμ)και προς (δεν εχει) το οικοπεδο συμψηφιστηκαν και μετατραπηκαν σε χρημα, εκτος απο τη ρυμοτομουμενη επιφανεια των 7,83τμ η οποια ρυμοτομηθηκε και γιαυτο εμειναν 243τμ στο οικοπεδο.

5) Εννοειται πως η δηλωση θα ειναι ΠΑΝΩ στο τοπογραφικο και η συμβολαιογραφος ζηταει αυτο.

6) Οι εισφορες πηραν το δρομο τους και η σε χρημα και η μετατροπη της γης σε χρημα και εχουν εξοφληθει. Αυτο που με απασχολει ειναι η σε γη (τα ρυμοτομουμενα 7,83τμ) τα οποια δεν φαινονται στο παλιο τοπογραφικο που εχω στα χερια μου και γιαυτο χρειαζεται νεο.

7) Οσον αφορα το νεο τοπογραφικο, η συμβολαιγραφος μου ειπε κατι απλο ως λυση, να παω στην πολεοδομια και αφου εχει κυρωθει η πραξη εφαρμογης να παρω απο την πολεοδομια το ισχυον τοπογραφικο, με αποτυπωμενο σωστα το οικοπεδο. Της εχει ξανατυχει πολλες φορες λεει και ελυσε ετσι το θεμα. Και εκει πανω ισως μονο χρειαστει να συμπληρωσω δηλωση 1337 και 651. Λυνεται ετσι απλα το ζητημα? Με τοπογραφικο απο πολεοδομια? Γιατι λεω να παω αυριο. Να ζητησω και την Π.Ε.? Η εστω τον αριθμο και το ΦΕΚ?

 

1. Όχι απαραίτητα. Η πράξη εφαρμογής κάνει αναρτήσεις πριν κυρωθεί, μπορεί να βλέπεις υλικό που δεν είναι οριστικό. Βρες απόφαση κύρωσης & ΦΕΚ, κοίτα αν έχει γίνει μεταγραφή.

 

2 και 3. Όχι. Η πράξη εφαρμογής δεν δουλεύει έτσι. Ο μελετητής δεν αφαίρεσε κανένα ρυμοτομούμενο. Η πελάτισσα έκανε δήλωση ιδιοκτησίας, προσκόμισε τίτλο (συμβόλαιο, μερίδες κλπ). Ο μελετητής το αποτύπωσε, ταύτισε τα στοιχεία και έκρινε ότι το εμβαδό της αρχικής είναι 250μ² κάτι και όχι 300μ². Αν είχε κάνει λάθος, η πελάτισσα έπρεπε να έχει κάνει ένσταση στις αναρτήσεις. Η εισφορά σε γη συμψηφίζεται με το ρυμοτομούμενο και η διαφορά αποζημιώνεται. Αν το εμβαδό της αρχικής είναι τελικά μεγαλύτερο και είναι στη μεριά του ρυμοτομούμενου, η πελάτισσά σου έχει πληρώσει τζάμπα χρήματα (αντί να αποζημιωθεί). Εκτός και αν βέβαια παραχώρησε 50μ σε κοινή χρήση. (Στο σεντόνι φαίνονται και τα συμβόλαια, ενδεχομένως στην τελευταία στήλη, ειδάλλως πρέπει να συνεννοηθείς με τον μελετητή και να δεις τι ακριβώς έχει γίνει). Όπως και να ΄χει, χρειάζεται νέο τοπογραφικό.

 

6. Μία ένδειξη παραπάνω ότι άλλη ΡΓ είχε το παλιό τοπογραφικό (ίσως και της άδειας), άλλη η πράξη εφαρμογής.

 

7. Η πράξη εφαρμογής δεν βγάζει τοπογραφικά, έχει ένα σχέδιο κλίμακας 1:500 ή 1:1000 με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν τοπογραφικό, πρέπει όμως να συντάξεις τοπογραφικό μεταβίβασης σε 1:200 βάσει των στοιχείων της πράξης εφαρμογής και να το αναφέρεις στο υπόμνημα.

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

σε κωμοπολη οπου υπηρχε σχεδιο πολης σε ενα τμημα της πριν το 1983 και το υπολοιπο τμημα της θεωρείτο εντος οικισμου προ 1923 και χαρακτηρισμενου ως πυκνοδομημένου εχουμε το εξης: εγινε επεκταση του σχεδιου σε ολη την κωμοπολη δηλαδη και στο τμημα που θεωρειτο εντος οικισμου. λογω του οτι ηταν πυκνοδομημενος ο οικισμος δεν εχει κυρωθει πραξη εφαρμογης αλλα μονο πολεοδομικη μελετη. 

εγω τωρα τι δηλωση κανω σχετικα με το Ν.1337/83?

 

οτι το οικοπεδο υποκειται στις διαταξεις του Ν1337/83 αλλα δεν εχει υποχρεωση σε εισφορα και χρημα

 

ή

 

 οτι το οικοπεδο δεν υποκειται στις διαταξεις του Ν.1337/83?

Edited by stvxri
Link to comment
Share on other sites

σε οικοπεδο με ρυμοτομικο απο το 1846 το οποιο δεν εχει κυρωθει με Π.Ε. εχει ισχυ; Μπορει ο πελατης μου να διεκδικησει μη ρυμοτομηση του οικοπεδου του αφου δεν εχει διανοιχτει ο δρομος εδω και 170 χρονια; επισης, δεν μπορουμε να ξερουμε καν που ακριβως περναει ο δρομος. υποκειται στον 1337;

Link to comment
Share on other sites

Α ρε Ελλάδα... 170 χρονάκια αδιάνοικτη οδός...

Αν δεν έχει γίνει πράξη αποζημίωσης και ο πελάτης σου έχει κάνει άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση ( εάν γίνεται) και να αποκατασταθεί η ιδιοκτησία του.

1337/83 ως προς εισφορές σε γη και χρήμα δεν έχει ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

γνωριζεις αν υπαρχει καποιο ΦΕΚ που να αναφερει οτι δεν ισχυει ενα ρυμοτομικο αν δεν εχει κυρωθει με πραξη εφαρμογης γθα πανω απο 10 χρονια;

Link to comment
Share on other sites

Μην ανακατεύεις διαδικασίες του 1337/83 (πράξη εφαρμογής του σχεδίου) με παλαιά ρυμοτομικά (προ του 83) . Εκεί έχεις εφαρμογή του σχεδίου πόλης μεμονωμένα ανά Ο.Τ. με πράξεις αποζημίωσης, προσκύρωσης και αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας. 

Εάν έχει γίνει τέτοια πράξη, θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης. Εάν όχι, δεν έχει γίνει εφαρμογή. 

Εάν δεσμεύεται για πολύ καιρό ιδιοκτησία και δεν υλοποιείται ο πολεοδομικός σχεδιασμός, τότε με την παρέλευση αυτού του "ευλογου χρόνου" ( σίγουρα πληρείς αυτή την προϋπόθεση) τότε δικαστικά αιτείσαι την άρση της επιβληθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.