Jump to content

Κατάργηση κρατήσεων Δημόσιων Εργων

Recommended Posts

Καταργήθηκε το 6 τοις χιλιοις και αλλες κρατησεις του ΤΣΜΕΔΕ?

Για να δουμε ποσο καιρο θα παρει μεχρι να το αποδεχθουν οι Φορεις

http://www2.pesede.gr/sites/default/files/upload/2016_07_25_egkyklios_gia_kratiseis.pdf

Edited by Paul_Mix

Η κρατηση 6 τοις χιλιοις επρεπε να καταργηθει απο το 2010 .Και τουτο γιατι αυτη η κρατηση γινοταν για να αποδοθει στους Μηχανικους του Δημοσιου σαν επιδομα.Το επιδομα αυτο καταργηθηκε το 2010 ομως η κρατηση παρεμεινε!!!!

(άρθρο 27 παρ. 34 Ν.2166/93).

Edited by KF

• 4 months later...

Το 6 τοις χιλίοις καταργήθηκε για τις συμβάσεις που δημοπρατούνται μετά την έναρξη ισχύος του Ν 4393/2016 ή για όλες τις συμβάσεις? Γνωρίζει κάποιος τεκμηριωμένα?

Ακριβώς αυτό που ανέφερε ο συνάδελφος mikepaltri μου είπαν και εμένα πρίν λίγες μέρες σε οικονομική υπηρεσία δήμου. 

Τον φόρο εργολάβων (3%) τον κρατάνε την στιγμή της πληρωμής και τον αποδίδουν αυτοί. Ισχύει παντού αυτό?

Το χαρτόσημο & ΟΓΑ 2,4% το αποδίδουμε εμείς ή και αυτό το κρατάνε την ώρα της πληρωμής? Μου έδωσαν κρατήσεις να τους πάω αλλά διαπίστωσα οτι δεν αναφερόταν καπου μέσα...και φοβαμαι μηπως το ξέχασε και καθυστερ'ησει ολη η διαδικασια.

Νομίζω πως πλέων '' τον '' κρατάνε αυτοί.

Τουλάχιστον σε εμένα έτσι έγινε από...

- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

- Από Δήμο

- Από υποκαστάστημα ΙΚΑ

Τώρα όσον αφορά το χαρτόσημο & ΟΓΑ 2,4% δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω ότι τον πληρώνεις εσύ.

Όταν μιλάτε για το 6 τοις χιλίοις αναφέρεστε στην Εννιαία Ανεξάρτητη αρχή;

Το 0,2% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ καταργήθηκε. Δεν το ζητάνε.

Το 0,2% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ καταργήθηκε. Δεν το ζητάνε.

με ποιά ακριβώς διάταξη καταργήθηκε, διότι μου το ζητήσανε!

Σε σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της ΠΕΣΕΔΕ γράφει:

β. κράτηση 2‰ που βαρύνει μόνο τους εργολήπτες που υπάγονται στην ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ καθώς και τις εργοληπτικές εταιρίες κάθε μορφής (άρθρο 12 Ν. 915/1979, άρθρο 34 παρ. 3 Ν. 2238/1994), ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ (παρ.6.α. του άρθρου δεύτερου του Ν.4393/2016)

διαβάζοντας όμως το άρθρο 12 Ν.915/1979 για να δω τι ακριβώς καταργήθηκε, εκεί αναφέρεται σε κράτηση 2% υπερ ΤΣΜΕΔΕ και όχι 0,2%

Πώς το 2% έγινε 0,2% ?